Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 27 Nisan 2016

Tarihteki muazzam ayarlar

Churchill ve uzun seneler yanında çalıştırdığı hizmetçisi arasında geçen muhteşem diyalog:
Churchill eve sarhoş bir halde gelir.
Hizmetçi : Siz körkütük sarhoşsunuz..!
Churchill: Siz de çok çirkinsiniz. ama ben sabaha ayılmış olacağım.

***

Zamanın güzellik kraliçelerinden biri Bernard Shaw'a kafayı takmıştır. Onunla evlenmenin bir yolunu aramaktadır, sonunda Shaw ile yüz yüze görüşme fırsatı bulur ve bu isteğini sebebiyle birlikte dile getirir:
Güzellik kraliçesi: Biz neden evlenmiyoruz böylece doğacak olan çocuk zekasını senden görünüşünü de benden alır, mükemmel bir varlık getirebiliriz dünyaya!
Shaw: Peki ya zekasını senden görünüşünü benden alırsa ne olacak?

***

Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır. İkisinden biri kenara çekilmedikçe geçmek mümkün değildir. Mağrur zengin, hor gördüğü filozofa:
- Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem der.
Diyojen, kenara çekilerek gayet sakin şu karşılığı verir:
-Ben çekilirim.

***

İmam Şamil esir düştüğünde, Ruslar bu kahraman adama büyük saygı göstermiş.
Rus çarı kendisini yemeğe davet etmiş.
Şeyh Şamil, yemekte, aç olduğu için iştahla yemiş. Kahramanlığı kadar yemekteki iştahı karşısında da hayrete düşen çar:
"Adama bak" demiş. "Birazdan beni de yiyecek." Şeyh Şamil cevap vermiş:
"Merak etme, biz Müslümanız. Domuz eti yemeyiz."

***
Alparslan Anadolu topraklarında ilerliyormuş. Keşif yapan öncüler geri dönmüş, "İki yüz bin kişilik düşman ordusu bize çok yaklaştı!" demişler.
Alparslan da;
"Biz de onlara çok yaklaştık" demis.

***
Bir toplantıda, bir genç Mehmet Akif'i küçük düşürmek ister: "Afedersiniz, siz baytar mısınız?" Mehmet Akif hiç istifini bozmadan şöyle yanıtlamış; "Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu?" HHHH
Napolyon'un esir olarak aldığı bir generale verdiği ayar vardır ki harikadır. general napolyon'u aşağılama amaçlı haykırır:
-Siz para için savaşıyorsunuz biz ise şerefimiz için savaşıyoruz!!
Napolyon cevaplar:
-Doğru, herkes kendisinde olmayan şeyler için savaşır..

***
George W. Bush'un medya ordusu önünde Muhammed Ali'nin önüne gelip ellerini yumruk yaparak bir boksör gibi gard alması ve sırıtarak "hadi gel" tarzı bir hareket yapması üzerine eski dünya şampiyonundan aldığı tepkidir. Muhammed Ali, başkanın bu hareketi üzerine sağ elinin titrek işaret parmağını şakağına götürüp döndürerek "Manyak mısın" hareketi yapmış ve ardından amerikan başkanına arkasını dönüp gitmiştir.

EŞEK HİKAYESİ
Billy Teksas'ta bir çiftçiden 100$'a bir eşek satın alır. Ertesi sabah kamyoneti getirip teslim alacaktır. Aksiliğe bak ki, ertesi sabah çiftçi ona kötü bir haber verir: "Yaa sorma evladım, senin eşek dün gece meftaa!" - "O zaman paramı ver geri!" der Billy. - "Veriyim de oğlum, ben o parayla senden sonra çatıcıya borcumu ödedim!" - "O zaman eşeğin leşini alayım!" - "Ne yapacaksın eşeğin leşini oğlum!" - "Piyangoya koyacağım" demiş Billy. - "Hadi len!" demiş çiftçi beni mi inceye alıyon şimdi?" - "Koyarım ben!" demiş Billy, "kimseye ölü olduğunu söylemiycem ki!" Aradan bir ay geçtikten sonra karşılaşmışlar pazarda! - "Evlat, ne oldu ölü eşek işi?" diye sormuş çiftçi. - "Haa ohooo, onu koydum piyangoya" demiştim ya sana! - "Eeeee?!" - "Eeesi 500 tane bilet sattım, 2$'dan, 998$ koydum cebime!" - "Hadi be!!" demiş çiftçi; "ee, peki kimse seni şikayete kalkmadı mı?" - "Sadece eşeği kazanan!" demiş Billy, "ona da 2 dolarını geri verdim, sustu!."

DELİ
Delinin biri bir gün doktoruna gider ve iyileştiğini söyleyerek serbest bırakılmasını ister.
Bunun üzerine doktor:
-Sana bir soru soracağım, doğru bilirsen buradan çıkarsın, anlaştık mı?
Deli:
-Peki anlaştık, sor sorunu.
Doktor:
-Sen 10 katlı bir binanın tepesine çıksan, ben de aşağıda bir bardak su tutsam... Şimdi aşağıya atlar mısın, atlamaz mısın?
Deli:
-Niye atlayayım, ben deli miyim?
Doktor içinden adamın gerçekten iyileştiğini düşünür ve "Neden" diye sorar.
Deli:
-Ya bardağı çekersen!