Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 18 Mayıs 2015

Kadına ofsayt anlatmak

Ucuzluktaki süper çantayı almak için Mango'ya girdiniz. Sadece bir tane kalmış, o da kasanın (kale) hemen yanında. Ama bu çantanın tek taliplisi siz değilsiniz. Çantayı gözüne kestiren diğer bir müşteri (rakip oyuncu) de sizin hemen yanınızda bitiveriyor. İkiniz de durumun farkındasınız ve hızla kasaya (kaleye) yöneliyorsunuz. Tam o esnada; biraz önce bluz aldığınız Zara'da ödemeyi yaptıktan hemen sonra çalan cebinizi cevaplamak icin cüzdanınızı çantanıza koymadan arkadaşınıza verdiğinizi ve onda unuttuğunuzu farkediyorsunuz. Bir yandan kasaya doğru koşarken diğer yandan da elinizi havaya kaldırarak arkanızda kalan arkadaşınızdan cüzdanı (topu) istiyorsunuz. Öyle bir durumdasınız ki, rakibinizin gerisinde kalırsanız kasaya daha uzak kalacağınız için avantajınızı kaybedeceksiniz. Ama eğer arkaya geçmezseniz arkadasınızdan uzak kalıyorsunuz. Ve arkadaşınız da o kalabalıkta size cüzdanınızı fırlatamıyor. Herşey bir an meselesi. Bu durumda yapmanız gereken rakibinizin arkasına geçip cüzdanı (topu) almanız ve cüzdanı ele geçirdikten sonra rakibinizi geçmeye calışmanız. Eğer arkadaşınız cüzdanı (topu) size attığı anda siz kasaya (kaleye) rakibinizden daha yakın iseniz ofsayta yakalanmış olursunuz. İşte ofsayt budur.

ÇİNCE
Karı koca küçük bir Çinliyi evlat edinirler.
Daha sonra da Çince öğrenmeye karar verirler.
Çince öğretmeni onlara sorar:
-Çince çok zor bir dildir. Bu yaştan sonra neden öğrenmek istiyorsunuz?
-Evlat edindiğimiz çocuk 1 yaşında.
Yakında konuşmaya başlayacak. O zaman
ne dediğini nasıl anlayacağız???..

TAVŞAN
Temel ava çıkmış, eli boş dönmemek için kasaptan bir tavşan almış. Fadime,
- Ha pu netur, soyulmuş tavşanı nasıl avlaysun?
- Sevişirken yakaladum, çiyinmeye
firsatu olmadu vurdimm onuuu.....

KOCAM EVDE
Yakalandığı soğuk algınlığı nedeni ile işine bir hafta gelemeyen Jim'in odasına "Geçmiş olsun" ziyaretine gittim, beni karşılayıp "Daha iyiyim, teşekkürler.." dedi, "Ama evde yattığım süre içinde beni çok mutlu eden bir gözlemim oldu.." "Yaa.. Neydi?.." "Karım.. Karımın beni gerçekten sevdiğini anladım.. Ben evdeyim diye o kadar mutluydu ki.. İnanır mısın, ne zaman postacı, sütçü, tesisatcı kapıyı çalsa, koşarak kapıyı aralayıp heyecanla "Kocam evde.. Kocam evde.." deyişini duyuyordum..!"

ENİŞTEN
Mustafa abi müjde!!! Enişten izafiyet teorisini bulmuş!!!
- Enişten değil Einstein, einstein
- Yine de insan gurur duyuyo…

DANGER
Önümüzde ilerleyen tankerin üzerindeki 'DANGER' yazısını görüp de 'Allah'ın akıllısı, tanker yazacağına danger yazmış' diyen ve arkasından kahkahalarla gülen teyzemi nerelere göndersem acaba?

GERÇEK KESİT
Frane Selak, 74 yaşında emekli öğretmen Hırvatistan'da yaşıyor. Tam 7 felaketten kurtuldu, dünyanın en şanslı insanı oldu.
1962 : Saraybosna'dan kalkan, Dubronik'e giden trene bindi. Tren raydan çıktı ve birkaç vagon nehre düştü. Buz gibi suda 17 kişi boğuldu. Selak'ın kolu kırıldı ama kurtuldu.
1963 : Zagreb'te DC-8 tipi bir uçağa bindi.
Uçak havadayken kapısı açıldı ve Selak aşağı düşen 20 kişiden biriydi. Kazada 19 kişi öldü!
Selak saman yığınına düştüğü için yaralı olarak kurtuldu.
1966 : Bindiği otobüs nehre uçtu. 4 kişi öldü, o birkaç sıyrıkla kurtuldu.
1970 : Otomobiliyle giderken motor alev aldı. Kendini dışarı zor attı, aracın benzin deposu infilak etti.
1973 : Otomobilinde meydana gelen patlamada saçlarının bir bölümünü kaybetti.
1995 : Zagreb sokaklarında otobüs çarptı.
Yaralı kurtuldu.
1996 : Otomobili bir virajda Birleşmiş Milletler'e ait kamyonla çarpıştı. Skoda marka otomobiliyle uçuruma uçtu. O bir ağacın üstüne düştü, otomobili yandı.
2003 : Frane Selak,piyangodan 1.3 trilyonluk ikramiye kazandı. Şimdi amacı kazasız belasız yaşamak.

AlkışlıYorum
Babamın karşı komşusu hakkında yorumu: "Bu adam da çok kılıbık. Ben ne zaman balkonu yıkasam o da çamaşır asıyor." Canım babam eski kazak erkeklerden kim kaldı senden başka!