Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 2 Nisan 2013

Büyük fotoğraf

Bugün İsrail üzerinden yola çıkıp PKK, Kürtler, Araplar ve bölge üzerinden gidip önce Rumlar'a sonra da Avrupa'ya sıçrayalım… Çünkü büyük fotoğrafı oluşturacak küçük ve önemli parçalar hareket halinde. Bir süre sonra bizim yazdıklarımızın doğruluğunu herkes görecek.
Biz sadece risk alıp önceden altını çiziyoruz.
Zaman gerçeği gösterecek! Beklemekten başka yapacak birşey yok!
Ama gelin hayatın akmasını beklerken, Türkiye'nin önünü açan olayların üzerinde sörf yapalım…
Papa Benedict tarihte ender görülen bir şekilde istifa kararı aldı. Taciz, örtülü para operasyonları, kirlenen kilise, Katolik dünyasındaki hesaplaşmalar gibi onlarca sebep ileri sürüldü!. Belki istifanın arkasında hepsinin payı vardı. Ama hiç konuşulmayan gerçek başkaydı! İstifa eden Alman Papa Benedict, net bir şekilde İslam karşıtıydı! Bunu çok göstermese de siyasal anlamda elini taşın altına koymaktan çekinmiyordu! Türkiye'nin önderliğinde bir Müslüman ekseni kurulmasına karşıydı!
Bu nedenle "Benedict gidecek ABD yanlısı bir PAPA gelecek" demiştim!
Öyle de oldu!
Türkiye'ye muhtaç olan DEV GÜÇLER Ankara'nın ayağına takılacak bir engeli ortadan kaldırdı! Bu engel bizim 30 yıl uğraştığımız PKK'dan çok daha önemli, tehlikeli, güçlü ve derindi!
Gelen kimdi?
Papa Francis (Bergoglio)…
Arjantinliydi! CIA ile ilişkisi eskilere dayanıyordu! 1976'daki darbede General Jorge Videla'nın yönetime el koymasına büyük destek verdi! Arjantin'deki KATOLİK KİLİSESİ askeri darbeyi BERGOGLIO vasıtasıyla onaylıyordu! Onay vermekle kalmıyor darbeye karşı başkaldıran papazları kendi elleriyle CIA'ya teslim ediyordu! Yaklaşık 40 yıllık ilişki ağı PERON'u gönderen Bergoglio'yu, sesiz bir darbeyle Vatikan'ın başına getiriyordu! Göreve neden geldiğini bildiği için de "İlk olarak Kuzey Irak'a gideceğim" diyordu! Yani içerideki bazı grupların anlamadığını, VATİKAN eksiksiz algılıyordu!
Ve gereğini yapıyordu! Katolik dünyasının İSLAM'a bakışı değişecekti! Ya da başka dosyalarla uğraşmak zorunda kalacaklardı!
Zaten bu nedenle yeni PAPA önceki gün ayaklarını öptüğü suçlular arasına MÜSLÜMANLARI da alıyordu!
DAR baktığımız için PKK ve Öcalan hikayesini Ankara'nın tek başına çözemeyeceğini göremedik! Ama çözeceğimizi sandık! 3-4 bin baldırı çıplak dağları mesken tutmuşken, biz 220 bin askeri bölgeye gönderdik! Alan hakimiyeti bizim için önemliydi! Her yere askerimizi koyduk!
Adamları bir kaç AKILLI istihbaratçının verdiği koordinatla keklik gibi avlayacakken hedef olduk! Basılmayan karakolumuz kalmadı. Ne kadar şehit verdiğimiz ortada!
Söylenmese de 220 bin kişilik dev bir ordu, birkaç bin kişilik eşkıyayı yola getiremiyordu!
Çünkü yöntem yanlıştı!
Attıkları her adımı bilip tepelerine binmek varken, biz gösteriyi, şovu seçtik!
Akılsız başın cezasını millet çekti!
Senaryoyu göremiyorduk!
220 bin kişilik ordu PKK'nın peşinde koşuyor, 7 düvel PKK'yı kınıyor ama terör bitmiyordu!
Arkadaş; PKK nasıl bir örgüttü ki dünyaya meydan okuyordu ve sırtı bir türlü yere gelmiyordu?
Bu soruları sormadığımız için çuvalla hata yapıyorduk!
Dağda gezeni hedefe koyup KUKLACIYI ıskalıyorduk!
Bu nedenle de 30 yıl aynı belayla uğraşıyorduk!
