Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 29 Temmuz 2013

Büyük Hesap

Gorbaçov gelip Sovyetler'i sahneden indirdiğinde ne olup bittiğini anlamamıştık! Zaten kapalı bir ülkeydi! Kimin hangi kılıkla gittiğini ve ne aldığını bilmiyorduk! Bütün bunları anlamamız hiç kolay olmadı! Gorbi'ye NOBEL BARIŞ ödülü verilmesi de önümüzü kapatıyordu!
Putin gelinceye kadar filmin tamamını izleyemedik! Eski ajan Putin ülkesini Londra üzerinden DEV MUSEVİ ailelere bağlayan ipi kesip attı! SOROS tarafından bir günde zengin edilenler, aynı şekilde bir günde gitti!
Tunuslu genç Bouazizi'nin kendini yakmasıyla başlayan ARAP BAHARI da en az Rusya'nın yaşadığı değişim kadar önemliydi! Belki anlamamız uzun sürecekti! Putin, Rothschildler'e bağlı oligarkları götürdüyse, Arap Baharı da aynı şekilde dev ailelere bağlı DİKTATÖRLERİ yolluyordu!
Tunuslu gencin kendini ateşe vermesi aslında bunların çıkarlarının yanmasıydı!
Demokrasi, insan hakları ve özgürlük, ŞİRKETLERİN yönettiği dünyayı zorluyordu! Kar artık her şey değildi! İnsanlar itiraz ediyordu! Bu basınçla Mısır, Libya, Tunus, Suriye, Bahreyn, Cezayir, Ürdün ve Yemen gibi ülkeler karıştı! Birçok DİKTATÖR gitmek zorunda kaldı!
Karışıklık, ENERJİ GEÇİŞ NOKTALARI ve Afrika'nın Akdeniz'e açıldığı kapıda oluyordu!
Kuzey Afrika ve Süveyş bu nedenle önemliydi!
Avrupa'da kralların, kraliçelerin ve mavi kanlıların parasını yöneten aileler DİKTATÖRLERİ başa getirerek çarkı uzun yıllar çevirdi!
Türk istihbaratının çok ciddi biçimde yer aldığı halk hareketlerinde çoğu gitti! Çünkü Putin'den sonra Ortadoğu ve Afrika kapısının TANIDIK bir güce bırakılması gerekiyordu! Obama-
Erdoğan-Putin üçgeninde kararlaştırılan buydu!
Türkiye eski mahallesine döndü!
Kullandığı dil "katı ideolojisini" bir kenara bıraktığını anlatmakla kalmıyor bir de bölgeye "Yalnız değilsiniz!" diyordu!
Zaten Erdoğan'ın popülaritesi Ortadoğu'daki bütün liderlerden fazlaydı! Libya'da, Mısır'da seçime gitse tulum çıkartırdı! Bu başka bir durumdu!
Türkiye kontrol edeceği bölgeyle yeni KÜRESEL dengenin DAYANAK noktası olacaktı! Yoksa Amerika ve Rusya'nın yaptıklarının bir önemi yoktu! Türkiye başarılı olursa yeni düzen kurulacaktı!
Arap Baharı'ndan sonra bazı ülkeler DOLMABAHÇE'ye gelip kabinesini onaylattı! Mursi zaten yakınlığını gizlemiyor aksine gurur duyuyordu! Bütün Müslümanlar Ankara'ya akıyordu! Bölgede bunlar olurken içeride PKK sorunu bitiyor ve Kürtlerle kucaklaşma yaşanıyordu!
250 yıllık tezgah bozuluyordu!
Kolay iş değildi!
Enerji geçişinin ilk noktası SOMALİ ile son noktası SÜVEYŞ Ankara'nın ağzının içine bakıyordu!
Bütün bu olanlar dev aileleri telaşlandırdı! Tasfiye kapıya dayanmıştı! Gezi'de büyük sonuç elde edemedilerse de sokağı karıştırdılar! Mısır'da seçimle gelen Müslüman Kardeşler darbeyle gitti! Tunus Berahimi suikastıyla karıştı! Libya tekrar ayağa kalktı! Rövanş için geri gelmişlerdi!
Tunus'ta silah patlaması hayra alamet değildi!
Obama'nın verdiği iftarda Kuran'dan alıntı yapıp "Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir" ayetini okumasından bir gün sonra Kahire kan gölüne dönüyordu!
Birileri "Müslümanlar'la iç içe olamazsın!" mesajı veriyordu!
Paralarının miktarı ve gücü bilinmeyen aileler Obama'yı da solluyordu! Ona rağmen işler yapılıyordu!
Gezi'den saatlerce canlı yayın yapan CNN, BBC, El Cezire gibi televizyonlar belgesellerle işi geçiştirirken, Taksim'de aslan kesilen YABANCI gazeteler Kahire'deki katliamla ilgili tek satır yazmıyordu!
Yazamazdı! Çünkü hepsi BARONLARINDI! İçeride sık sık basın özgürlüğü isteyen arkadaşlarımızın da perde arkasındaki patronları bunlardı! Çok sayıda muhafazakar da BARONLARDAN emir alıyordu! Ya parasını veriyor ya bağlılığını bildiriyordu!
Zaten kurulan koalisyonun tek amacı Erdoğan'ı yollamaktı! Bu bile ittifakın 'motto'sunu ele veriyordu!
Somali'deki saldırı ve Mısır'daki darbe, bölgenin Türkiye'ye kapatılması içindi! BARONLAR ve adamları PKK konusunda ihtisas yapmıştı! Yanyana gelen 10 Kürt gencinden küresel terör örgütü meydana getirmişti!
Geldikleri yerlerdeki ayak izlerine bakarsak Gezi'den sonra PKK kartı kullanılacağı şıkkı ağırlık kazanıyor!
İkinci raundda SİLAH konuşuyor çünkü!
Çevrilen filmin amacı BÜYÜK TÜRKİYE'nin önüne geçmek! İslam'ı hatırlayan, tarihiyle barışan, kendini keşfeden bir Ankara istenmiyor! Son 3-4 yılda olanlar Türkiye'nin Ortadoğu'da ne kadar önemli bir aktör olduğunu ortaya koydu!
Eğer Kürtler sorunsuz şekilde gelirse bunun yaratacağı tsunami Avrupa adına Türkiye'yi kontrol etmeye çalışan baronları yutacak!
Eğer bu olursa Araplar'ın Ankara'ya akmasını kimse engelleyemez! Geç de olsa olur!
Yeter ki içeride uyanık olalım!
Unutmayın içerisini yanıbaşımızdakilerle karıştıracaklar!
Gezi'de göremediğimiz YABANCILARI yine göremeyeceğiz!
Sahne alanların BARONLARIN adamları olduğunu bilelim! Bu bize yeter de artar bile!