Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 10 Şubat 2016

Cep telefonu olmak isterdim

İnternette kaynağını bilmediğim bir yazı buldum ve sizinle paylaşıyorum.
Karı ve koca bir akşam yemeklerini bitirdikten sonra, yorgun argın oturma odasına geçerler. Kadın ilkokul öğretmenidir. Öğrencilerine verdiği 'ne olmak istersiniz' başlıklı kompozisyon ödevini notlandırmak için masaya geçer. Kocası da eline cep telefonunu alıp, koltuğuna yerleşir.
Nihayet yorgun bir günün ardından dinlenebilecektir.
Kadın, tüm kompozisyonları notlandırıp işinin bittiğini düşünürken, kenarda kalmış bir ödevin gözünden kaçtığını fark eder ve not vermek için okumaya başlar.
Kağıtta yazansa şudur: 'Benim dileğim, akıllı bir telefona dönüşmektir.
Dileğim bu çünkü annem ve babam telefonlarını gerçekten çok seviyorlar.
Annem ve babam sadece telefonlarına dikkat gösterirler, hatta bazen de beni unuttukları olur.
Annem ve babam işten yorgun döndüklerinde, vakitlerini telefonlarıyla geçirirler, benle değil. Önemli bir işle meşgul olsalar dahi, eğer telefonları çalarsa, anında yanıt verirler.
Ama aynısını benim için yapmazlar, ağlasam bile… Annem ve babam cep telefonlarında oyun oynarlar, benimle değil. Telefonda konuşurken, heyecanla yanlarına gidip bir şey paylaşmak istesem, hemen beni susturup, yanlarından gönderirler. Bu yüzden cep telefonu olmaktır, dileğim. Çünkü belki de ancak o zaman beni telefonları kadar severler.' Kadın gözyaşları içerisinde kompozisyonu okur. Kocası sorunun ne olduğunu sorar, kadın ödevi kocasına verir. Adam hızlıca okuduktan sonra hangi mutsuz öğrencisinin bu kompozisyonu yazdığını sorar.
Ancak ondan sonra kadın, bu fazladan ödevin nereden çıktığını anlar.
Çünkü o fark etmeden araya konmuştur. "Kompozisyonu yazan öğrencilerimden biri değil" diye cevap verir
kadın. "Onu yazan oğlumuzmuş."

KOMİK ZEKA SORULARI
Bir adam 15 katlı bir apartmanın 10.katında yaşıyor. Her sabah asansörle aşağı iniyorve işine gidiyor. Akşam işten döndüğünde de yine asansöre biniyor ce eğer asansörde başka birileri daha varsa 10. kata çıkıyor. Kimse yoksa 7. kata kadar asansörle çıkıyor. Geri kalan üç kat için merdivenleri kullanıyor. Bir de yağmurlu günlerde doğrudan 10. kata çıkıyor. Adam neden böyle garip davranıyor olabilir?

PAPAZ
Bir gün papazın yolu Karadeniz'e düşer.
Yolda gördüğü bir çocuğa kilisenin yerini sorar. Çocuk tarif eder.
Bu durumdan çok memnun kalan papaz, "Sen iyi bir çocuğa benziyorsun. Yarın yanıma uğra ve sana cennetin yolunu göstereyim" der.
Çocuk dayanamaz ve cevap verir: - Ula sen daha kilisenun yolunu bilmeysun. Cennetun
yolunu ne bilecesun. :)

15 DELİ
15 deli, hastane bahçesinde toplanır.
Doktor onları test etme amacındadır. Bakalım tedaviye cevap veriyorlar mı diyerekten. Neyse hepsine 'onları karşıda bir otobüs beklediğini, binip onu sessizce beklemelerini' söyler.
14 deli koşa koşa aslında olmayan otobüse binmeye çalışırlar, birbirlerini iterler, sıkış tepiş olurlar falan. Ama biri onları uzaktan izlemektedir. Doktor şaşırır:
- Oğlum sen neden binmedin?
- Otobüs çok kalabalık ya! Ben taksiyle
gidicem.

ALKIŞLIYORUM

Yakında kardeşi doğacak olan 5 yaşındaki yeğenime kıskanmasın diye soruyorum "Ahmet kardeşin gelirken sana hangi oyuncaktan getirsin?". İki göz bilgisayar ekranında, bir el mouse üzerinde oyun oynarken cevap veriyor: "Annemin karnında oyuncakçı dükkanı mı var Allah Allah, nasıl getirsin bebek oyuncağı?"

KÖŞE VURUŞU
Kızlar baklavalı erkekleri sever dediler diye 7/24 bi tepsi baklavayla dolaşıyorum, biri de gelip naber demedi, yazıklar olsun.

İŞ BULMAK
Adamın biri iş bulmak için İstanbul'da İş ve İşçi Bulma Kurumu'na müracaat etmiş. - Evet bir iş var, demiş ilgili memur. Rus dans grubu birini arıyor. Tüm yapılacak iş; kızların soyunmasına, giyinmesine yardım etmek, günde iki kez vücutlarını bebek yağı ile yağlamak, göğüslerinin ucuna parlak küçük yıldızlar yapıştırmak falan. Sevinçten gözleri parlamış adamın: - Ohhh çok iyi, hemen başlayabilirim, demiş. - Tamam. O zaman yarın sabah yedi de Adapazarı'nda olabilir misiniz? - Neden? İş Adapazarı'nda mı? - Hayır, iş İstanbul'da. Fakat başvuru kuyruğunun sonu şu anda orada!

Cevap: Çünkü adam cücedir. Boyu asansörün üst düğmelerine yetişmiyor. Ama asansörde başkaları varsa onlardan 10 .katın düğmesine basmalarını rica ediyor. Yağmurlu günlerde de 10. katın düğmesine basmak için şemsiyesini kullanıyor.