Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 12 Nisan 2012

Birinci Lig'de zirve yarışı alev alev

Sezon başından beri Bank Asya olarak yazdığımız lig, yani yeni adıyla TFF 1. Lig'de sezonun bitmesine 5 hafta kala heyecan zirve yaptı.
Birbirinden çekişmeli karşılaşmaların oynandığı haftada yine sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. Lider Elazığspor, ligde kalması mucizelere kalan Sakarya deplasmanında hiç ummadığı iki puan birden bıraktı. Maça neredeyse 1-
0
mağlup başlayan lider, daha sonra toparlandı ve ilk yarıyı 3-1 önde kapatınca herkes maçın kazanıldığını düşünürken ev sahibi ekip maçın sonlarına doğru bulduğu iki golle 1 puanı koparan takım oldu.

KAÇAN BALIK BÜYÜK OLDU!
Elazığspor, eğer haftayı üç puanla kapasaydı en yakın takipçilerine 4 puan birden fark atacaktı ama kaçan balık büyük oldu.
Üst sıralardaki takımların birkaç haftadır sürpriz puan kayıplarından sonra zirvedeki takımlar arasındaki puan farkı artık sadece bir maça düştü.
Hatta öyle ki Akhisar, Kasımpaşa ve Konyaspor 52 puanla liderin 2 puan yerine yerleşti. Son haftalarda zirve yarışına yön veren Akhisar, kendi evine Bucaspor'a 1-0 mağlup olunca haftayı lider kapatma şansını da kaybetmiş oldu. Metin Diyadin ile birlikte toparlanan Kasımpaşa, İzmir'de Göztepe'yi 2-1 ile geçti ve yerini sağlamlaştırdı.
Bu sezonun deplasman fatihi Konyaspor ise zorlu maçta Boluspor karşısında geriye düşmesine rağmen haftayı üç puanla kapatmasını bildi ve zirvenin altına hemen yerleşti.

KIYAMET KOPACAK
Bana göre gelecek hafta TFF 1. Lig'de zirve yarışında fotoğrafı daha net görebileceğiz.
Çünkü ilk 4'te yer alan Elazığspor-
Kasımpaşa, Konyaspor-Akhisar
ile karşılaşacak. Galiba bu maçın sonuçları şimdiden merak konusu oldu.
6 puanlık maçlar diyeceğimiz bu seride karşılaşmayı kazanan Süper Lig yolunda dev bir adım atacaktır.

* * *
ERKEN GİTTİN KARDEŞİM
Ölüm gerçekten çok acı...
Ne zaman nereden geldiği hiç belli olmuyor. Erdoğan Arıca, benim 35 yıllık can dostumdu... Bir dünya beyefendisiydi.. Mutlu gününde de sıkıntılı gününde de birbirimize bir telefon kadar yakındık. Evlatlarının mutluluğunu yaşarken daha uzun yıllar beraber olacak diye sözleşmiştik.
Ama kardeşim beni yalnız bıraktı. Erken gittin.
Daha güzel günler bizi bekliyordu. Kader bu kadar acımasız olmamalıydı.
Nur içinde yat Erdoğan kardeşim.

* * *
KİREÇBURNU'NUN GÜZEL KIZLARI!
Türkiye'de Sarıyer ilçesinde bulunan Kireçburnu Kız Takımı gerçekten oynadığı futbolla parmak ısırtıyor. Futbolun sadece erkek oyunu olmadığını kızların da en az onlar kadar yetenekli olduğunu Kireçburnu Kız Takımı herkese gösteriyor.. Sportif direktör Yaşar Kalander ekonomik sıkıntılara rağmen büyük imkansızlık içinde takımını başarıdan başarıya koşturuyor.
35 kişilik kadrosuyla kız takımı, hem 16-17 genç yıldızlarda hem de amatör ligde mücadele ediyor. Kireçburnu Kız takımı, Türkiye Şampiyonası için de iddialı. Yeter ki
gerekli desteği görsünler.

* * *
YILIN GOLÜ KEREM'DEN
Sakaryaspor'un kümede kalması mucizelere bağlı. Yılmaz Vural ile takım mücadele ruhu kazandı. Ama sonuçlar skora yansımadı. Elazığspor, maçında takım müthiş bir oyun sergiledi. 3-1 mağlubiyetten 3- 3'lük skor yakalandı. Biraz tecrübeleri olsa lideri devireceklerdi. Oyuna sonra giren Kerem Eryılmaz'ı çok beğendim. Çok koşan gol noktalarında akıllı vuruşlar yapabiliyor. Elazığspor önünde öyle bir gol attı ki her halde bu gol yılın golü seçilir. Attığı arkası dönük röveşata golünü televizyonlar jenerik olarak göstermelidir.