Devam…
İsrail özür diledi ya bazı isimler hemen "Ankara, doğalgaz gelecek diye Tel Aviv'e yanaştı" yakıştırmasını yaptı. Defalarca yazdım! İsrail'i çok fazla önemsemenin bir mantığı yok! İsrail, Arap coğrafyasını meşgul etmek için İstanbul'da temeli atıp filizlendirilen bir oluşumdu! İngiltere, akılla bunu gerçekleştirdi! Kendisi, perde arkasında kalıp Araplar'ın onlarla uğraşmasını keyifle izledi.
Türkiye, İsrail'i doğururken hem bölgeyi, hem gücü, hem de enerjiyi kaybetti! Ancak 60 yıl boyunca bunu göremedik!
Arap-İsrail Savaşları bölgenin "ter atma" alanıydı! Siyasal fay hatlarının içinin boşalmasıydı! Bu savaşlarla anlayacağınız herkes rahatlıyordu! Ancak İsrail'e "abilik" yapan Amerika'nın Suudi Arabistan'a olan desteğini kimse dillendirmiyordu! Öyle ya bir ülke birbirine zıt iki rejimle nasıl dost olabilirdi!
Düşünmediğin ve aklını kullanmadığın zaman oluyordu!
Allah'tan İsrail'in kullanım süresi bitti!
Şimdi Ortadoğu'ya yeni bir çekişme alanı lazım! Bu da muhtemelen Kürtlerle, Şii Araplar arasında olacak!
İngiltere leblebi tanesi bile vermeden Türk yapımı bir İsrail yarattı! O günden bu yana bölgeye kan ve gözyaşı hakim oldu! Türkiye hep kaybeden taraftı!
Çünkü oyunu göremezsen ölürdün! Bu coğrafyanın kaderi böyle yazılmıştı!
Ama zaman su gibi akıyordu…
Londra ve Çin'in "tehlikeli" konuma gelmesi Amerika'yı telaşlandırdı! İsrail nedeniyle oluşan ABD karşıtlığıyla yeni dengeyi kurmaları mümkün değildi!
PAPA'yı bile değişime iten denge sonucu Obama'nın temsil ettiği Amerika "Kürtler'i alın büyüyün" diye yalvarıyordu!
Bir yanda boşa giden 60 yıl, diğer yanda aklını kullandığında meydana gelecek SÜPER TÜRKİYE…
Seçim şimdi bu tercihler arasında…
Mücadele de hangi şıkkın işaretleneceği konusunda!
Neyse…
Birkaç gündür dünya, Rumlar'ın bankalarındaki hesaplara getirdiği yüzde 40 vergiyi konuşuyor!
Peki bu ne anlama geliyor?
Merkel, kısa bir süre 200 işadamıyla Türkiye'ye geldi. O ziyaret aslında kendi elleriyle kurdukları AB'nin çökeceğinin işaretiydi! Bir papazın kızı olan MERKEL de Vatikan gibi değişimi görmüş ve rotayı buraya çevirmişti! Almanya, Ortadoğu ve Afrika'ya açılmak için kesinlikle Türkiye ile anlaşmak zorundaydı! Bu adımı attıkları anda gurbetçilerimizin evleri tekrar alev almaya başladı! Merkel'e, Ankara'yı ikna etmek yetmiyor aynı zamanda doğalgazda mahkum oldukları Moskova'yı da yanlarına almaları gerekiyordu! Gorbaçov ile Rusya yenilenirken YAHUDİ OLUP, Yahudi baronlarla işbirliği yapan oligarklar 200 milyar doları kaçırıp verginin olmadığı Rum bankalarına yatırdı!
Kremlin, kaçan paranın kendi parası olduğunu biliyordu.
Ve Ortadoğu'daki denklemde yer almak isteyen Merkel'e "İşte sana bir fırsat, bu oligarkların Rum bankalarındaki paralarını erit!" dedi… Merkel'in çıplak fotoğraflarının yayınlanmasına neden olan operasyon buydu! Almanlar, Türkiye ve Rusya'ya yanaştığı için PARANIN sahibi YAHUDİ BARONLARIN gazabına uğruyordu!
Belki de ortaya çıkan fotoğraflar daha doğrusu üç genç kızın çıplak siyah beyaz bir karesi tarihin en pahalı fotoğrafıydı!
Çünkü bankalarda eriyen paranın yüz milyar dolar olduğu iddia edildi!
Düşünün bölgeye inmek için kesilen ilk biletin fiyatı 100 milyar dolar!
Dile kolay!
İçeride hala nasıl bir ülkenin üzerinde oturduğumuzu anlamayanlar var!
Nasıl anlatsak bilemiyorum ki!
Umarım kenetlenmek için geç kalmayız!