Tarihi 12 Ağustos 2010

Oruç ve sağlıklı beslenme 3

İFTAR
2 Bardak oda sıcaklığıda su içiniz
5 adet hurma
4 adet yağ ilave edilmemis yesil zeytin
1 porsiyon (1 kase) yağsız tavuk suyu çorbası

ANA MÖNÜ

(İFTARDAN 15 DAK. SONRA)

1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış sınırsız mevsim salatası
2 porsiyon yağsız etten hazırlanmış 1 t. kasığı zeytinyağı ile pişirilmiş pirinçsiz 1 adet domates/kabak ya da biber dolması
1 porsiyon (8 yemek kasığı) haslama sebze yemeği
1 su bardağı 200 gr diyet yoğurt
1 ince dilim esmer ekmek (canınız pide çekerse avuç içiniz kadar pideyi 1 porsiyon ekmek yerine tüketebilrsiniz)
Domates, mantar soslu haşlama, 1 su bardağı kepekli makarna ya da pilav veya 8 yemek kasığı kurubaklagil
Tatlandırıcı ile hazırlanmıs, 1 porsiyon mevsim meyvesi ilave edilmiş komposto
1 tatlı kaşığı organik bal

İFTAR SONRASI

(2/3 SAAT SONRA)

4 adet kepekli bisküvi
Şekersiz bitki çayı (ıhlamur, ada çayı, kuşburnu v.s.)
2 porsiyon mevsim meyvesi

ANA MÖNÜ
(SAHUR VAKTİNDE)

1 adet yumurta, 2 kibrit kutusu büyüklüğünde 60gr diyet peynir grubu ile hazırlanmıs yağsız omlet
Sınırsız söğüş domates, salatalık, yeşil sivri biber, marul, maydanoz vs.
2 ince dilim esmer ekmek
1 porsiyon (küçük boy) haslanmış patates (24 saat önce haşlanıp buzdolabına konulduktan sonra tüketilecek).
6 adet badem
1 adet kuru incir
1 su bardağı 200 gr diyet süt
1 bardak oda sıcaklığında su içiniz...