Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 2 Eylül 2015

Milli ara herkese yarar

PTT Birinci Lig'de iyisiyle kötüsüyle ilk üç hafta geride kaldı. Takımlar, birbirlerini tanımadıkları için ilk haftalarda hep birbirlerini tartan bir oyun ortaya koydu. Herkes kimin ne yapabileceğini bilmediği için ilk haftalarda futbolseverler fazla gol seyredemedi ve birçok maçta berabere sonuçlandı.
2016 Avrupa Şampiyonası Grup
Eleme maçları nedeniyle liglere verilecek olan iki haftalık ara tüm takımlara bir nevi ilaç gibi gelecek. Sezon başından beri istenilen kadroların bir türlü kurulamaması, transferlerin halen devam etmesinden dolayı takımların oyun sistemi açıkçası tam oturmadı. Milli maç arasında tüm takımlar, kendilerine bir çeki düzen verecek.
Tekrar oyun planları üzerinde antrenmanlar yapacak. Milli maçlardan sonra kıran kıran heyacan tekrar yaşanacaktır.

HAFTAYA BAKIŞ
Üç haftanın bittiği ligimize baktığımızda ise fazla olmasa da sürprizler de yaşanıyor. Bu ligin favorisi gösterilen takımlar, şu anlık zirvede yer alıyor gibi gözüküyor.
Ancak her takımın birbirini yenebilecek olmasından dolayı da kimse yerim garanti diye hareket etmiyor. Zirvenin en iddialı takımları arasında gösterilen Karabük'un Balıkesir'e deplasmanda kaybetmesinden dolayı diğer takımlarla arasındaki fark açılmadı. Sahasında Bolu'ya 1-0 mağlup eden Adana Demir, ligin yeni lideri olarak yerini aldı.
Bu sezon lige yeni yükselen 1461 Trabzon, deplasmanda Altınordu'yu 1-0 büyük bir sürprize imza atarak 7 puanla ligde ikinci sırada yer alıyor. Birçok kesim tarafından şampiyon olacakları iddia edilen 4 takım bu hafta birbirleri ile karşılaştı. Şanlıurfa-Göztepe ve Karşıyaka- Samsunspor maçları oynadı.Her iki maç berabere bitince takımlar, zirve yarışında ikişer puan birden bırakmış oldu.

GAKKOŞLAR HOROZ'U KESTİ
PTT Birinci Lig'de son yıllarda genelde sıkıntılı süreç geçiren Elazığspor, Pazar günü deplasmanda Denizlispor'u 4-0 gibi bir
skorla mağlup ederek sezonun ilk üç puanını aldı. Bayram Bektaş yönetimimdeki Gakkoşlar, geçen yıldan beri yükseliş trendi içinde. İlk iki maçını beraberlikle kapatan Elazığspor, Denizli'den üç puanla dönerek zirve için iddiasını ortaya koydu. Bu yıl Elazığspor'da ki bu değişikliğin en büyük sebebi Bayram Bektaş hoca. Bayram hocayı futbolculuğundan bilirim. Hırslı ve başarıya aç birisidir. Bu isteğini de oyuncularına aşılamış gibi gözüküyor.

BALKES'İN MİMARI SÖZERİ
Balıkesirspor, ligde iyi işler çıkarmaya başladı. Yönetim, takımın başına bu ligleri çok yakından tanıyan hırslı ve azimli bir hoca arayışını Erkan Sözeri ile tamamladı. Erkan Sözeri de takımı en kısa sürede toparladı. Erkan hoca, yönetimindeki takım, Karabükspor'u kendi sahasında 2-0 mağlup ederek hem rakibinin kendisi ile puan farkını arttırmasına izin vermedi hem de kendisi de şampiyonluk yarışında olduğunu ortaya koydu.

VLEMINCKX GÖZ-GÖZ'Ü SIRTLIYOR
Göztepe 'nin yeni golcüsü Björn Vleminckx, Türkiye'ye ilk geldiği zaman isminin telaffuz edilememesi ile ilk başlarda gündeme gelmişti. Süper Lig'de gollerini sıralayan Belçikalı golcü, bu sezon Göztepe'nin formasını giyiyor. Vleminckx, Göztepe forması altında çıktığı üç maçta da gole imzasını koydu. Bu golcüyü takipte kalın bence..