İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 20 Nisan 2015

Trabzonspor dersine çalışmış

İki takımın da hedefleri farklı.
Maçın sonunda ise Avrupa Kupalarına katılma hedefinde olan Trabzonspor üç puanı olan taraf oldu. İlk yarıda Trabzonspor, bu sezonun en iyi oyunlarından birini ortaya koydu.
Futbol adına doğruları yapan taraftı. Rakipten kaptıkları toplarda ise çabuk ve etkili atak girişimleri var.
Bunlardan birinde sağ kenardan gelen topta, Telles'in ceza alanı içerisinde eli ile oynadığı pozisyona çizgi hakemi nasıl penaltı vermez anlamak olası değil.
Ardından ise yine organize bir atak girişimi sonucunda Özer ile öne geçen taraf oldular. Bu maçta bir kez daha gördük ki önde oynayan Deniz Yılmaz takımına büyük katkı yapıyor.
Mücadele gücünün yanında top saklama becerisi ile de önde çoğalmayı gerçekleştiren isim.
Bana göre ilk yarıda takımı adına sahadaki en iyi oyuncuydu.
İkinci yarı ise her ne kadar sonuç Trabzonspor lehine olsa da Yanal'ın Cardozo gibi takımı eksik bırakan bir oyuncuya ikinci yarı uzun bir süre oyunda tutması büyük bir yanlış.

HAKAN BAŞARILI

İkinci yarıya Cardozo'yu kenara alıp, Sefa veya Yusuf Erdoğan'ı sahaya sürüp, Özer'i orta alana alarak rakibin baskı kurması önleyebilirdi. Trabzon'da Hakan çok başarılıydı.
Maçın sonlarında ise G.Saray savunmasının yaptığı büyük hata sonucunda ikinci golü bularak üç puanı alan taraf Trabzon oldu. Hakeme gelince, iyi bir maç yönettiği söylenemez. Özelikle, her iki takım lehine verdiği ya da vermediği fauller var. Eğer Trabzonspor bu maçı galip bitirmeseydi, vermediği penaltı
herhalde uzun süre gündemde kalırdı.