Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 5 Haziran 2017

14 yıl sonra Göztepe

Türk futbolunun iki gözde kulubü dün Artalya'da muhteşem bir görüntüye imza attı. Tribünler tıklım tıklım doluydu. Gerçek şu ki futbol seyirci ile güzel. Ancak gereksiz yere sahaya atılan yanıcı maddeler maçın zaman zaman maçın önüne geçti. Düşünün ilk yarı tam 72 dakika oynandı. Karşılaşma 4 kez durdu. Bu yaşananlar tarafftarlara hiç yakışmadı. Tam futbolcular maça ısınıyor bu esnada taraftarların attığı maddeler sebebiyle maç duruyor. Bir sitemim de saha yetkililerine.
Bu kadar yanıcı maddeyi sahaya sokmalarına nasıl müsade ettiniz anlamıyorum.
Maçlara giren taraftarın 1 lirasını bile alıyorsunuz ancak onarca meşaleyi göremiyorsunuz.
Maça gelecek olursak ilk 45 dakikada iki takmı mda kontrollüydü.
Ama ikinci yarıda Göztepe'nin savunmadaki büyük hatası ve Ofeodu'nun süratiyle savunmanın arkasına sarkıp golü bulması ile denge Eskişehir lehine bozuldu.

GÜNAY KALESİNDE DEVLEŞTİ
Dengeli geçen maçta büyük bir hata sonucu kalesinde golü gören Göztepe, buna rağmen oyundan kopmadı. Maçı çevirmek için tüm riskleri alan Yılmaz Vural'ın hamleleri sonuç verdi ve Jahovic 90+5'te skoru denge getirerek maçı uzattı. İki takım da uzatmalarda risk almayınca kazananı penaltı vuruşları belirledi. Penaltı atışlarında kalesinde devleşen Günay, iki kez rakiplerine gol izni vermedi ve takımına Süper Lig'i getiren isim oldu. Muhteşem final neticesinde 14 yıl aradan yeniden Süper Lig'e yükselen Göztepe'yi kutlarım. Sarı-Kırmızılılar eminim ki önümüzdeki sezon lige damga vuracaklardır, Eskişehir'i de mücadelesinden ötürü tebrik ediyorum.

MAÇIN EN İYİSİ GÜNAY
Takımını Süper Lig'e taşıyan isim oldu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ TARIK ÇAMDAL
Dün geceki oyunu tecrübesine yakışmadı.