Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 26 Ocak 2015

Kızların bir sıcak bir soğukluğu

Sıcak-soğuk oyunu oynadıklarından mütevellit ortaya çıkan davranış biçimidir.
Artık nereye yaklaştıkça sıcak davrandığını çözüp oraya odaklanmanız gerek.
Fakat bu durum, alışkın olmayan erkek bünyesi için oldukça yıkıcıdır. En ufak bir sorunda soğuk olup hemen ardından sıcak birkaç dakika sonra yeniden soğuk olmayı başarabilmeleri bir "başarı" değildir. Olgunlaştıkça bu sorun düzelir bence. Olgunlaştıkça daha dengeli ve tutarlı davranacaklardır. Ya da hiçbir zaman değişmeyecekler.
Kızların böyle bir davranış göstermesi bazen karşısındakine kırıldığından olabilir. Demek ki gereken reaksiyonu karşıdan alamayıp sinir olması da kuvvetli bir olasılık. Bir, kaçan kovalanır taktiğidir. Yalama yaparsa "yürü git lan" şeklinde cevap verilir. Cevap verilmese bile öyle davranılır. Neye uğradığını şaşırıyorlar sonra. Ağlarlar bir de üstüne "gitti benim yiğidim" diye. Ondan sonra ne yapsa boş. Vereceksen huzur ver, vermeyeceksen verme.
Bence tadında bırakmak lazım bu taktiği. Öbür türlü gerçekten antipatik oluyor.
Ya da panik yapmayın 28 günlük adet takvimleri nedeniyledir. Erkeklerde testesteron sabit bir salınımla salgılanırken, kadınlarda östrojen ve progesteron 28 gün boyunca bir aşağı bir yukarı dalgalanır durur. Kadınlardaki dengesizliğin en büyük kaynağı da budur.
Oldukları gibi kabul etmek lazım.
Yapacak fazla bir şey yok.

Deliler
Adamın biri yolunda giderken bir deli hastanesinin bahçesindeki seslere kulak vermiş.
Deliler, "On üç, on üç" diye bağırıyorlarmış.
Adam kafasını uzatmış, bakmış. Deliler adamın kafasını içeriye uzatmışlar ve bağırmaya devam etmişler: "On dört, on dört."

El çırpma
Ünlü bir şarkıcı bir gün gelip Türkiye'de konser verir.
Konserin ortalarına doğru gelindiği zaman, elini havaya kaldırır ve 3 saniye aralıklarla çırpar ve der ki "Elimi her çırptığım zaman dünyada bir çocuk açlık ya da savaştan dolayı ölüyor" der. Temel de en önde ayağa kalkar ve der ki "Çırpmasana o zaman şerefsiz".

AlkışlıYorum
Üst üste birkaç işi ters giden ve ciddi miktarda zarar eden arkadaşım bana dert yanmaya başladı. "Ben kimin ahını aldım ki bunlar geliyor başıma; düşünüyorum düşünüyorum aklıma kimse gelmiyor" dediği an, gözüne nasıl baktıysam, "Aklına biri geldi, söyle kim o?" diye ısrar etmeye başladı.
Ben de dayanamayıp başladım isimleri saymaya.
Henüz yedinci ismi söylemiştim ki "Tamam lan anladık" deyip kalktı gitti masadan. Halbuki ben daha sayacaktım ya...