Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 13 Kasım 2013

Gençler'in şifası Şifo Mehmet

Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav'ın futbol bilgisini ve transfer konusundaki tecrübesini tartışmanın hiç anlamı yok.
Kendisi bu konuda üstatttır.
Cavcav, 30 yıldır da başkanlık yapıyor. Kırmızı-siyahlı takım yıllardır hiç bir maddi sıkıntıya girmemişse bu başkan Cavcav'ın eseridir. Ancak bir iki yıl içinde takımını sağlık nedenlerinden dolayı biraz boşlayınca Gençlerbirliği'nde başarısızlık kaçınılmaz oldu.
Bu sezon takım çok kötü başlangıç yaptı.
Tabiki bu başarısızlık sonucu İlhan Cavcav, teknik heyet heyet ve idari kadroda değişikliğe gitti. Teknik Direktör Metin Diyadin ve Sportif Direktör Cem Onuk ile helalleşerek yollarını ayırmak zorunda kaldı. Takımın başına da geçtiğimiz yıllarda MP Antalyaspor'u büyük başarılar yaşatan Mehmet Özdilek getirildi.

ŞİFO HAYAT VERDİ
Şifo Mehmet takımın başına gelince, son üç maçını kazanarak 9 puanı hanesine yazdırınca Şifo Mehmet takıma adeta şifa oldu. Mehmet Özdilek, gerçekten bir beyefendi işini seven ve eğitimci bir teknik adam. Zaten arka arkaya üç maç kazanarak futbol zekasını gösterdi. Bilhassa Trabzonspor önünde 2-0 mağlubiyetten 3-2 galip gelerek muhteşem bir taktikle Avrupa'da bileği bükülmeyen ve fırtına gibi esen Trabzon'u yenmeyi başardı.
Demek ki futbolda ciddiyeti elden bırakmaz ve futbolun dün değil bugün değil yarın olduğunu bilecek ve önlemini öyle alacaksın. İşte yaşlı kurt Cavcav, Şifo Mehmet'i takımın başına getirip ipleri eline alınca tekrar başarıyı yakaladı.
Kendi kişisel fikrimi söyleyim Gençlerbirliği milli maç arasını da iyi değerlendireektir taktik esikliklerini de giderince Başkent ekibi, ligin üst sıralarına doğru hızla tırmanacaktır.

* * *
BAL-KES'LERİN DÖNÜŞÜ
Balıkesirspor, bu sezon PTT 1. Ligi'ne yükseldi. Ligi de fırtına gibi girdi. Arka arkaya aldığı başarılı neticelerle liderliğe kadar yükseldi. Herkes Balıkesir bu hızla şampiyonluğa koşar derken nazar değdi ve arka arkaya mağlubiyetler alarak takım bir anda tepe taklak oldu. Hafta içinde Şanlıurfa'ya kendi sahasında mağlup olunca seyirci takımına küsmüş. Maçı erken terkedip gitmişti. Ancak pazartesi günkü maçta Adana deplasmanında kötü giden talihini değiştirdi. Taraftarları ile barıştı. Adanaspor karşısında gerçekten muhteşem bir futbol oynayarak attığı üç golle Adanaspor'u yenerken tekrar puanını 24'e çıkararak ilk dört arasındaki yerini aldı. İnanıyorum ki bu Balıkesirspor tekrar çıkış yakalayacaktır.

* * *
GÖZÜN ARKADA KALMASIN KADİR HOCAM
1461 Trabzonlu futbolcuları, canı gönülden kutluyorum.
Maçlara profesyonel olarak çıkıyorlar. Ama sahadaki amatörce mücadelesi ile başarıya koşuyorlar. Diğer takımlardaki futbolcular gibi çok fazla para kazanmıyor. Ama bu oyuncuların yürekleri ise mangal gibi. Sahada koşarak mücadele ederek meslektaşlarına örnek oluyorlar. Bilhassa takım son haftalarda destan yazıyorlar. Grubun güçlü takımlarından Şanlıurfaspor'u deplasmanda yenen takım, geçen haftada şampiyon adaylarından Mersin'i deplasmanda futbol dersi vererek yenmeyi bildiler. Rahmetli Kadir Özcan'ın onurlu askerlerleri genç ve tecrübesizliklerini sahada rakipten çok koşarak açıklarını kapatıyorlar. Bravo genç oyunculara, sende rahat uyu Kadir hocam.

* * *
22 KASIM'DA MALATYA'DAYIM
Yıllar önce ödüllendirildiğim MALATYA İnönü Üniversitesi'ne, Prof. Dr. Davut Özbağ, Yrd. Doc. Fatma Kerkez, Yrd. Doc. Emin Kafkas ve öğrenciler tarafından yapılacak panele gideceğim. Öğrenciler tarafından Anadolu futbolunun sesi ve tercümanı olarak beni seçmeleri onurlandırdı. Hem TRT'deki 2013 Süper Lig'e Doğru Programı yorumcusu, hem de fair-play yazarı olarak beni seçmişler.
Ödüllendirmeleri beni çok mutlu etti. 22 Kasım'da yapılacak panelde öğrenciler karşısında olacağım. Onlarla beraber Türk futbolunu A'dan Z'ye tartışacağım.
Böylesine köklü bir üniversite öğrencileri ile sohbet etmenin tadını yaşayacağım. İnönü Üniversitesi'ndeki sosyal ve spor faaliyetlerinin öncüsü olan yönetcilerle ve öğrencilerle birlikte muhteşem ortamı hazırlayanları kutluyorum. Ben de böyle güzel genç dinamik ve sporun gençleri ile sporu tartışırken şimdiden tüm üniversite yönetimi ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. Orada bulunmaktan dolayı mutlu olacağım.
Futbol hayatımda ve günlük yaşamımda yaşadığım hayatı "Baba Hayri" kitabımda topladım. Çoğu futbol okullarında okutulmaya başlandı. Kitabıma büyük ilgi gösteren İnünü Üniversitesi öğrencileriyle birlikte imza gününde buluşmak için sabırsızlanıyorum.

* * *
ORDUSPOR'A NAZAR DEĞDİ!
Geçtiğimiz yıla lige veda eden Orduspor, bu sezona da muhteşem başlangıç yaparak liderlik koltuğuna oturdu. Herkes Orduspor, bu ligi rahat bir şekilde forse eder yorumlarını yapıyordu. Takım iyi futbol oynuyor iyi sonuçlar alıyordu.
Fakat pazartesi akşamı kendi saha ve seyircisi önünde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 yenilmekten kurtulamadı. Bana göre bu mağlubiyet Orduspor'un hayrına olmuştur. Belki üç puan kaybedildi ama onlara ciddi bir uyarı niteliğinde oldu. Yani rakibini ciddiye alacaksın hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor.