Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 2 Temmuz 2015

PTT'de transfer bayram sonrası

Ligler tatilde olduğu için transfer haberleri medyanın gündemini oluşturuyor. Süper Lig kulüpleri birçok oyuncuyu getirebilmek için çalışırken PTT Birinci Lig'de ise sanki transfer sezonu Ramazan Bayramı sonrasına kalmış gibi gözüküyor. Takımların tek tük transferler yaptıklarını görüyoruz.
Aslına bakarsanız PTT Birinci Lig takımlarının transferde bu yıl fazla acele etmelerine de gerek yok.
Neden mi derseniz ? Bilindiği gibi gelecek yıl Süper Lig'de takımlar 14 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalayabilecek. Böyle olunca Süper Lig takımlarının ilk kamplarının bitmesinin ardından birçok oyuncu boşa çıkacak. Süper Lig takımlarının Ramazan Bayramı sonrasında başlayacak ikinci kamp dönemi öncesinde kadroları yeni yabancılarla zenginleşen takımlar, birçok yerli ve yabancı oyuncu kamp kadrolarına almayacak.
Takımlar sözleşmesi devam eden bir çok yerli futbolcuyu satacak veya kiralama yoluna gidecek. Bu da PTT 1.Lig'de birçok takımın işine yarayacak. Normal sezonda alınması düşünülen oyuncu bu defa belki de dörtte bir fiyatına kadroya dahil edilebilecek.
Bu nedenle yönetimlerin çok fazla acele etmelerine gerek yok.

LİG ÇÖPLÜK OLMASIN
Gelecek yıl PTT Birinci Lig'deki statüye göre takımlar 5 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalayabilecek. Bu oyuncuların hepsi de sahada olabilecek. Bu uygulama ilk başta olumlu gibi gözükse de lütfen dikkat ligimiz yabancı çöplüğü gibi olmasın.
Geçen yıl PTT Birinci Lig'de 24 ülkeden 43 yabancı oyuncu forma giyiyordu. Gelecek yıl nasıl olsa 5 yabancı oyuncu alabiliyoruz deyip ismi dahi duyulmayan ülkelerden futbolcular ligimizi doldurmasın.
Kulüplerin ekonomik durumları içler acısı ama hala daha yüklü miktarlarda paralar harcayarak transferler yapıyor. Bunun yerine alt yapıya önem vermeleri ve kendi oyuncularımızı kendimiz bulmamız gerekiyor. Yoksa taşıma su ile hiçbir zaman değirmen dönmez.
Bu gerçeği herkes çok iyi bilmeli.

ALANYA'DA HAYDAR FARKI
Futbolun en zor tarafı kaleciliktir. Alanyaspor'un başarısının perde arkasını araladığımda kaleci Haydar Yılmaz'ın başarısı gözüme çarptı. Genç kaleci İkinci Lig'den beri Alanyaspor'da forma giyiyor. Geçen yılda oldukça başarılı bir performans ortaya koydu. Gelecek yıl Haydar bu performansını sürdürürse takımını hem bir üst lige çıkarır hem de milli takım kadrosuna seçilir.

ANKARAGÜCÜ'NÜN KOZU TARAFTARI
Ankaragücü 'nün düştüğü durum herkesi çok üzüyor. Takıma darbe üzerine darbeler yapıldı. Yılların takımını bu hale getirenler ise ortalıkta bile gözükmüyor. Ankaragücü taraftarı takımlarını yalnız bırakmadı. Bir grup insan bir araya gelirse Ankaragücü unutulmaktan kurtulur.

SAMSUN BU KEZ İŞİ BİTİRECEK

Samsun'a yapılacak yeni stat Samsunspor için büyük umut olacak ve onları Süper Lig'e taşıyacaktır. Son yıllarda hep ekonomik sıkıntılar yaşayan takımın başına gelen yönetim, takımı mütevazi bir şekilde yönetti. Geçen sezon kaybedilen şampiyonluğu gelecek yıl kaybetmek istemeyen yönetim, bu sezon ince eleyip sık dokuyor. Asbaşkan Ömer Çoruh da buna dikkat çekerek, "Bu yıl çok dikkatli davranıyoruz. Özellikle yeni açılan stadımız bize büyük enerji verecektir. Taraftarımızla, şehrimizle birliktelik oluşturup Süper Lig'e döneceğiz" ifadesini kullandı. Asbaşkan'ın söyledikleri gerçekleşirse Samsunspor, Süper Lig'e dönebilir.

HELAL NESİM
Diyarbakır'da 2004'te koyun otlatırken mayın patlaması sonucunda bir gözünü ve sol kolunu kaybeden Nesim Özer, geçen ay görme engeliler dünya oyunlarında büyük bir başarıya imza attı. Nesim, bu başarısı için olimpiyatlara katılma vizesini elde etti.