Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 4 Aralık 2014

Sason halkına çok teşekkür

Anadolu'nun bende apayrı yeri vardır. Çünkü ben de o topraklarda doğudum, büyüdüm. Anadolu'nun her toprağında fışkıran koku başkadır.
Geçen hafta Batman'ın şirin beldesi Sason'daydım.
Bal, ceviz ve çiçek festivali vardı. Başta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmak üzere çok ünlü kişilerle beraber davetliydik. Başkan Cuma Uçar ve Sason halkı bizleri sevgi ve içten bir şekilde bağırlarına bastılar. Orada tütüncülük bitince o bahçelere ceviz ve çiçek yetiştirmeye başlamışlar. Bunun yanında bal üretimini de zenginleştirmişler. Öyle ki, bu mevsimde bile orada çilek yemenin zevkini yaşadık. Sason halkı Takvim Gazetesi'nde Anadolu yazılarımdan dolayı ve TRT'deki yorumlarımı yaptığım için beni yılın yazarı ve yorumcusu seçmişler. Çok duygulandım.
Yaptığımız panelde yüzlerce öğrenci vardı ve hepsi sporu seviyordu. Türkiye'nin en uzun ücra köşesindeki öğrencilerin geçmişimi çok iyi araştırarak benimle o anı paylaşmaları çok duygulandırdı.
En önemlisi salona girdiğimde tüm o genç öğrencilerin Baba Hayri sesleri beni ağlattı. Hepsiyle tek tek öpüştüm, dertleştim. Kız öğrencilerin bile spora ilgisi beni çok mutlu etmişti. O öğrencilerin dertlerini dinledik ve panelde kendilerine spor malzemesi ve futbol topu isteyerek sıkıntılarını anlattılar. Ben de dahil olmak üzere oraya gelen davetlilerie onların bu eksikliklerini karşılalamaya söz verdik. İnanın böyle sıcak ve sevgi dolu insanlarla olmaktan gurur duydum.
Belediye Başkanı Cuma Uçar'ı kutluyorum. Ve ben de dahil olmak üzere FIFA hakemi Orhan Erdemir ve birçok ünlü kişilere söz vererek bu gençlere de bir saha sözü aldık.
Böylesine nezih ortamda bana ödül veren Cuma Uçar başkana ekibine Sason halkına ve bu festivalde emeği geçen Ömer El, Arif Ekşi, Cevdet Akay ve diğerlerine teşekkürlerimi sunmak isterim ve 2 gün Sason'a gitmenin ve orada yaşamanın gururunu yaşadım.
Yaşatanlara da buradan teşekkürümü iletmek istiyorum.

ŞANLIURFA HERKESİ ÜZDÜ

Şanlıurfaspor gerçekten sezon başında işe şampiyonluk parolasıyla başladı.
Tarihinin en iyi transferlerini yapmalarına rağmen bu isteğine ulaşmakta zorlanıyor.
Bilhassa Adana Demirspor karşısında kendi sahalarında kaybetmeleri taraftarları çok üzdü. Teknik Direktör Cihat Arslan bir an önce takımı toparlamalı.
Sistemde özellikle gol bölgelerinde değişikliğe gitmeli.

YENİ MALATYA GÜMBÜR GÜMBÜR

Yeni Malatyaspor'da bir canlanma var. Türk futbol tarihine yıllar önce adını altın harflerle yazdıran bir Malatyaspor vardı. Bu sezon yine PTT 1. Ligi'ne göz kırpıyor. Bunu 5-0'lık İskenderunspor maçında gösterdiler. Malatya'da şu an büyük heyecan var. Malatya 3 büyüklere kök söktüren bir kulüptü. Eski günlerine dönebilir.

ADANA DEMİR EFSANESİ GELİYOR

Adana Demirspor Türk futbolunun efsanevi kulüplerinden biridir. Yıllar önce kurulan ve futboluyla lige renk katan Mavi Şimşekler, Türk futboluna unutulmaz yıldızlar kazandırdı.
Bunların başında Fatih Terim, Kartal Yaşar, Paşa Hüseyin Rasim ve niceleri geliyor.
Adana'nın tanıtımı için en büyük silah futbol. Bu sezon yeniden yapılanma ile Süper Lig'e doğru koşuyor. Takımın başında Ünal Karaman var. Son haftalarda zorlanmasına rağmen puanını 20'ye çıkardılar ve ilk 4'e kalmayı başardılar. Karaman ve öğrencilerine Adana Demir taraftarları biraz daha ilgi gösterirse Akdeniz ekibi en kısa zamanda eski günlerine dönecektir.

G.ANTEP YÜKSELİŞTE

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in desteğiyle güçlü bir kadro kurdu.
Sezona Nurullah Sağlam ile başlayan G.Antep Büyükşehir Hakan Kutlu ile son haftalarda yükselişe geçti. Ara transferde birkaç takviyeyle çok daha iyi bir başarı geleceğine inanıyorum.