Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 23 Eylül 2016

Yeni gelinlerin sunum çılgınlığı

Bu yeni model çılgınlıktan bahsetmeden önce size her şeyi en baştan anlatmamız lazım. Yeni gelin evleri ve gelinlerin tatlı telaşının şokunu henüz atlatamamışken; birden karşımıza sunumun her şey olduğuna inanmış ve bunu hayat amacı haline getirmiş yeni evli kadınlar çıktı… Bu yeni tür gelinler, her gördükleri pembe şeyi almakta, evlerini adeta bir Barbie bebek evine dönüştürmekte, tüm abur cuburları da fazlasıyla sevmekteler.
1. Dantel, sunuma oldschool (Eskideki şeyler için kullanılır ama genelde biraz da bahsettiği şeye saygı içertir) bir hava katmış.
2. Ve eğer sunum yapacaksanız her şeyi kurdele ile bağlamanız gerekmekte… Bir tepsi baklavayı yahut tencerenin kenarlarını… Sadece bu kurala itaat etmelisiniz, kesinlikle "N'apıyorum ben ya?" diye sorgulamayacaksınız. Yoksa anında varoluş sancısına düşebilirsiniz.
3. Çünkü her şeyi anasınıfı öğrencisi gibi kurdeleyle süslemek asla es geçmemeniz gereken bir kural.
4. Mutlaka tüm mutfak eşyalarınızı pembe almalısınız.
LOVE ve AŞK yazan kahvaltılıklardan alıp içine salam, leblebi, zeytin koymalısınız. Çünkü aşk bunu gerektirir.
5. Sunum tabağınıza abuk sabuk bir şey koymalısınız; mesela bir biblo bebek.
6. Tepsinize bir saksı da koyabilirsiniz, kimse ne olduğunu sorgulamayacaktır bile.
7. Tabii ki sunum önemli ablacım ama sence o kahve pony evinin içinde olmuş mu? Sadece soruyorum.
8. Bu dünyaya yabancı olan bizler, onların kahve keyfi yaptıklarını anlamayıp keyif yaptıklarını düşündüğümüz için milyonlarca hashtag koymaları gerekiyor.
9. Otuz tane hashtag yazmak yetmiyormuş gibi, tebeşirle de neyin keyfini yaptığınızı yazmanız lazım, kocişkoyla kahvaltı keyfi mi yoksa anneyle kahve keyfi mi, bunu kesinlikle açığa kavuşturmalısınız.

listelist.com

350 YILLIK İPHONE


Her ne kadar da Steve Jobs'tan sonra yerine koyamadığımız abimiz (gerçi abi dediğimie kendisi kızabılır ama neyse) Apple'ın yeni patronu Tim Cook, Hollanda'da bir tabloda iPhone silüetinin yer aldığını söylemiş. Ne var bunda demeyin çünkü tablo tam 350 yıllıkmış. Sonra da eklemiş; "O ana kadar iPhone'un nerede ve ne zaman üretildiğini bildiğimi zannediyordum.
Zamanda yolculuğa böylece ikna oldum" demiş. Ne yani Steve Jobs mu zaman yolculuğu yaptı yoksa...
"Dün akşama kadar iPhone'la ilgili bilgilerim kesindi ama artık değil" diyen Cook, "Neelie beni bir Rembrandt tablosunun önüne götürdü ve ben tabloda elinde iPhone tutan kişiyi görünce şoke oldum" ifadelerini kullandı.
Cook, "Size yemin ederim ki telefon oradaydı" demiş. Hadi hayırlısı olsun son zamanlarda dönen zaman yolculuğu geyiğine bir yenisi daha eklenmiş. Fotoğrafa bakınca haksız da değil adam...

AlkışlıYorum
* Evlenmeye niyetli olduğum kız arkadaşımla ona sürpriz yapmak için başbaşayken, romantik bir ortamda hiç beklemediği bir anda tek taşı çıkararak önünde eğildim... Elini tuttum, gözlerine baktım ve "Benimle evlenir misin?" diye haykırdım. Ne dese beğenirsiniz? "Bana mı dedin?"

* Malum bayram trafiği yüzünden yan yolları tercih edelim dedik. Ara sokaklarda bir sağa bir sola dönerken; arka koltukta oturan oğlum bombayı patlattı: "Anne bonusları mı topluyorsun?"