Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 30 Temmuz 2015

İzmir'in stat sorunu büyük

Türkiye'nin güzel şehri İzmir'de maalesef Süper Lig'de bir takımın olmamasının yanı sıra stat konusunda da büyük sorunlar yaşanıyor. Hükümet bir çoğu ilde olduğu gibi İzmir'de de stat sorunun çözmek için büyük hamleler yapıyor. Yeni sezon öncesinde yine İzmir'de stat sorunu yaşanacağı benziyor. Karşıyaka, Altınordu, Göztepe'nin Süper Lig için mücadele verdiği İzmir'de Altay ve Buca da alt liglerde oynamalarına rağmen taraftar potansiyeline sahip takımlar. Yıllara meydan okuyan Alsancak Stadı artık bu yükü taşımayaz hale geldi. Atatürk Stadı ise saha hem tribüne uzak hem de zemin problemi had safhada. Buca'nın kendi stadı olmasına rağmen istenilen düzeyde olmadığı için bazı maçlarını dışarda oynamak zorunda kalıyor. Geçtiğimiz yıllarda İzmir takımları bazı maçlarını çevre illerde oynamak zorunda kalmıştı. Süper Lig için iddialı kadro kuran Göztepe ve Karşıyaka'nın yanısıra geçen yılın sürpiz takımı Altınordu taraftar desteğini kaybetmek istemeyecektir. Özellikle bu üç takım Süper Lig biletini cebine koyması için taraftarlarını hep yanında görmek istiyor. Fakat maalesef İzmir'deki bu stat sorunu onların en büyük problemi gibi gözükecek gibi duruyor.

DEVLETTEN BEKLENMESİN
Türkiye
'yi uzun yıllardır yöneten AK Parti hükümetlerinin Spor Bakanları futbol kulüplerinin yanında oldu. Stat konusunda Türkiye'nin değişik illerine stat projeleri yaptılar ve bitirdiler. İzmir içinde projeler var. Türkiye, herşeyin devletten beklendiği bir ülke konumunda. Bu nedenle gerek yerel yöneticiler, gerek kulüp başkanları, gerek sivil toplum kuruluşlarının stat konusuna el atması gerekiyor. Yukarıda yazdıklarımdan dolayı özellikle İzmirli dostlarım alınmasın. Stat konusu birçok ilin ve ilçeni sorunu. Sorunların çözümü için hep birlikte hareket edilirse tüm sorunlar kendiliğinden çözülecektir

ERKAN SÖZERİ FARK YARATTI

Süper Lig'den düşen Balıkesirspor'un başına gelen tecrübeli teknik direktör Erkan Sözeri, takıma hem hareket hem bereket hem de şehre heyecan getirdi. Deneyimli teknik adam, ölü toprağı serpilmiş gibi görünen Balıkesirspor'a adeta tekrar hayat verdi. Bolu kampı takımın tekrar dirilişi gibi oldu. Herkes şampiyonluğa inanıyor. Eğer şehir bir araya gelirse Balıkesirspor tekrar Süper Lig'e döner. Balıkesirspor'un Süper Lig'de dikiş tutturması ve kalıcı olması için şehir kenetlenmelidir. PTT 1.Ligi'nden bu takım önce Süper Lig'e yükselmeli ardından temelini sağlama bağlamalıdır. Bu arada geçen yıl gol yollarında sıkıntı yaşayan takım, geçen sezonu İskoçya Premier Ligi ekiplerinden Heart Of Milothian'da geçiren Hollandalı golcü Genero Zeefuik'i renklerine bağladığını da belirteyim.


Urfa şampiyon olur mu?
Şanlıurfaspor her sezona şampiyonluk parolasıyla başlar ancak sonra taraftarlarını üzer. Yapılan kongrede Fethi Şimşek tekrar başkan seçildi. Taraftarlar bir Şanlıurfalı olarak bana soruya-orlar. "Bu sene Süper Lig'e çıkarmıyız ?" bende neden olmasın diye diyorum. Aslına bakarsanız Futbolda birlik ve beraberliği sağlarsanız takım kolay bir şekilde Süper Lig'e yükselecektir.
Buna inanıyorum.

SEZER ÖZMEN BENİ MUTLU ETTİ
SEZER Özmen'i çok severim. Beşiktaş alt yapısnıdan yetişip Rizespor ve Samsunspor'da forma giydi. Transfer döneminde Metz'e transfer oldu. Sezer'in Fransa yolculuğu öncesinde yapmış olduğu "Beşiktaş'ta öğrendiklerimi ülkemi temsil ederken en iyi şekilde kullanacağım. Alt yapı hocalarıma bana katkı sağladıkları için sonsuz teşekkürler." konuşması beni çok mutlu etti.