Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 7 Aralık 2012

Yanlış hesap!

Daha önce defalarca altını çizdim! Irak'ın karışacağını, Kürtler'in saldırıya uğrayacağını ve Türkiye'nin son çare olarak kendisine sığınan Barzani ve Talabani'yi koruma altına alacağını yazdım. Özellikle ORADAKİ kaynaklarım bölgenin içten içe ısındığını ısrarla anlattı. Gün gün bölgede neler oluyor diye takip ederken, Ankara bir anda PATRIOT istedi!
İstenilen öyle bir silahtı ki bütün dengeleri değiştirecek gücü vardı. Aklı ile hareket eden Ankara'nın bunları bir sokağa bile söz geçiremeyen ESAD için istemediği çok açık ortadaydı. Oyun büyüktü! Tarih yeniden yazılacak, roller yeniden dağıtılacak, Büyük Türkiye kurulacaktı!
Gören gözler bunu net olarak seçebiliyordu!
Ama içerideki yabancılar, ya oyun planlarına ters düştüğü için, ya da bunu yapanlar muhafazakar olduğu için TEPKİ veriyordu! Ülkenin gittiği istikamette onlar yoktu çünkü! Bunu bildikleri için ülkeye KELEPÇE vuracak herkesle oturup anlaşmaya hazırdılar! Hala görüşmeleri sürüyor!
Neyse..
Gelin biz bölgedeki turumuza devam edelim...
Suriye'nin elinde 700'e yakın füze var. Bu füzeler ülkenin belli başlı yerlerinde.
Sarayından çıkamayan Esad, bir çoğunun yerini bile bilmiyor. Ama buna karşı Türkler, düşük bir ihtimal gibi görünse de bir tehlikeye karşılık FÜZE haritasını çıkardı! Hangi füze nerede? Kaç adet var? Menzili ne? Bütün özellikleri alt alta sıralanıp önlem alınmış durumda. Hemen hemen hepsini bir anda etkisiz hale getirecek güç, Suriye'nin içinde hazır bekliyor! Bunu Esad'la birlikte bölgedeki bazı ülkeler biliyor ve izliyor! Korkuları büyük.
Sessizliklerinin sebebi de bu!
Bu nedenle bütün pürüz IRAK'ta...
Gelişmeler giderek tırmanacak! Çünkü Bağdat yönetiminin başında ipi Avrupa'ya uzanan MALİKİ var! Önce HAŞİMİ'yi ülkeden kovdu. Sonra Barzani'yi hedefe koydu. Ardından Cumhurbaşkanı Talabani'ye Bağdat'ı dar etti. Önceki gün de Bakan Taner Yıldız'ın uçağını Erbil'e indirmedi. NORVEÇLİ CEO özel uçağıyla inerken, Türk Bakan inemedi! Ve o Maliki dün bir gazeteye verdiği röportajda "Türkiye içişlerimize karışıyor. Bizde olduğu gibi sizde de muhalefet var. Bizimle yakınlık kurmak, temasa geçmek istiyorlar. Ama biz yanaşmıyoruz" diyor!
Yani "Türkiye daha fazla canımızı sıkarsa karıştırırız" diye tehdit ediyor! Diplomatik lisana uymayan bir dille hem de!
Peki neden böyle konuşuyor?
Cevabı basit! Türkiye'nin bölgede güç olmasını istemeyen İngiltere, Almanya ve Fransa, yani PKK'ya doğrudan destek veren ülkeler, Maliki'ye perde arkasından "Yanındayız! Devam et" diyor! Gaza gelen Irak Başbakanı da bu üç ülkeden birine yakın olan gazeteye konuşuyor! Türkiye'ye mesajı oradan veriyor! Yetmiyor, içerideki partnerini de "CHP buraya gelsin" davetiyle açıklıyor!
Yani özellikle İngiltere ve Almanya ile tarihi bağları bulunan CHP, PKK'ya destek veren ülkelerin izinden gitmiş oluyor! Bilerek ya da bilmeyerek! Büyük Türkiye'nin bir an önce frenlenmesi gerektiğini düşünen AVRUPA, içeride CHP'yi, dışarıda Maliki'yi kendisine ORTAK yapıyor! Akıl alır gibi değil ama CHP bu oyunun tam ortasında yer alıyor! Tabii bir de BDP var... Bu koalisyonun kurduğu masanın hemen yanında sandalyeyi çekerek ROL alıyor! Onların da görevi PKK'nın silah bırakmasını engellemek ve Türkler'i kışkırtmak!
Çözümsüzlüğü hayata geçirmek! Barışı ortadan kaldırmak! İlginç değil mi!
Tabii bunlara OY veren sahillerdeki milyonlar ile Doğu ve Güneydoğu'daki insanlar perde arkasında yaşananları bilmiyor!
Aklı ön plana alan Ankara, Bağdat'taki tansiyonu yakından bildiği için Musul- Kerkük-Erbil'deki TÜRKMENLER'i ayağa kaldırdı. Ankara'ya özel HAT çekildi! Bölgenin hazinesi olarak bilinen Taq Taq, Tawke ve Hormal petrol kaynaklarının başında Ankara'dan emir bekleyen Türkmenler var!
Yani Ankara, TELAFER KALESİ diye kodlanan kozunu sahaya sürdü... Maliki bunu gördüğü için Barzani'nin üstüne gidemedi zaten! Pabucun pahalı olduğunu gördü!
Bundan sonra "Maliki ne yapar?" sorusu önemli... Sorun Türkiye ve Irak arasında olsa çözüm kolay! Ama değil. AVRUPA kuyruğunu Ankara'ya kaptırmış durumda.
Büyük ihtimalle Bağdat'ı cepheye sürecekler.
Büyük Türkiye'yi önlerlerse kurtulacaklar!
Önleyemezse 10 yıl sonra kapımıza gelip dilenecekler! Yani adamların işi zor... Her ne olursa olsun maçı Ankara alacak!
Sadece skorun ne olacağını bilmiyorum...
Üç ihtimalli çünkü: 1-0, 2-0 ya da 3-0...
Hadi bakalım...