Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 10 Eylül 2012

Son kullanma tarihi

Federasyonun davetiyle milli maçı izlemek için bir grup arkadaşımızla 2 günlüğüne Amsterdam'a gittik. Tabii gidiş benim için çileydi.
Hazırladğım çantayı en az 50 kere kontrol ettim. Diş macununa kadar özen gösterirken bir gazetecinin yapmaması gereken en büyük hatayı yapıp telefonumu unuttum! Uçağa bindiğimde fark ettim ama artık çok geçti. Çok canım sıkılmıştı.
Yapacak bir şey yoktu. "Daha kötüsünü yapıp pasaportu unutabilirdim" diyerek kendi kendimi sakinleştirdim...
Eve döndüğümde ilk iş telefonu alıp bakmaktı. Mesajlar arasında KEL DOSTUMUN Hollanda'da otel odasında yazdığım bir yazıya gönderdiği tebriği gördüm...
Ama cevap yazacakken telefonu çaldırdı. Korktum. " bu adamın evimin içinde de gözleri var" diye düşündüm. "Tam sana cevap yazıyordum" diye savunma yapacaktım ki "biliyorum biliyorum" demez mi!
Ne diyeceğimi şaşırdım.
Yutkundum. Hafiften terlemeye başlamıştım ki söze girdi: Önemli şeyler oluyor...
Top ayağıma gelmişti.
Kaçmazdı. Vakit kaybetmeden sordum:
Afyonkarahisar'da ne oldu?
Afyon'a geliriz... Ama içerisi biraz karışık...
Hayırdır!
PKK ile uğraşıyoruz.
E işiniz bu değil mi zaten?
Gırgırı bırak!
Gerçekten nedir bu saldırılar?
TAK diye önceden çok kere yazdığın birim ayakta. Bu adamlar sabotaj konusunda özel eğitimli.
Gaziantep'teki saldırının arkasında bunlar var. PKK'nın bilmediğini de düşünmüyor değilim.
PKK'dan tamamen bağımsız mı bunlar? Ve kim eğitiyor?
PKK'nın haberi olmaz bunlardan. Hatırla Karayılan görüştüğü bir gazeteci aracılığıyla "zeytin dalı" uzatırken, birileri gelip saldırmıştı. Bu TAK ve arkası çok karışık.
Kim bunlar peki?
Yıllar önce ABD bölgeden topladığı binlerce KÜRT'ü GUAM ADASI'na götürmüştü. Orada eğitim alan birçok kişi bugün hem Kuzey Irak'ta hem Bağdat'ta etkili görevlerde. Önce yetiştirdiler, sonra da altlarına koltuk verdiler.
Şimdi oradaki ekip saldırıyor.
Hem dağda hem şehirlerde korku salmak istiyorlar.
Siz ne yapıyorsunuz? İnan bana herkes PKK'nın arkasında. Bizim yanımızda olan bir Allah'ın kulu yok. Adı Türk olan basın bile yanımızda değil.
Daha ne olsun! Ama büyük efor sarfediyoruz. Çok şükür bilinmeyen yüzlerce felaketi önledik. Enselerindeyiz.
Bu örgütte bir çöküntüye neden olmuyor mu?
Açıklamasalar da oluyor. Senin de sık sık yazdığın gibi Ankara'da artık başka bir devlet var. PKK ve arkasındaki BARONLARIN planlarını biliyoruz.
Açıkla biz de bilelim!
PKK yakında son kullanma tarihini doldurur.
Sonra? Önceden biz günlük plan yapardık devlet olarak.
Şimdi büyük düşünüp büyük oynuyoruz. Adamları birkaç yıla kadar ülkede SELEFİ bir terör dalgası oluşturmak için düğmeye bastı.
Niye Selefi?
Erdoğan'ı bir türlü götüremeyince şimdiki planları bu! "AK Parti geldi İslami terör azdı" dedirtmek için... PKK ile yıpratıp bu yeni tabelayla sonuç almak istiyorlar. Bosna'dan, Çeçenistan'dan, Mısır'dan çok adam sızdı. Zaten bazı Doğulu vekiller bunun sinyalini verdi bile... Takipteyiz...
