Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 24 Mart 2017

Evlilikte eltilik müesesesi

Akrabalık ilişkileri, resmen üniversitede eğitimi verilmesi gereken bir bölüm adeta. Her şey o kadar çetrefilli ki, insan bazen sudan çıkmış balık gibi ne yapacağını bilemiyor. Şüphesiz ki bu akrabalık çeşitlerinden en zorlusu da eltilik müessesesi. Biz de bu kutsal oluşumu biraz inceledik ve sizler için bütün detaylarını ortaya serdik.
Buyrun sevgili eltiler...
Eltilik, doğuştan kazanılan bir sıfat değil; mücadele ile elde edilen bir rütbedir. Bir kişinin elti olabilmesi için oldukça meşakatli yollardan geçmesi gerekir.
İnsan halasının oğlunu ya da ebe annesini her gün göremez ama eltiler birbirleriyle en sık görüşen akraba grubudur. Onları ayırsanız bile yine bir araya gelirler; sorsan hiç istemezler ama.
Amerika finans piyasasını ya da Merkez Bankası'ndaki dalgalanmaları bilmezler ama birbirlerinin mal varlıklarını en ince ayrıntısına kadar bilirler. Fakat diğerinin bu durumdan hiç haberi olmaz!
Bir eltinin diğerine ziynet eşyası ya da ganimet şov yapması için herhangi bir gündelik işle uğraşması yeterlidir. Çay koyarken, kısır yaparken iki kere şıngırdatmak, karşıdaki eltinin ilgisini çekmek için harika bir yöntemdir!
Eltilik ilişkisini, dış ülkelerdeki maslahatgüzar ya da büyükelçi gibi oldukça bürokrasi gerektiren bir ilişki çeşidi gibi düşünebiliriz. Hassas dengeler sağlanmazsa her an krizler yaşanabilir.
Bir eltinin yetki aldığı en büyük merci kayınvalidesidir. Kayınvalidenin gözünde bulunulan konumu güçlendirmek için belirli zamanlarda, eltiler arası triatlon ve olimpiyat yarışları düzenlenir.
Bir kaynananın gelinine verdiği değer, emekli maaşını paylaşma oranıyla sabittir. Dolayısıyla bu bilgi, eltiler arasında zor zamanlarda kullanılacak en önemli silahtır diyebiliriz.
Bir elti, zamanın getirdiği bütün trendleri takip etmek zorundadır. Örneğin, eltisine sunumsuz yakalan diğer elti için artık Ay'ın karanlık yüzü görünmeye başlar. Bir çeşit bela adeta!
Eltiler arası mücadelenin en önemli temsilcileri şüphesiz hiçbir şeyden haberi olmayan bebeleridir. Bu amansız yarışta, en az anneleri kadar ter dökerler. Bilhassa okuldaki başarı ve şiir ezberleme konusu puanları belirler.
Gerginliğin daima sabit kaldığı eltiler arası ilişki ve enformasyon bölümünün namı, çeşitli sanat eserlerine adını verecek kadar yürümüştür.
Örneğin "Elti Eltiye Küstü" modeli, dantelli eşyaların vazgeçilmezleri arasındadır.
Sülale hiyerarşisi içerisinde birbirlerine rakip olarak konumlandırılmış olsalar da, dış mihraklara karşı birlik ve beraberliği asla bırakmazlar.
Örneğin Şükran Hanım'ın yeni gelini karşısında, yıkılmayacak bir etten duvar oluşturabilirler.
Eltiler arasında büyük gelin olmak oldukça önemli bir otoritedir ama en sağlam fitneyi de her zaman küçük gelinler geliştirir. Küçük eltiler AR-GE departmanı gibi titizlikle çalışır.
Herkes elti olamaz. Yani bu eşinin erkek kardeşi olmadığı için değildir. Eltilik bir yetenek, eltilik bir sanat, eltilik bir bilim dalıdır. Bu önemli statütün hakkını verebilmek Güven, Özveri, Tecrübe ister...
Bütün eltilerimizi kucaklıyoruz. Canım eltimler...
onedio.com

KIZ ARKADAŞ YAPAN KANKALARI İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLEDİLER


Sevgili yapınca tüm arkadaşları unutma geleneği demek ki evrenselmiş.
Adam Milner isimli delikanlı sevgili yapınca diğer arkadaşlarının yanına gitmemeye başlamış.
Bu duruma acayip içerleyen arkadaşları da bir cenaze töreni düzenlemiş.
Fotoğrafının yanına oyun konsolunun kolunu ve hep otlandığı sigaranın paketini koyup, Allah Rahmet Eylesin diyebileciğimiz RIP (Huzur İçinde Uyu) notunu eklemişler. Vurulup düşen asker kardeşimiz diye de eklemişler.
Arkadaşlarının bu şakasına azıcık kırılsa da ilk fırsatta onlarla buluşma sözü vermiş bizim sevgili yapan çocuk da… Umarız ekmemiştir!


AlkışlıYorum
Yan çatıdaki martı ailesinin çığlıklarından bunalıp, onlara uyusunlar diye uyku şurubuna batırılmış ekmekler atan babama alkışların en büyüğünü istiyorum.