Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 25 Mart 2015

Neden neden neden ama nedeeen

Neden bozulan otobüsün yolcuları bizim otobusümüze aktarıldığında onlara mültecilermiş gibi bakarız? Y Neden insanlar birbirlerine sarılınca sağa-sola sallanırlar?
Neden öğrenciler ilköğretimin beşinci sınıfına kadar öğretmene "öğretmenim" diye seslenirken, altıncı sınıfta bir anda "hocam" diye seslenmeye başlarlar?
Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıkınca kafalarını eğerler?
Yağmura duyulan saygıdan mıdır yoksa ondan tırstığımız için midir?
Neden dükkanını kapatıp giden esnaf, kapıya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittiğini nasıl anlarız?
Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanların izlediğini sanırlar ? Örn: Şu anda 76 milyon kişi bizi izliyor...
Neden gözlerinden öperim denir? İnsan vücudunda öpülecek daha uygunsuz bir yer var mıdır?
Kimse kimseyi gözünden öpmüş müdür?
Düğünlerde neden "Dom Dom Kurşunu" ile göbek atılmaktadır. "Bir avcı vurdu beni, bin avcı beni yedi" gibi sözler eşliğinde kendinden geçen başka milletler var mıdır?
Neden bazı kızlarımız şirin bir hayvancağız gördüklerinde "İnanmıyorum!" derler? İnanılmayacak olan nedir?
Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur? Y Dolmuşlardaki fiyat tarifesinde "en kısa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mı binilir? Bir terslik yok mudur?
Bulmacalarda boru sesinin karşılığı neden hep "ti"dir? Bulmacaları hazırlayan arkadaşlar hiç "ti" diye ses çıkaran boru görmüşler midir? Neden ilanlarda "Doktordan temiz araba" diye yazılır? Hipokrat yemininde, "Arabamı temiz kullanacağıma" şeklinde bir madde mi vardır?

ÜÇ ARKADAŞ

Üç arkadaş tren istasyonuna gitmişler.
İçlerinden biri gişeye yaklaşıp bilet almış ve trenin kalkmasına ne kadar zaman olduğunu sormuş. - Bir saat on beş dakika... Arkadaşlarına dönmüş: - Daha çok var, hadi gidip şu karşı kafede çay içelim... Oradan buradan derken laf lafı açmış... Birden tren düdüğüyle kendilerine gelmişler. Koşarak dışarı fırlamışlar ama nafile... Tren kaçmış. Sormuşlar: - Sonraki tren ne zaman?
- 1.5 saat sonra... Yine dönmüşer kafeye. Yine çay, yine laf derken yine düdük sesi...
Koşmuşlar ama bu defa da treni kaçırmışlar. Bir saat sonra bir tren daha varmış. Dönmüşler kafeye... Ama bu kez uyanık duruyorlar. Trenin sesini duyar duymaz kalkmışlar ve koşmaya başlamışlar.
İçlerinden ikisi; biri bir vagona, diğeri başka vagona zar zor yetişmiş... Üçüncü ise geride kalmış ve yetişememiş...
Bir süre dövündükten sonra başlamış katıla katıla gülmeye.
Durumu gören istasyon memuru dayanamayıp sormuş: - Hem treni kaçırdın hem gülüyorsun!
- Ulan nası gülmeyeyim Onlar beni uğurlamaya gelmişti :))))