Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 29 Temmuz 2015

Erkekleri puanlama sistemi

Kadınlar aleminde tek bir kural vardır: Erkeğin kadını mutlu etmesi.
Hoşuna gidicek bir şey yapınca puan alırsınız, yaptığınız her hoşuna gitmeyecek şey puanlarınızdan düşer... Tabi bu arada, zaten beklediği bir şey yaparsanız puan yok. Bakınız hangi davranış kadınların gözünde kaç puan ediyor:
KOLAY KISIM: Yatağı topladınız (+1) Yatağı topladınız ama yastıkları dekoratif bir şekilde yatağın üstüne koymayı akıl etmediniz (0) Yastıkları yorganı öylece savurdunuz kalktınız (-1)

BANYO: Klozet kapağını yukarıda bıraktınız (-5) Tuvalet kağıdı bitince yerine yenisini taktınız (0) Tuvalet kağıdını bitmiş görünce peçetelere koştunuz (-1)

ALIŞVERİŞ: Tek başınıza alışverişe gittiniz ve ona çok seksi bir kombinezon alıp döndünüuz (+5) Ama kendinize de bir kasa bira aldınız (-5)

SOSYAL ETKiNLiKLER
Parti boyunca onun yanında durdunuz (0) Bir süre onun yanında durdunuz, sonra kolejden arkadaşınızın yanına gittiniz (-2) O arkadaşın ismi Esra (-4) Esra bir dans hocası (-6) Ve yalnız yaşayan bekar bir kız (-8)

DIŞARDA BİR GECE: Onu sinemaya götürdünüz (+2) Onun istediği filme gittiniz (+4) Siz o filmden nefret ediyorsunuz (+6) Peki ya sizin istediğiniz filme giderseniz? (-2) Film bilim kurgu (-3) Filmde uzaylı tipli acaip yaratıklar birbirini öldürüyorlar (-9)

GÖRÜNTÜNÜZ: Maşallah göbeğiniz iyice ortaya çıkmış (-15) Bunu yok etmek için spora başladınız (+10) O göbeğin üstüne bir de bol pantalon ve bol bir gömlek giyiyorsunuz (-30) Bi de ona SEN KENDİ GÖBEĞİNE BAK DEDİNİİZZZZZZZZZZ (-800)

ESAS SORU: "Ben şişman mıyım?"diye sordu (-5) Cevap vermeden önce birkaç saniye durdunuz (-10) "Etli butlu daha ele gelir oldun" dediniz (-50)

İLETİŞİM: O bir sorundan bahsediyor, siz dinliyorsunuz, ilgili gözlerle ona bakıyorsunuz (0) Onu yarım saat boyunca dinliyorsunuz (+5) O yarım saat boyunca gözünüzün ucuyla bile TV'ye kaymadınız (+10) Konuştu konuştu ve bir baktı ki...
Siz uyuyakalmışsınız! (-200)

CİMRİ
Salamon be! Benim hanım çok müsrif, para yetişmiyor. İnanamazsın, Pazar günü benden 200 frank istedi, Pazartesi 300, Salı 400, Çarşamba 500, Perşembe 800, dün de 1000 frank!..
- Acıdım sana be Mison. Nereye harcıyor bu kadar parayı?
- Ne bileyim ben, verdiğim yok ki...

ASKER
Acemi er, levazım başçavuşuna yakınır:
- Başçavuşum, bize yemekte ördek böreği verdiler. Yemin ederim ki, içinde bir gram bile ördek eti yoktu.
- "O halde?" diye yanıtlar başçavuş. "Sen hiç asker bisküvisi yedin mi?"
- Şey... Yani evet, başçavuşum.
- İçinden hiç asker çıktı mı, ulan!

HASTA
Hemşire, doktora hastayı gösterdi: - Kalbini dinlemek için ne zaman eğilsem, kalp atışları hızlanıyor. Ne yapsak?
- Önlüğünün yakasını iliklesen...

EŞEK
Adamın birinin yolda otomobili bozulmuş, dağ başında ortada kalmış. Açmış motor kapağını, arızanın nerede olduğunu anlamaya çalışıyor. Birden arkadan bir ses gelmiş. "Platine bak meme yapmış!" Dönmüş, bakmış, bir eşek! Başka bir şey yok, afallamış. Şaşkın şaşkın bakarken eşek tekrarlamış: "Aptal aptal suratıma bakacağına, platine bak diyorum sana, meme yapmış." Adam bir eşeğin konuşacağına akıl erdiremediğinden dehşete düşmüş ve kaçmaya başlamış... Deliler gibi koşarkenköylünün biri yolunu kesmiş:
- Hayrola hemşerim, peşine ayı mı düştü?
- Ne ayısı yahu, arabam bozuldu.
- Eeeeeeeee...
- Bir eşek gelip konuştu.
- Ne dedi?
- Platin meme yapmış dedi.
- Dinleme sen onun lafını. O otomobil motorundan değil, traktör motorundan anlar! Ukalalık yapmış!

AlkışlıYorum
Fazla kilolarından şikayet edip akupunktura gitmeye karar veren tombik anneme babamın yorumu: "Sana bu saatten sonra inşaat çivisi çaksak fayda etmez hanım..." O günden beri küsler barışmalarını bekliyoruz.

KADİR İNANIR'DAN BİR ANI
Şehir efsanesi midir bilmem ama böyle bir olay dilden dile anlatılır. "Bir gün Haydar isimli bir adam kız arkadaşıyla buluşmak için restorana gitmiş. Oturup kızı beklemeye başlamış. Bi bakmış ki, 2-3 masa ileride Kadir İnanır. Gitmiş hemen yanına.
- "Kadir abi bir imza alabilir miyim?" demiş.
Kadir İnanır:
- "Tabii" demiş vermiş imzayı adam gitmiş oturmuş yerine. Birkaç dakika geçmiş Haydar kalkmış yerinden. - "Kadir abi birazdan kız arkadaşım gelecek. Geçerken bir selam verir misin ya, karizma olur" demiş.
Kadir İnanır gülümseyerek;
- "Tamam olur" demiş.
Yerine giden adam yine dayanamamış kalkmış gelmiş. Ve yine;
- "Kadir abi be yanımızdan geçerken selam verip iki muhabbet eder misin ya! Çok sağlam karizma yaparız" demiş.
Kadir İnanır kafasını sallayarak;
- "İyi tamam hadi geç otur yerine ben giderken uğrarım sizin masaya" demiş.
Adamın kız arkadaşı gelmiş oturmuslar muhabbet ederken Kadir İnanır gelmiş.
- "Haydar naber abi? demiş.
Haydar:
- Kadir, Allah aşkına bi git ya...