Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 10 Aralık 2016

Sosyal medyada ‘like’ları artırmanın yolları

Doğru poz verildi, filtreler tamam, resim altı yazısı hazır hooop 'paylaş'tınız gitti! Ama o da ne, dakikalar geçiyor ve beğeni sayısı hala 13! Ya da bilemediniz 15! Bir yerlerde hata yapmış olmalısınız ama nerede? Hadi gelin size biraz yardımcı olalım ve bu türlü durumlarla burun buruna gelmekten kurtaralım :)
* Öncelikle iyi bir sosyal medya takipçisi olun. Paylaştığınız fotoğrafları beğenen, takip eden arkadaşlarınızı bilin ve onlara iade-i like atın! Böylelikle bir sonraki paylaşımınızın like sayısı için akıllı bir yatırım yapmış olacaksınız.
* Hastag kullanın. Böylelikle paylaşımınızı kitlelere de sunmuş olabileceksiniz. Ama konuya en uygun ve basit içerikleri kullanmayı atlamayın. Unutmayın kimse uzun ve manasız hastagler ile ilgilenmiyor. Bakınız: #çikolata #tatlı #seyahat gibi uygundur. Lakin #çikolatayadayanamayanlarkulübü #kahvesizyapamayanlardabugün# gibi olmasın mesela…
* Yanlış zamanda yapılan paylaşımlar da like sayınızı olumsuz yansır. Misal siz belki gece yarısından sonra hayatınızın en özel anlarını yaşıyor olabilirsiniz fakat, o saatlerde pek çok insan uyuyor. Hüsraaan…
* Fotoğraflarda görüntüyü koyulaştırmak yerine daha aydınlık filtreler kullanın mesela.
* Aynı gün içerisinde birden fazla fotoğraf paylaşmak da yer yer tehlikeli olabilecek bir konudur, işi sulandırabilir. Siz o yüzden iyisi mi arkası arkasına fotoğraflar paylaşıp like sayısını bölmemeye gayret gösterin. En iyisini seçin, paylaşın like rekoru gitsin, tadında kalsın.
* Arka plana her daim özellikle dikkat edin. Fotoğraftaki odağınıza göre arka plan ayarınızı da yapın. Bakın sırf bu sebepten ne like'lar heba olup gitmiştir bilemezsiniz.
* Ve yapay olmayın. Orijinal olun. Sırf bu doğallık bile size uzun vadede neler kazandıracak şaşıracaksınız.

KADINLARIN SİZİ DAHA İYİ HATIRLAMASINI SAĞLAYACAK İPUCU
Deneylerle öne sürülmüş kadınların hafızasında kalıcı olmanın yolunu Sözlük yazarı "alebahad" aktarıyor.
Bir de daha garip bir araştırma var canlar. Aberdeen Üniversitesi'ndeki araştırmalara göre eğer bir kadının sizi daha iyi hatırlamasını istiyorsanız onunla alçak sesle konuşun.
Suratta gevrek bir sırıtış, hafif çapraz kafa, kalkık bir tek kaş (şöyle de olabilir) ve düşük perdeden "Sibel hanım, sizle beni çok yakıştırıyorlar. Ne dersiniz akşam bize gidek mi? Çay yaparık!" deyin, emin olun asla unutulmazsınız.

İNEK
Temel ve Dursun Almanya'ya gitmek isterler fakat paraları yoktur. Bir gün gazetede ineklerin bedava Almanya'ya götürüleceğini söyleyen bir ilan görmüşler. İnek kılığına girip Almanya'ya gitmeye karar vermişler. İnek kostümü bulmuşlar öne Temel geçmiş arkaya da Dursun. Tam uçağa bineceklerken görevli şüphelenmiş ve Temel'in önüne ot koymuş. Ne yapsın yemek zorunda kalmış. Bu sırada da Dursun kıs kıs gülüyormuş. Daha sonra Temel gülmeye başlamış. Dursun sormuş: -Neden gülüyorsun? Temel: -Görevli emin olmadı boğa getiriyorlar!


AlkışlıYorum

* Annem, oğlu olsun çok istemiş ama iki kız evlat sahibi olmuş. Kocamı evlendiğimiz ilk günden itibaren oğlu gibi sevdi ve benimsedi. Bazen "Acaba damadını benden daha mı çok seviyor?" diye düşünmüyor değilim. Nasıl düşünmem ki? Geçen gün dili sürçtü ve beni arkadaşına, "Damadımın karısı" diye tanıttı.

* Arkadaşımızın balayında çektiği görüntüler kalabalık bir ortamda hep beraber keyifli bir havada seyredilir. Gelinin kız kardeşi ile hoş bir flört başlar ve 1 saat boyunca kıza kur yapılır. Tam o sırada görüntülerde havuzdan çıkan çok yaşlı ve sarkık teyzenin bikini giydiğini görünce kendini tutamayıp "Yuh artık! Bu yaşta ve bu fizikle bikini mi giyilir? Bikinisinin altı gözükmüyor teyzenin" denir. Tek başına gülünür ve tek başına magmaya yollanır. Ya Murat, deli misin kardeşim? Ne diye balayına kayınvalideni götürüyorsun? Kendimi dağlardan atasım geliyor, offf offff!