Jale UZ

JALE UZ

Tarihi 4 Kasım 2011

Taşıyıcı anneden baba olabilir

Küçük yaşta evlendim. Şu an bile 19 yaşındayım! Ben yanlış kürtaj sonucu hiçbir zaman anne olamayacağım ablacığım! Eşimi o kadar seviyorum ki, anlatamam. Ama ona karşı kendimi çok eksik hissediyorum. Çünkü benim yüzümden baba olamadı. Şimdi eşim mutlu olsun diye onun taşıyıcı bir anneden baba olmasını istiyorum! Bu konuda anlaştık ama sonradan pişman olmak istemiyorum! Rumuz: Ay Işığı

CEVAP
Sevgili kızım, seni sakın anlamadığımı sanma ama ben senin bu taşıyıcı annelik fikrini hiç doğru bulmuyorum! Ayrıca Türk Hukuk sisteminde bildiğim kadarıyla bu da zaten yasak! Sen bence şimdi bunlarla kafanı meşgul etme ve elinde olanlarla mutlu olmaya bak. Sırf kocanı sevdiğin için bu kadar fedakarlık yapma! Sonra bunun zararını daha fazla yaşarsın. Allah'tan da hiçbir zaman umudunu kesme oldu mu? Hayatın içinde mucizelerin de varolduğuna inan!

ARALARINDA KALDIM
12 yaşındayım ve yaşadığım kötü bir olay yüzünden şimdi düzgün konuşamıyorum, kekeliyorum! Ben annemi çok yakın bir tanıdığımızla öpüşürken gördüm. Üstelik bu adam evli. Annem bunu yapamaz ablacığım. Şimdi annemle görüşmüyorum, babamda kalıyorum. Annem olanları babamdan gizlememi söylüyor. Babam beni sıkıştıyor ve olanlara anlam veremiyor. Arada kaldım. (Şebnem)

CEVAP
Sakin ol. Yaşın gereği olanlardan daha fazla etkilendiğini biliyorum. Ama sen de şunu bil, bazen herkes hata yapar. Anneler de! Eminim annen de şimdi çok üzgün ve pişmandır. Onu zaten yalnız bırakarak yeterince cezalandırmışsın. Artık zamana bırak her şeyi. Hiçbir şey için kendini zorlama! Ne affet, ne de affetme! İleri de zaten daha sağlıklı bir seçim yaparsın. Şimdi çok erken.

AİLEM GERÇEĞİ BİLMİYOR
Ablacığım çocukluk aşkımı çok sevdim ve aile baskısı yüzünden de sevmediğim biriyle evlendirildim! Çocukluk aşkımla kocamı aldatınca, ailemin yanına sığındım. Fakat ailem gerçekleri bilmiyor. Kocamla sorun yaşıyorum biliyor. Kocam da onu aldattığımı biliyor ve yuvama geri dönmezsem, beni aileme söylemekle tehdit ediyor. Bir karar almam gerekiyor. Ama doğru ne bilmiyorum. Rumuz: Zehir

CEVAP

Seni anlamaya çalışıyorum ama sen de kocanı biraz anlamaya çalış! Tehditleri, canı yanmış ve aldatılmış bir kocanın isyanları sadece. Sana zarar vermek isteseydi şimdiye kadar verirdi. Bu yüzden ortalığın biraz daha yatışmasını bekle ve ailenden önce git eşinle konuş. Ve ortak bir karar almaya çalışın! Sanırım o da bu saatten sonra seninle sağlıklı bir evlilik yürütemeyeceğini artık anlamıştır!