Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 25 Temmuz 2015

Erkekler için 10 adımda şıklık (1)

Hadi erkekler bu kıyağımı da unutmayın...

Terziniz olsun: En iyi yerden aldığınız takım elbise bile üzerinize tam olmayabilir. Pantolonun boyu kısaltılmalı, ceket üzerinize tam oturtulmalı, kolları daraltılmalı ve iliklerin yeri belirlenmeli...
Takımın üzerinizde iyi durmasının sırrı ölçülerinize uygun olmasından geçiyor. Bu yüzden bir terzinizin olması sizin yararınıza olacaktır.
Unutmayın, giymek için giymekle şık ve modaya uygun giymek arasında çok fark var.
Özel üretim sneaker alın: Koşu ya da basketbol için olan spor ayakkabılarına sahip olabilirsiniz ama onları spor yaparken giyin. Hafta sonu spor bir kıyafetin altına giymek için basit ve klasik bir sneaker'a ihtiyacınız olduğunu kabul edin. Klasik modeller hemen hemen her şeyin altına çok şık ve cool duracaktır; hatta takımların altına bile...
Saate yatırım yapın: Erkeğin en önemli hatta tek aksesuvarı olan saat, kişiliğinin de aynası. Bu yüzden de mutlaka iyi bir saate yatırım yapmalısınız.
Çelik kasa bir saat hem spor kıyafetlerle hem de takım elbiselerle kullanabileceğiniz için akıllıca bir yatırım olacaktır.
Çorabınız takımınızla aynı renk olsun: Çorabınızı ayakkabınıza göre değil, takımınızın rengine göre seçin. Eğer lacivert takımınızı siyah ayakkabınızla tamamlayacaksanız, lacivert çorap tercih edin. Eğer takımınız açık renklerdeyse, çorabınız takımınızdan daha koyu renklerde, ayakkabınızdan ise daha açık tonlarda olmalıdır.
Cüzdanınızı inceltin: Şişkin, kalın cüzdanlar artık geride kaldı. Krizi de bahane ederek cüzdanlarınızı biraz rahatlatın.
Gereksiz kartvizitleri, not kağıtlarını atın. Kredi kartlarınız için kendinize ince, şık bir kart cüzdanı alabilirsiniz ve nakit paranızı da moneyclips'lere tutturabilirsiniz.
Böylece hem yükünüz hafifler hem de modern bir hava yakalamış olursunuz.
DEVAMI YARIN

YOK BÖYLE HABER
Samsun'da bir bankanın Mecidiye Şubesi'ni soyan M.Murat P. iki ay sonra aynı şubeye para yatırmaya kalkınca yakalandı.

BABA HAZIR

Yıl sonu tatili yaklaşmıştı. Recep'in vaziyeti pek parlak değildi. Eve gidip durumu babasına söylemeye korkuyordu. 'Belki faydası olur' diye telefonla annesini arayarak: - Anneciğim, tatil oldu geliyorum. Ama maalesef sınıfta kaldım. Ne olursun ben gelinceye kadar babamı hazırla! dedi. Duruma canı sıkılan ve morali bozulan annesi, oğluna şu cevabı verdi:
- Baban hazır, asıl sen kendini hazırla!..

SAAT
Akşam eve dönen adamı karısı kapıda karşıladı. Sonra da heyecanlı heyecanlı anlatmaya başladı: - Bugün neredeyse, duvardaki saat annemin başına düşecekti... Adam umursamaz tavırla başını salladi:
- Sahi mi? O saat hep geç kalıyor zaten...

ROMANTİZM
Hayvanat bahçesinde iki ahtapot kollarını birbirine sarmış, dolaşıyorlardı. Erkek ahtapot eğildi, hafif sesle dişi ahtapotun kulağına fısıldadı: - Ne güzel bir gece, değil mi sevgilim? Mehtap, yıldızlar, sen, ben... Ve bu güzel gecede seninle ikimiz böyle kolkola kolkola kolkola kolkola kolkola dolaşıyoruz.

HANGİSİ
Bakanlardan birinin ölmesiyle başka bir milletvekili onun süresini doldurmak üzere seçilmişti. Adam hemen karısına telefon ederek, bu haberi vermek istedi : - 'Bir bakan karısı olmak ister miydin?' diye sordu. Karısı biraz düşündü sonra: Hangisinin?

AlkışlıYorum
Yan komşusunun eşi; merhum için düzenlenecek cenaze törenine işleri olduğu için katılamayacağını ve üzüntüsünü "Geçen hafta ölseydi kesin gelirdim" şeklinde ifade eden Türkçe öğretmenine ahaliden koca bir alkış istiyorum. Ölür müsün, öldürür müsün?

OYUN BİTER
İşadamı tıraş olurken bir yandan da berberiyle sohbet etmektedir. Derken, kapının önünden ağır ağır geçmekte olan paspal bir çocuk görürler.
Berber, işadamının kulağına fısıldar:
- Bu çocuk var ya, dünyanın en aptal çocuklarından biridir! Bak, dikkat et şimdi. Berber çocuğa seslenir:
- Ali, buraya gel! Bunun üzerine çocuk sakince dükkana girer ve yüzündeki aptalca sırıtmayla berberi selamlar.
Berber işadamının kulağına sessizce, "Bak şimdi" diye fısıldar ve bir elinde 500 bin, diğer elinde 5 milyonluk bir banknot olduğu halde çocuğa sorar:
- Hangisini istiyorsan alabilirsin? Çocuk dalgın dalgın bir 500 bine bir de 5 milyona bakar ve sonunda 500 binlik banknotu süratlice çekerek berberin elinden alır. Berber işadamına döner ve gülerek:
- "Gördün mü? Sana söylemiştim" der.
Tıraş bitince işadamı sokağa çıkar ve az ileride kendi kendine oynayan Ali'yi görür.
Yanına giderek, neden 5 milyonluk değil de, 500 binlik banknotu aldığını sorar.
Çocuk hiç de aptalca olmayan bir sırıtmayla yanıt verir:
- Eğer 5 milyonluğu alırsam oyun biter!