Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 8 Temmuz 2013

MI-SIR!

Gezi Parkı'ndan DARBE çıkaramayanlar, Tahrir'den sonuç almayı bildi! Tabii şimdilik! Taksim'in göbeğine karargah kuran belli ailelerin yönetimindeki küresel medya, inanılmaz bir grafik çiziyor! Sisi ve adamları kışladan dışarı çıkıp seçilmiş lideri alaşağı edince coşku ve sevinç ne ekranlarında ne de manşetlerinde eksik oldu!
Ancak 28 milyon Mısırlı darbeye karşı yürüyünce bu arkadaşlar yayınlarını kestiler!
Garip bir şekilde MURSİ için, ülkelerinin geleceği için yürüyen, sokaklara akan milyonlar görmezden gelindi! İçerideki yerli görünümlü yabancı basın da aynı elden çıkan emir gereği görevini eksiksiz yaptı! Karşı hareketi görmezden gelerek, küçülterek SİSİ'nin yanında yer aldıklarını resmen ortaya koydular!
Tabii sorsanız hepsi DARBEYE karşı?
Ama GEZİ'de de görüldüğü gibi Türkiye'nin düne kadar kaderini belirleyen güç İstanbul üzerinden Tel Aviv'e, oradan New York'a uzanır ve demiri de Londra'ya atar!
Bu AĞ, Türk gençlerine asla ve kat'a gösterilmez! Taş atan, molotof atan delikanlılar da ülkelerini bu yolla kurtaracaklarını zannederler! Oysa BARONLARA çalıştıklarının farkında değiller!
Ama bu gençlere de gerçeği göstereceğiz! Ben onların akıllarına ve kalplerine güveniyorum! Sorgulamaya başladıkları an gerisi çorap söküğü gibi gelecek!
Günlerdir dünya basınını otel odasından takip ediyorum... Aynı kafanın ürünü yayınları dikkatlice izliyorum. Bu arada da dostlarıma ulaşıp "Neler oluyor?" sorusuna cevap bulmaya çalışıyorum...
Cuma gecesi çok önemli bir dostumla neredeyse sabahın ilk ışıklarına kadar bilgi alışverişinde bulunduk!
Dünyada tanımayan insan yok desem abartmış olmazdım!
Amerikan başkanlarıyla da, genelkurmay başkanlarıyla da, istihbarat dünyasının önde gelenleriyle de oturup kalkan çok özel biriydi!
Tabii temasa geçince konu hemen Gezi ve Tahrir'e geldi!
Onun temaslarını bildiğim için söyleyeceği çok özel bilgilerin varlığından emindim...
Özellikle benim için altını çizdiği İKİ NOKTA çok ama çok önemliydi...
Türkiye'de kimseden duyamayacağınız bu sözleri buradan paylaşmak benim için de çok sevindirici...
Akdeniz'in sıcak bir gecesinde uzaklardaki dostumuzla yaptığımız o görüşme...
Bakalım beğenecek misiniz!
-Mısır'da ne oldu?
Mısır'ın açıklanan nüfusu 83 milyon görünse de gerçek rakam 90 milyonun üzerinde...
-Ne var bunda?
Mursi geçtiğimiz gün senin de yazdığın gibi AK Parti Kongresi'ne gelip "Türkiye'nin izindeyiz!" dedi. Bu bazı odaklar için felaketti! Bu nedenle ilk prova Taksim'de yapıldı. Amaç Erdoğan'ı götürmekti! Ama olmadı. O gitmeyince Mursi gitti! Çünkü 75 milyonluk dev bir Türkiye, 90 milyonluk Mısır'ı yanına aldığı zaman bütün enerji yolları ve geçişleri Ankara'nın kontrolüne girer! Obama bile bundan korktu! İngilizler ve İsrail lobisinin bastırmasıyla sadece izledi!
-Yani Türkiye ve Mısır kaybetti mi?
Yok, ne kaybetmesi!
-Ne o zaman?
Bu ittifak, eski metod üzerinden gidip sonuç alacaklarını düşündü! "Asker gelir ülke bizim kontrolümüze girer" parolasıyla hareket ettiler!
Ama kazın ayağı öyle değil!
-Nasıl peki?
Türk istihbaratı Mısır'da çok güçlü! Daha önce Tahrir'de neler yaptığını en çok bunlar bilir! Bir anda, ki dünya medyası yayınlarını kesmesine rağmen, Mısır ayaklandı! Sisi ve dışarıdan emir alan adamları ne yapacağını şaşırdı! Mursi geri gelecek ve darbeye destek veren ya da sessiz kalan herkes bölgeden atılacak....
-Çok iddialı olmadı mı?
Karışıklıklar sürerken yani?
2002'de CHAVEZ'i de askerler alaşağı edip hapse attılar! Halk sokağa çıktı ve liderini aldı! Şimdi aynısı Mısır'da olacak! Belki daha kanlı ve zor olacak ama olacak!
-Anlattıklarınız çok heyecanlı!
Mursi halkın ve Türkiye'nin gücüyle geri gelecek! Ama darbeci SİSİ...
-Ne olacak?
Ya kaçacak ya da idam edilecek!
Müslüman coğrafyasına operasyon yapmak artık eskisi kadar kolay olmayacak! Zaten Sisi cezalandırılırsa hiçbir asker artık darbeye teşebbüs edemez! Halkın gücünden daha büyük bir güç yok! Yeter ki bunu harekete geçirmeyi bilen birileri olsun!
-Türkiye, Mısır'da etkili yani?
Washington'daki bir dostum "Şu Türkler'deki Hakan Fidan bizde olsa harikalar yaratırdık" dedi! Var gerisini sen düşün!
-Mursi gelirse ne yaşanır?
Filistin özerk bölge olarak Mısır'a bağlanır!
Türkiye buna büyük destek verir! Esad zaten içerideki yüzde 85'e teslim olur.
İskenderun'dan başlayan hat İskenderiye'ye kadar uzanır, Akdeniz Türk gölü olur! Süveyş de buna dahil olunca iş daha da büyür! Karşı operasyon da böyle olacak!
Durum böyle olunca, İsrail arada kalan ve nefes almakta zorlanan bir ülke durumuna gelecek!
-Çok ilginç!
Uzun zamandır Gezi ve Tahrir'i destekleyenler içeride Sünni-Alevi kavgası çıkarmayı planlıyor! Bu Türkler'in İslam coğrafyasındaki üstünlüğünü kırmak için tezgahlandı!
Ankara bunu gördü ve uzak durdu!
Şimdi seçimle gelemeyen Ortadoğu liderleri düşünsün! Ok yaydan çıktı!
Mursi geldiğinde asıl Arap Baharı başlayacak!
-Mursi'nin gelmesi Mısır'ı değiştirmez mi? İslam devrimi yaşanır! Mısır eski Mısır olmaz! Gezi'den sonra jetlerine atlayıp gidenler mecburen dümeni tekrar İstanbul'a kırar!
- İnsanlar merak eder... Türkiye Mısır'da nasıl bu kadar güçlü?
Fidan'dan sonra kadroların büyük bölümü değişti! Büyük Türkiye'ye inanan ekipler geldi! Çoğu da genç!
Heyecan ve enerji sınırsız! Türkiye'nin gücü sadece Mısır'a değil bölgedeki her yere yeter!
-Esad duruyor ama!
Duruyor ama eriyerek! Gücü ele geçirmeye başladığında onun için de gereken yapılır! Kardeşi öldürüldü!
Ulusal Güvenlik Merkezi havaya uçuruldu! Az şey mi!