İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 11 Mart 2017

Kabustan zafere

Alanyaspor dün akşam ilk 20 dakikayı o kadar etkili oynadı ki bir ara Fenerbahçe, Barcelona karşısındaki PSG'ye döndü diye düşündüm. Sağdan, soldan, ortadan her türlü Fenerbahçe kalesine geldiler. İki gol attılar. Biri çok net, iki pozisyonu da harcadılar.
Bu dakikalarda Emre Akbaba ve Efecan oyunlarıyla göz kamaştırırken diğer tarafta Fenerbahçe'de ise Ozan, Aatif ve Alper hayal kırıklığı yaratıyorlardı. 2-0'dan sonra Fenerbahçe'nin büyük takım refleksiyle oyuna asılmaya başlaması, Alanyaspor'un ise iyi kapanıp kontra atağa çıkmayı tercih etmektense maçın başındaki tempolu oyununa devam etmesi, defansta açıklar vermesine sebep oldu.
Üst üste gelen 2 gol Fenerbahçe'nin özgüvenini yerine getirirken Alanyaspor'u ise adeta yıktı.

ÖZGÜVEN KAZANDIRDI
Mehmet Topal'ın harika pasıyla Ozan'ın Aatif'a attırdığı gol, Fenerbahçe'yi öne geçirirken Mehmet Topal da maçtaki emeklerinin bir anlamda karşılığını almış oldu.
Zaten 2-0'dan sonra maçın 3-2'ye gelmesindeki en önemli faktör Mehmet Topal ve sonrasında Alper'in ortaya koydukları enerji ve iyi futboldu. İkinci yarıya başlarken Advocaat'ın normalde Ozan ile Aatif'ı çıkartıp iki oyuncu değişikliğiyle maça başlaması gerekirdi. Ama futbolun azizliği olsa gerek.
Ozan Tufan asisti yapıp Aatif golü atarak F.Bahçe'nin maçı çevirmesini sağladı...
Sonuçta, bu sezon 1-0'dan maç çeviremeyen Fenerbahçe'nin 2-0'dan maçı kazanması sevindirici...
Bu skor futbolcuların özgüvenini de artıracaktır.

MAÇIN EN iYiSi MEHMET TOPAL
Kalitesini ortaya koydu. Çok iyi oynadı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ NEUSTADTER&SKRTEL
Kjaersiz savunmada iki stoper uyumsuzdu.