Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 1 Haziran 2017

Beşiktaş, Başakşehir’i hiç hesaba katmamıştı

Şampiyonlukta şans tanınmayan Başakşehir ilk yarıyı lider bitirdi. Bu çıkış 3 Büyükler'i endişeye sevk etmişti

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak bitiren Beşiktaş yeni sezonda da bu başarısını devam ettirmek istiyordu. Sosa, Gomez ve Gökhan Töre'nin boşluğunu Talisca, Aboubakar, Adriano, Caner ve Gökhan Gönül'le dolduran Kartal daha ligin ilk haftasında Alanyaspor'u 4-1 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. 2. hafta Konya beraberliğiyle koltuğu kaptıran Beşiktaş ardından Karabük ve Akhisar galibiyetleriyle çıkışa geçti. Sezonun ilk derbisinde evinde G.Saray'ı ağırlayan Kartal bu maçta 2-0'lık yenilgiden 2-2'lik beraberliği kopardı. Bu maçtan sonra Rizespor ve Kayserispor deplasmanlarında alınan 1-0'lık galibiyetler moralleri iyice artırdı.

BAŞAKŞEHİR GERÇEĞİ
Ligin 8. haftasında Antalyaspor'u 3-0'la geçen Beşiktaş 9. hafta G.Birliği ile 1-1 berabere kaldıktan sonra kendi evinde Trabzonspor'u 2-1 yendi. Ardından Adanaspor'u deplasmanda 2-1'le yıkan Kartal 12. hafta Başakşehir'i konuk etti. Siyah- Beyazlı takım bu maçı kazanarak liderliği ele geçirmenin hesaplarını yapıyordu. Ancak Fenerbahçe ve G.Saray'ı deviren Başakşehir önünde 1-0 geriye düşen Kartal maçı 1-1'e getirirken beraberliği güçbela kurtardı. Bu sonuç Başakşehir'in bir şakasının olmadığının da bir göstergesiydi.

İLK YENİLGİ
Başakşehir maçının ardından F.Bahçe ile Kadıköy'de golsüz berabere kalan Beşiktaş, Bursa'yı 2-1'le geçti. Bir sonraki maçta Kasımpaşa'ya 2-1 yenilerek ligde ilk kez mağlup oldu. 16 hafta oynanan ligin ilk yarısının son maçında Gaziantep'i 1-0 yenen Beşiktaş ilk yarıyı lider Başakşehir'in 1 puan gerisinde 2. sırada bitirdi. Artık tüm gözler 2. yarıya çevrilmişti.

ŞAMPiYONLUK KOLAY OLMADI
Ligin ilk yarısını 2. sırada bitiren Beşiktaş 2. devrede puan farkını 7'ye çıkarmasına rağmen Başakşehir ve F.Bahçe önünde 5 puan kaybedince fark 2'ye indi. Buna rağmen Kartal ipi göğüslemeyi başardı.

ABOUBAKAR ÇOK GEÇ AÇILDI
Beşiktaş'ta Gomez'in yerine alınan Aboubakar ligde ilk golünü 7. haftadaki Antalyaspor maçında attı. Kamerunlu geç açılmıştı.