Tarihi 7 Haziran 2009

Kalbim ikiye bölünmüş durumda

Merhaba Jale Hanım. Size önemli bir sorunumu aktarmak istiyorum. Ben 30 yaşında hastanede görev yapan bir hemşireyim. Bundan yaklaşık beş ay önce çocuğunun tedavisi için gelen bir beyle çok hoş bir diyaloğumuz oldu. Takip eden zamanda kızını bana sürekli getirdi. Çok tatlı bir kızı olduğu için, onu görmem için sürekli ziyaretime geldi. Belki de bu bahaneydi bilmiyorum. Açıkçası ben de ondan hoşlandım. Kendisi eşinden ayrılmış bir bey. Bunu ilk günden biliyorum. Sonra telefonda konuşmaya başladık ve bana olan duygularını hissettirdi. Ben de hissettirmiş olmalıyım ki, rahat konuştuk. Ama çok büyük bir engel var çünkü ben başkasıyla evlenmek üzereyim.

NİŞANLIM DA FARK ETTİ

Nişanlım ruh halimdeki değişikliği fark etti ve bu durum son zamanlarda aramızda büyük sorunlar yaratıyor. Sürekli tartışıyoruz. Aslında onu da seviyorum. O da çok iyi bir insan ama kalbim ikiye bölünmüş durumda ve kafam çok karşık. Tam evlenmek üzereyken neden bunları yaşıyorum diye kendimi yiyip bitiriyorum. Aslında aşık olduğum kişinin bir çocuğu var. Çok tatlı ama ileride bu sorun yaratır mı bilmiyorum. Ondan çok hoşlanıyorum. Bir yanda da nişanlım var. Hangisi benim için doğru bir birliktelik acaba? Bunu nasıl anlayabilirim? Çıldırmak üzereyim. Size yazmak istedim. Yorumlarınızı çok beğeniyorum. Belki benim farkında olmadığım bazı değerleri sizin sayenizde anlarım. Lütfen en kısa zamanda cevap yazın. Başarılarınızın devamını dilerim.
Rumuz: Hemşire

Sevgili kardeşim, kalp heyecanı sever. Seni anlıyorum ama bence biraz sakin kafayla iyice düşünmelisin. Çünkü hangisine koşarsan koş, kalbin bir ötekinde atacak! Yani bu kararsızlık seni hep yıpratacak. Doğru kararı vermen için ikisinden de bir süre uzak kalıp, kalbinin sesini dinlemelisin. Bu yapacağın en iyi davranış olur. Şimdi karar verirsen eminim ki, hep bir "acaba" yaşayacaksın. İkisinin de artısı, eksisi senin tarafından iyice ölçülüp biçilmeli. Yani kararı verecek olan yine sensin. Seni etkilemek istemem ama yıkılan bir yuva üstüne kurulan evliliklerde genelde sorunlar daha büyük olur. Bunu sadece belirtmek istedim. Ben senin iyiliğini isterim. Umarım en hayırlı ve sağlıklı kararı verirsin. Her şey gönlünce olsun. Sevgiler...