Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 4 Kasım 2013

Kartal iki iki tükeniyor!

Karabükspor maçı Beşiktaş'ın çıkış maçıydı. Ancak yine olmadı... Çünkü Siyah-Beyazlılar lige fırtına gibi girmişti... Sonrası ise hüzün... 6 maçta kaybedilen 12 puan... Liderle arasındaki puan farkı ise 7 oldu. Şimdi teknik direktör Biliç'e soruyorum. Beşiktaş bu oyun sistemi ile sabaha kadar Karabükspor ile oynamış olsaydı yine gol atamazdı. Eğer elinde Almeida gibi hava hakimiyeti olan ve 18 içersinde tek vuruşu iyi yapan bir santrforun varsa oyunu kanatlara döküp bol bol orta atman lazım. Atamazsan golü de bulamazsın, gol yollarında üretken de olamazsın. Ne zaman ki Almeida ve Fernandes'in transfer işi hallolmadı o iki oyuncuyu da ara ki bulasın. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman "Ben başkan değil liderim" diyor. Ben de her yazımda şunu söyledim "Sen lider değil başkansın." Benim laflarımdan sonra alınıp "liderim" demeye başladı.

ÜRETKENLİĞİ BİTTİ!
Eğer lidersen Beşiktaş'ın kötü gidişini durdur. Almeida ve Fernandes olayını çöz ki ben de sana "lidersin" diyeyim. Atiba Hutchinson dün Beşiktaş'ın en iyi oyuncularından biriydi. Ancak orta sahada Oğuzhan ve Olcay'ın düşük tempoda oynaması fizik güç olarak aynı tempo içersinde maçı bitirememesi Beşiktaş'ın hem hücum yönündeki üretkenliğini bitirdi, hem de Karabük takımına orta sahayı teslim etti. Biliç bir an önce bu takımı toparlamalı yoksa Avrupa bile zor.

KERİM FREİ ARTIK 11'DE OYNAMALI
Biliç bir an önce Karabük maçında sonradan oyuna giren Kerim Frei'yı muhakkak ilk 11'e monte etmeli.
Gerçekten çok yetenekli çok süratli ve topu alıp direkt kaleye giden bir oyuncu. Ne zaman ki oyuna girdi Beşiktaş hücumda pozisyon buldu şut attı ve Karabük kalesinin önünde görünmeye başladı. Biliç Kerim Frei'yı Oğuzhan'ın yerine oynatmalı.

KARTAL'DA DİKKAT ÇEKEN 3 OYUNCU
Oğuzhan efendi öyle bir gol kaçırdın ki eğer eski gücünde olmuş olsaydın o golü rahatlıkla atardın.
Kaptan Sivok, Beşiktaş defansının her şeyi. Onun oluşu defansa da güven veriyor.
Bravo Sivok.
Kaleci Tolga gerçekten bu maçta Sivok'la beraber iyi anlaştı. Devam Tolga...