Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 21 Temmuz 2017

Yalan anlama sanatı

EN UMMADIĞI SORUYU SOR
Yalan söyleyen arkadaş mutlaka iyi bir senaryo hazırlamıştır. Senaryosunu dinlerken birden çalışmağı yeri tespit edin ve ummadığı anda ters köşe bir soru sorun. Mutlaka panikleyecek vücut hareketleri değişecektir. Mesala "Hımm anladım sen dün neredeydin beni aradığında" gibi.
DAVRANIŞLARINI DEĞERLENDİR
Eğer sevgilinizin ya da eşinizin davranışlarında garip bir şekilde değişiklik varsa bilin ki bir şeyin peşinde. Genel olarak heyecanlı olan biri sakinse veya sakin biri heyecanlıysa dikkat edin farklı bir şeyler oluyor demektir. Bunun dışında size söylemediği sözleri söylemeye ve yapmadığı romantik davranışlar olursa abooow diyorum.
SAHTE GÜLÜMSEME
Çoğumuz sahte gülümseyemeyiz. Sahte gülümseme normal gülümsemeden çok daha uzun sürer. Bazen kızgın yüzle, gülümseme iç içedir. Dudaklarına ve gözlerine bakın gözler başka tarafa saniyelik değişikliklerle bakıyorsa ağzı idare et gibi sırıtmayla devam ediyorsa bilin ki bir şeyler karıştırıyor ya da suçluluk duygusudur.
İNKAR ETME
Yalan söyleyen kişinin hareketleri, söyledikleri, ses tonu, mimikleri birbirini tutmaz. Direkt inkar eder. Hani üstad Cem Yılmaz'ın dediği gibi: "Seni geçen bilmem ne otelinde görmüşler", "Ne oteli otel ne yok otel motel kim görmüş nerde görmüş" diye sizin sorunuza sorularla cevap verilir. Genelde bu erkeklerin huyudur. Kadınlar daha çakalca davranır. Yine üstad Cem Yılmaz'ın dediği gibi size "Allah belamı versin ben nasıl böyle düşündüm" dedirtirler.
DETAYA İNME
Eğer birisine "Nerede kaldın?" diye sorduğunuzda karşınızdaki "Markete gittim. Yumurta, süt, şeker almam gerekiyordu ve bir köpeğe çarptığım için çok yavaş gitmek zorunda kaldım" gibi detaylı olarak bir şeyler anlatıyorsa yalan söylediğinden şüphelenebilirsiniz. Çok fazla detay onları içinde bulundukları durumdan kurtulmak için düşünülen bütünlük içeren bir yalan olabilir.

KADINLAR SİZ ALIŞVERİŞTEYKEN KOCANIZI EMANET EDİN
Girin bir AVM'ye, bakın etrafınıza. Sağda solda amaçsızca dolaşan, bir banka oturup telefonuyla oynayan of-puf yapan bir sürü adam vardır. İşte o adamlar, eşleri alışveriş yaparken çaresizce zaman öldürmeye çalışan 'evlilik kurbanları'dır... Bu küresel sorunu çözen ilk ülke Çin oldu… Nasıl mı? Anlatayım… Çin'in Şanghay kentindeki bir ticaret merkezi, kadın müşterilerinin, mağazaları gezmek istemeyen eşlerini bırakabilecekleri 'emanet hizmeti' başlattı. Sistem şöyle işliyor. Alışverişe gidiyorsunuz, siz alışverişin keyfini sürerken eşiniz sıkılmasın, sonra da sizi yiyip bitirmesin diye onu emanete bırakıyorsunuz. Emanet bölgelerinde her bir erkek için cam bir kulübe, her kulübede bir masa, sandalye ve bilgisayar var. Bilgisayar oyun yüklü. Üstelik hizmet şimdilik bedava… Gelecekte, eşlerini emanete bırakmak isteyen kadınların akıllı telefon aracılığıyla küçük bir miktar ödemesi gerekecek.
Ancak henüz rakam belirlenmiş değil.
Uygulamadan yararlanan Çinli kadınlar artık özgürce mağaza mağaza dolaşmanın keyfini sürüyor.
Çin'in The Paper gazetesi, hizmetten yararlanan erkeklerle konuştu. Aralarından biri, bu hizmetten tamamen memnun kaldığını belirterek, "Sanki yeniden okula döndüm" dedi.

AT
Bir kış gecesi Anadolu'nun bir köyündeki fakir bir aile akşam yemeğinden sonra evin tek odasında hep birlikte oturuyorlarmış.
Evin annesi başlamış sesli sesli hayal kurmaya;
- Ah bir atımız olaydı... Hem yüklerimizi taşırdı, hem bizi taşırdı...
Oğlanlardan biri hemen atılmış;
- Ben de suyunu verirdim.
Diğer oğlanlarda heyecanla hayale kapılmışlar;
- Ben de tımar ederdim...
- Ben de otunu önüne koyardım...
- Ben de altını temizlerdim...
Tam o sırada evin babası gürlemiş;
- Laan. Kapıyı örtün, atı üşüteceksiniz!.

AlkışlıYorum
1- Neredeyse hiç çocuğun bulunmadığı köyümüze millet vekilimizin yaptırmış olduğu çocuk parkına ek olarak bir de ambulans rica ediyoruz.
98 yaşındaki Hanife Nine'miz salıncaktan düştü de...
2- Kızının düğününde sarhoş olup, karısına "Biz ne zaman boşandık da yeniden evleniyoruz?" diye soran kaç dayı vardır acaba?
3- Çekirdek yerken kabuklarını etrafa ve üzerime o kadar çok dağıtıyorum ki, karım beni elektrik süpürgesiyle temizliyor..