Evren Turhan

EVREN TURHAN

Tarihi 4 Ekim 2015

G.Saray'a lig güzel

Astana maçının ardından, milli maç arasına girerken 3 puanın çok iyi geleceği Galatasaray ve iki haftada iki galibiyetle özgüvenini tekrardan kazanan Başakşehir'in mücadelesinin zevkli geçeceğini düşünmüştüm.
Sakatlıktan yeni çıkan Chedjou, Semih'in yerine Sinan Gümüş de, Umut'un yerine ilk onbirdeydi. Hamza hoca, Sinan'la oyuna başlamayı tercih edince mecburen Podolski'yi forvete çekti. Bu tercihte Sinan'ın oynaması doğru olabilirdi ama Podolski'nin forvette etkisiz olduğunu ve hücumda sırtı dönük pozisyona giremediğini daha önceki maçlarda görmüştük.
İlk yarı boyunca zaman zaman Yasin ve Sinan kanat değişmeleri yapsa da çok etkili olamadılar. Selçuk-
Bilal ikilisi Basakşehir'de Emre -Mahmut ikilisine üstünlük kuramadı. Çok pozisyon zenginliğinin olmadığı vasatı geçmeyen bir ilk yarı izledik. Koca bir 45 dakikada Podolski ve Mehmet Battal'ın kaçırdığı goller dışında bir şey yoktu. İkinci yarıya Başakşehir daha iyi başladı. Galatasaray kendi sahasında rakibi kabul ederek, Başakşehir'in oynamasına fırsat verdi. Umut-Sinan değişikliğiyle forvet hattını değiştirip Podolski'yi esas yeri olan sağa geçirdi. Nitekim golde doğru yerinde oynayan Podolski'den geldi. Umut'un oyuna girmesinden sonra Sneijder'i Selçuk'un yanına çeken Hamza hoca, Bilal'i de Sneijder'in yerine alarak orta sahadaki direnci yükseltti. Umut bu haftayı da boş geçmeyerek, Burak'ın yokluğunda tek alternatifin kendisi olduğunu bir kez daha ispatladı. Ligde üçte üç yapıp, milli maç arasına kayıpsız girerek, zirvedeki takibini devam ettirdi.
Rakiplerinin muhtemel puan kaybı halinde liderliğe göz kırptı.

MAÇIN EN iYiSi SNEİJDER
Oyunun iki tarafında da takımına liderlik etti

MAÇIN EN KÖTÜSÜ MEHMET BATTAL

Etkili olamadı. İlk yarıda kaçırdığı gol yakışmadı.