Evren Turhan

EVREN TURHAN

Tarihi 12 Mart 2017

Henüz bitmedi

Maçın henüz başında Ahmet Çalık'ın hamle hatasından gelen rakibin golü moralleri bozsa da hemen ardından gelen Selçuk'un penaltısı maçı tekrar başlattı.
Bruma'nın kart cezalısı olması nedeniyle Gary Rodrigues'le onun kanadını çok etkili kullanan Galatasaray'da özellikle Carole de ona yardımcı olunca sol tarafta başarılı oldular. Çünkü Rodrigues son paslarda Bruma'ya oranla çok daha akıllı davranıyor. Podolski sık sık şut denemeleriyle kendini gösterdi ve nihayetinde de takımının ikinci golünü atarken devre bu skorla bitti. Galatasaray'da oyunculardaki en önemli artı topu kaptırdıklarında bile mücadeleden vazgeçmemeleri.
Bu da mücadelede tempoyu yükselten en önemli faktörlerden biri. İkinci yarı mücadele düşünce takımın temposu da düştü ve rakip daha etkili göründü. Sahalarda ender rastlayacağımız bir şekilde arka arkaya 2 dakikada 2 penaltı oldu. İlkinde Muslera başarılı olurken ikincisinde rakip beraberliği yakaladı. Özellikle Galatasaraylı defans oyuncularının topa çıkarken ellerini bu kadar havaya kaldırmaları büyük hata.
Böyle durumlarda penaltı kaçınılmaz oluyor tabi.
Ahmet Çalık bu oyunuyla takımın banko 11 oyuncusu olamaz. Josue ikinci yarı etkisizdi.
Sneijder daha erken oyuna girmeliydi.
Tolga ve Selçuk koştular belki ama ön tarafa destek olamadılar. Yasin sahada yoktu zaten. Podolski'nin kaçırdığı iki pozisyon maçın kırılma anlarıydı. Beraberlik takım için hiç iyi olmayacaktı. Tam maç biterken Selçuk'un müthiş golü belki de Galatasaray'ı tekrar lige döndürmüş oldu.

MAÇIN EN İYİSİ SELÇUK
Çok iyi bir maç çıkardı. Galibiyeti getirdi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ YASİN
Kötü bir günündeydi. Formsuzdu.