Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 2 Nisan 2015

Gerçek kesit (ırkçılık)

Bu olay 14 ekim 1998 de kıtalar arası bir uçuş esnasında gerçekleşmiş.
Bir kadın, uçakta zenci bir adamın yanında oturuyordu.
Durumdan rahatsızlığını belli edercesine, hostesten başka bir yer bulmasını istedi, zira öylesine antipatik birinin yanında oturamazdı. Hostes, tüm uçağın dolu olduğunu fakat birinci sınıfta yer olup olmadığına bakacağını söyledi.
Diğer yolcular şaşkınlık ve tiksintiyle olayı izliyorlardı, bu kadının sadece terbiyesizliğine değil, bir de birinci sınıfta yolculuğu devam edeceğine şahit oluyorlardı.
Zavallı adamcağız çok kötü bir durumda olmasına rağmen cevap vermemeyi tercih etti. Bu kadın, birinci sınıfta ve o adamdan uzak uçabileceğinden tatmin olmuş, hostesin dönmesini bekliyordu.
Birkaç dakika sonra geri gelen hostes, kadına: "Çok özür dilerim gerçekten de uçakta boş yer yok... Birinci sınıfta bir yer bulduğum için mutlu oldum... Bu yeri bulmak biraz zamanımı aldı, zira bu değişiklik için pilottan izin almam gerekiyordu. 'Hiç kimse sorun yaratan bir diğerinin yanında oturmak mecburiyetinde tutulamaz' dedi ve bu izni verdi."
Diğer yolcular kulaklarına inanamıyorlardı, bu esnada kadın da bir zafer kazanmış gibi yerinden kalkmaya hazırlandı.
Aynı anda hostes, oturmakta olan zenciye dönerek: "Beyefendi, sizi uçağın birinci sınıfındaki yeni yerinize götürmem için beni takip eder misiniz lütfen? Seyahat firmamız adına kaptan pilotumuz sizden böyle nahoş bir olay yaratan kimsenin yanında oturmak mecburiyetinde bırakıldığınız için çok özür diliyor."
Tüm yolcular hep birlikte, bu olayı iyi bir biçimde sonuçlandıran uçak personelini alkışladılar, tebrik ettiler.
O yıl, kaptan pilot ve hostes uçaktaki davranışlarından dolayı ödüllendirildiler. Aşağıdaki mesaj yaşanan bu olayın öyküsü ile birlikte tüm ofislere personele iletildi: "İnsanlar onlara ne söylediğinizi unutabilirler.
İnsanlar onlara ne yaptığınızı da unutabilirler. Ama insanlar, onlara kendilerini nasıl
hissettirdiğinizi asla unutmazlar.

KAYIP

-Karım kayboldu karım!
-Beyefendi sakın olun burası karakol değil, sağlık ocağı.
-Çok özür dilerim, kusura bakmayın, ben sevinçten ne yaptığımı biliyor
muyum :)

İLK


Kadınla erkek konuşuyorlardı; - Sevgilim, söyle bana hayatına giren ilk erkek ben miyim?
- Tabii canım, ama anlamıyorum, nedense bütün erkekler hep aynı şeyi
soruyorlar!..

DOĞUM TARİHİ

Temel ikametgah için muhtara gitmiş.
Muhtar sormuş :
- Doğum günün ?
- 22 Kasım - Hangi yıl ?
- Her yıl......

ALKIŞLIYORUM

Eve geç gittiğim zamanlarda 10 aylık henüz daha konuşamayan kızımın el ve kafa hareketi ile ''Nerede kaldın be adam'' der gibi bakması bitirdi beni. Bu kadınlardan korkulur valla.

Normalde tuvalet kâğıdı rulosunun yarısını harcarken dibi geldiğinde değiştirmemek için iki parçayla harikalar yaratıyorsunuz di mi?