Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 20 Mayıs 2015

Erkeklerin renkleri

Erkekler için 'renkleri bilmiyor' der kadın kısmı.
Halbuki erkek tarafı bu konuda bilmediğini kabul etmez. Aslında ilgilenmez. Misal; yeşil yeşil, mavi mavidir. Çok zorlanırsa 'açık yeşil' olur, 'koyu yeşil' olur, en olmadı 'mavimsi bi yeşil' olur.
Mesela ben bir er kişi insan olarak, fuşya hala mavinin tonu mu pembenin tonu mu bilemiyorum; antrasit diye bi renkse hayatımda hiiiç duymadım, o ne be?! Hatta, geçen bir mağazada kadının biri vizon rengi pantolon sordu; ben onu bizon anladım.
Eskiden vizon rengi mi vardı yahu, ne vizonu? Toprak renginden hallice bi'şey işte.
Benim için temel renkler vardır ve onların karışımları.
Mesela içine bol kırmızı katılmış mor vardır, bi de içine bol mavi katılmış mor, ya da kırmızısı bol turuncu ya da sarısı bol turuncu veya kırmızısı sarısı hemen hemen eşit ama içine bol beyaz katılmış turuncu...
Acayip isimleri kim uyduruyor bilemiyorum... Renkli istop oynarken erkekleri yenme sebebidir.
Onlar daha, "Lila, dore, lame, saks mavisi, cam göbeği, fuşya ne la" diye düşünürken top kafalarına inerdi. Çoğu bu yüzden saf kaldı zaten erkeklerin... O yüzdendir erkeklerin futbola merak salmaları... Eve badana yapılacaksa büyük sıkıntı yaşanır. Kadın için beyazın bin tonu var çünkü. Kadın elli tane beyaz tonu arasından birini seçmeye çalışır, erkek de badana yapılacak aletleri alır.
Sonuç olarak sevgili erkekler bilmeseniz de bi şey olmaz. Sizin için kadınlar zaten düşünüyor.
Yav he he deyip geçiniz...

BAŞARININ ANLAMI
4 yaşınızdayken başarının anlamı….. altınıza kaçırmamaktır.
12 yaşındayken başarının anlamı…… kalabalık bir arkadaş grubuna sahip olmaktır.
20 yaşındayken başarının anlamı….. cinsel hayatınızın aktif olmasıdır.
35 yaşındayken başarının anlamı…… zengin olmaktır.
60 yaşındayken başarının anlamı….. cinsel hayatınızın aktif olmasıdır.
70 yaşındayken başarının anlamı…… kalabalık bir arkadaş grubuna sahip olmaktır.
80 yaşındayken başarının anlamı…… altınıza kaçırmamaktır.

NOT KAĞIDI
Temel'le Fadim'e küsmüşler; kağıda yazılı biçimde anlaşıyorlarmış. Temel yatarken, "Fadime beni sabah 6.30'da kaldır" yazmış. Sabah olmuş Temel bir kalkmış saat 10.00. Tabi çok kızmış. Tam kalkacakken bir kağıt düşmüş yere.
Temel kağıdı okumuş. Fadime yazmış; "Temel kalk saat 6.30..."

ZEKİLİK
Öğrenci öğretmenine, "Öğretmenim salakla zeki arasındaki fark nedir?" Öğretmen hiç şüphesiz cevap verir: "Salaklar kesin konuşur, zekiler daima şüphelidir." Öğrenci: "Gerçekten mi?" Öğretmen: "KESİNLİKLE :)"

SAÇ MESELESİ
Çocuk annesine sordu:
- Anneciğim, babamın saçları neden dökülmüş?
- Çok düşündüğü için:
- Peki neden senin saçların bu kadar gür?
- Hadi bakalım, yemeğini ye de git yat!

BORSA NASIL ÇALIŞIR?
Bir zamanlar köyün birine bir adam gelmiş ve tanesi 10 dolardan maymun alacağını söylemiş. Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlamış. Adam, binlerce maymunu 10 dolardan satın alınca ortalıkta maymunlar azalmış, yakalaması zorlaşmış.
Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken adam tanesine 20 dolar vereceğini söylemiş. Tekrar heveslenen köylüler yeniden maymunları yakalamaya başlamışlar. Bir süre sonra da fiyatı 25 dolara çıkarmış. Ancak bırak yakalamayı, maymuna rastlamak bile çok zorlaşmış. Bunun üzerine adam fiyatı 50 dolara çıkardığını, ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini, yardımcısının onun yerine alım yapacağını söylemiş. O yokken yardımcısı köylülere demiş ki; "Şu büyük kafesteki maymunlar var ya, ben onların tamamını size tanesi 35 dolardan satayım. Siz de adam gelince ona 50 dolardan satarsınız." Köylüler bütün birikimleriyle maymunları satın almışlar.
Sonra ne adamı ne de yardımcısını bir daha gören olmamış. Şimdi borsanın nasıl çalıştığı hakkında biraz bilgi sahibi olmuşsunuzdur…

AlkışlıYorum
Karımla marketteyiz. O meyvelere bakınıyor ben de salatalık seçmeye başlıyorum. Bir kadın yanaşıp, "Güzellerini seçiyorsunuz, karınız çok şanslı, benimki karpuz bile seçemez" diyor. Gülümsüyorum ve daha ağzımı açamadan bizimki yetişip yapıştırıyor cevabı: "Haklısınız, gerçekten de kocanız karpuz seçmeyi bilmiyormuş."