Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 20 Aralık 2016

TFF 1. Lig nefesleri kesiyor

TFF Birinci Lig'de ilk yarının sonlarına yaklaşırken şampiyonluk yarışı baş döndürmeye başladı. Son zamanlarda her hafta bir başka takım haftayı lider olarak kapatıyor. 3-4 hafta öncesine kadar uzun süre ligi lider götüren Yeni Malatyaspor üst üste aldığı başarısız sonuçların ardından zirveyi diğer takımlara kaptırmaya başladı. Birkaç hafta öncesinde Boluspor sahasında Balıkesirspor'a yenilmese lider olma fırsatını kaçırmışken bir hafta sonrasında şampiyon adaylarının hepsinin puan kaybı sonrasında Bolu ekibi lider olmuştu. Boluspor, deplasmanda kaybedince önce maç fazlasıyla birkaç saatliğine Sivasspor lider oldu sonrasında maçını kazanan Göztepe cumartesi gününü lider kapattı. Pazar günü Yeni Malatyaspor evindeki maçı kazansa liderlik emanetini geri alabilecekti.

ZİRVE GÖZ-GÖZ'ÜN
Onlar da kazanamayınca zirvenin yeni sahibi Göz Göz oldu. Bu kadar uzun ve geniş bir girişin ardından anlatmak istediğimi anladınız. TFF 1. Lig'de liderlik savaşları haftalığı bırakın günlük bile değil saatlik olarak devamlı değişecek. Haftaya baktığımız zaman büyük sürprizlerden birisini hiç kuşkusuz Boluspor yaşadı. Haftaya 26 puanla averajla lider olarak başlayan Bolu ekibi, Şanlıurfa deplasmanında adeta bozguna uğradı, Bolu, şampiyonluk yolunda üç puanın yanısıra bir haftalığına oturduğu liderlik koltuğunu da kaybetmiş oldu. Son haftaların formada ekiplerinden Sivasspor, 24 puanla 5. sırada başladığı haftada yine kendisi gibi formda Bandırma karşısında ecel terleri dökse de mücadeleyi 1-0 kazandı. Birkaç saatliğine de olsa liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu. Bu birkaç saatlik liderlik koltuğunun Sivassporlu futbolcuları şampiyonluk yolunda inanılmaz kamçıladığını biliyorum.

ŞANLIURFA KESKİN KILIÇ GİBİ!
Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak üst üste aldığı başarısız sonuçlarla alt sıralara inen Urfaspor'da teknik direktörlüğe getirilen Kemal Kılıç'ın etkisi görülmeye başladı. Boluspor'u 4-0 gibi farklı bir skorla meğlup ettiler ve kazanmayı alışkanlık yaptılar. Alt ligleri iyi tanıyan Kemal Kılıç şu anlık bana göre en doğru seçimdi. Bunun da meyvesi görülmeye başlandı.

ENERJİ DEPOSU EMİRCAN
Son haftaların formda oyuncularından Emircan Altıntaş'tan bahsetsem belki kimse tanımaz. Ama ben burada ondan biraz anlatmak istiyorum. Ümraniyespor'un son haftalardaki başarılı çıkışının altında onun imzasını görebiliriz. Emircan sana bir abi tavsiyesi. Çok çalış, sakın şımarma hocaların ne derse onları yapmaya çalış sen büyük bir golcü olacaksın.

DENİZLİ'DEN ES-ES'E ŞOK
Eskişehirspor'un, sahasında Denizlispor'u rahat bir şekilde yenerek puanını 28'e çıkararak zirveye ortak olacağını düşünenler ise inanılmaz yanıldı. Es Es, sahasında rakibine 3-0 gibi net bir skorla mağlup olunca evdeki hesap çarşıya uymadı ve şampiyonluk yolunda inanılmaz bir darbe aldı.

MALATYA BUZ TUTTU!
Son haftalardaki başarısız sonuçlarının ardından rakipleri ile puan farkı eriyen ve liderlik koltuğunu kaybeden Yeni Malatyaspor'un Adana Demirspor maçı büyük önem kazandı. Malatyaspor, evindeki maçı kazansa liderlik emanetini geri alabilecekti. Ancak adeta buz tutan zemin üzerindeki mücadele 1-1 sona erince Malatya ekibi, 27 puanda kaldı ve lider olma şansını kaybetti.