Bunların Türkiye'ye değil de ABD ve İsrail'e karşı olması gerekmez mi?
Hizbullah bile göstermelik! İsrail'le doğru dürüst mücadele ettikleri yok. Filistin Kurtuluş Örgütü'nü bitirmek için kuruldu.
Görevini yaptı. O kadar!
Yani onlara karşı savaşmazlar.
Adamlar elleriyle kurduğu yapının kendilerine zarar vermesini ister mi!
Neden böyle?
Halk "istikrar" diyor ve istiyor.
Bunu bozmak için...
Mesela...
Genelkurmay Başkanı Özel'e yapılan saldırıları görmüyor musun? Tarihte bu kadar hedef olan başka bir Paşa yok. "İstifa et" diye bastırıyorlar. Amaç onu göreve getiren hükümeti zora sokmak. Oyun bu. Yahu her PKK saldırısında asker istifa etseydi orduda paşa kalmazdı. Geçmişte hiç askere ağzını açmayanlar şimdi Özel Paşa'yı topa tutuyor!
Afyonkarahisar'da ne oldu?
Araştırmalar sürüyor. Rütbeli rütbesiz herkes mercek altında!
Rütbeliler de mi?
Genelkurmay'da küçük ama etkili bir grup her gün ABD'ye not geçiyor. Bunlar kendilerine akan istihbaratı çok iyi kullanıp rapor haline getirip ABD'ye yolluyor.
Daha sonra da CIA bunların tam tersini "istihbarat paylaşımı adı altında" bize yolluyor. Bizim onlara gönderdiğimizi PAKETLEYİP geri gönderiyorlar...
Özel Paşa'yı içeride istemeyenler var. Büyük Türkiye'yi kabul etmeyen bu grup içeride koalisyon, kaos ve kriz olsun istiyor. Tabi bunlar da emirleri BARONLARDAN alırlar!
Bu yüzden rütbeliler de mi araştırılıyor?
Geçen gün yazdın.
Kırıkkale'deki mühimmat fabrikası havaya uçuruldu bu ülkede.
Bilerek isteyerek. PKK'ya G-3 silahları gönderildi. Kim yaptı bunları? Topkapı'dan MEKAP, Ayazağa'dan ... sabunu gitti.
Devlet bunları biliyor ve gereğini yapıyor. Mesela düne kadar Irak'ta ABD silah depoları soyulurdu. Ya kim ABD deposunu soyabilir! Akıl var mantık var.
PKK'ya silah gidecek ya kılıf lazım... Demem o ki Özel Paşa'yı zora sokmak isteyen birileri var.
Hem de içeride. Zaten bir Paşa, bir de Fidan hedefte... Türkiye için çalışmaya gör. Taş uzaktan gelmez.
TAK işine dönersek...
Birçok BATILI özel şirket bunlara Irak'ta ders veriyor.
Psikoloji dahil... Zaten KCK da bu çalışmanın bir ürünü! Tam zamanında önledik. Amaçları terörle istikrarsızlaştırıp AK Parti'yi Doğu'dan atmak. Böylece Erdoğan'a oy veren kesimin Kürt partisine yönelmesini sağlamak.
Bu olunca karşındaki adam güçlenir ve masaya oturmak zorunda kalırsın!
İyi bir mesaj ver desem!
Yeni Türkiye kazanacak. Zaten başka bir şansımız yok. Oyunu alıştıkları kuralların dışında oynuyoruz. İki yıla kalmaz ülke uçar. Bunu bir yere not et.
Dediklerim çıkarsa bir yemeğini yerim.

NOT: Haşimi hakkında idam kararı çıktığını duyunca kısa bir mesajla bunun anlamını sordum. Dostum "Haşimi, Türk istihbaratına çalışan bir Türkiye sevdalısı. Hakkında böyle bir karar vermeleri bizi şaşırtmadı. Önceki hükümetler olsa hemen teslim ederdi. Bu örnek bile Ankara'daki gücü göstermeye yeter de artar bile... Bir de o kararın ABD'nin isteği olmadan çıkmayacağının bilinmesi lazım!