Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 10 Mayıs 2012

Kurşun ve Akşener

Önceki gün Ankara'da olduğumu öğrenen eski dostum "Neden bana uğramadın, bizi unuttun mu yoksa?" diye sitem etti. Oysa kendisine ulaşmaya çalışmış, ofisine de not bırakmıştım.
Ses tonu çok ciddiydi... "Asistanın söylemedi mi?" diye araya girdim. Kopukluk olduğunu ikimiz de anlamıştık. "Neyse sağlık olsun. Seni görmeyi çok isterdim" diyerek nabzı normale çevirmeye çalıştım...
Neler oluyor?
Yazıyorsun öğreniyoruz!
Şaka yapma lütfen!
28 Şubat operasyonları geliyor.
Sanki dalgaların arasında MASUM isimler var. Elmalarla armutlar karıştırılıyor. Dikkat!
Kim mesela? Şu an isim söylemeyeyim ama birileri işin yarıda kalması için çırpınıyor.
Ergenekon'da yapıldığı gibi çürük sepete sağlamlar atılıyor. Hükümet ve ordunun arasını açmaya çalışıyorlar.
Orduda durum ne?
Biliyorsun birkaç grup var. Herkes "Benim dediğim olsun" diye çırpınıyor.
Ama şu an herhangi çarpışma yok.
Yakın zamandakinin dışında!
Yakın zamandaki mi?
İlker Başbuğ'un AĞLAMA DUVARI'ndaki fotoğrafını kastediyorum. Ordu içindeki NİHAL ATSIZ GRUBU çekti ve sızdırdı. Paşa'yı PASİF buluyorlardı. Kafalarına göre değildi. Adamın canını yaktılar. Sen şimdi isim istersin, biliyorum. Ama doğru olmaz.
28 Şubat dalgaları için ne düşünüyorsun?
Para ve basın ayağı olmalı. Eğer bunların üzerine gidilmezse İNTİKAMLARI acı olur. Bugün olanları fitil fitil burunlarından getirirler.
Basındaki sahiplik yapısının değişmesi şart. Bir de 28 Şubat'ta PKK'ya "verilen" desteği kimse konuşmuyor.
Adamları devlet kurma noktasına kim getirdi? Buna iyi bakmak lazım.
Para ayağı dedin!
28 Şubat'tan sonra bankalara çöktüler. 21 banka gitti. Bunun peşine düşmek lazım. Hatırla o dönem sadece Fethullah Gülen direndi. Darbecilerin karşısına beklenmeyen bir hamle ile çıktı.
Neydi o?
"Okulları alın, sizin olsun" dedi. Ama almadılar. Çünkü dertleri OKUL değildi.
BANK ASYA'daki paraya çökmek istiyorlardı. Çünkü PARA olmazsa OKUL da olmazdı. Bunu biliyorlardı.
Ne oldu peki?
Hocaefendi, en yakınındaki isim olan Nurettin Veren'in 'tutuklanacaksınız' ısrarı karşısında günlerce takside yaşamak zorunda kaldı. Mehmet Eymür ekibi de, Veren ile birlikte aynı ısrarı yapınca ABD'ye kaçmaktan başka çaresi kalmadı.
Finans ayağı!
Hocaefendi, gider ayak akıllıca bir hareket yaptı. Bank Asya'da imza yetkisi olan isimleri de birlikte götürdü.
ABD'deki ekip, o ekiptir. Haliyle imza atacak insan olmayınca paraya çökemediler. Bankadaki bir nolu hesap Hocaefendi'nindi. Ama bu sembolikti.
Meral Akşener de ifade verdi!
Meral Hanım'ı abartıyorlar. Tankın üzerine çıktı da biz mi bilmiyoruz.
Nasıl yani?
Bak, Meral Hanım için olumsuz bir şey söylemek istemem ama Ergenekon'da tutuklu ünlü PAŞA olmasaydı MİLLETVEKİLİ falan olamazdı.
Ne diyorsun!
Kardeşi NİHAT ülkücüydü. İlişkileri genişti.
Önce o düşünüldü. Daha sonra Meral Hanım'ın yolu açıldı. Paşanın söylediği o lafa gelince, doğru olabilir. Ama derinliği olan bir söz değil bence. Kızgınlıkla söylenmiştir. Paşaların Meral Hanım'dan nefret etmesi söz konusu değildi!
Aracına kurşun sıkılmış!
Onun ne olduğu daha sonra ortaya çıkar. Bence birileri KASETLE götüremedikleri DEVLET BAHÇELİ'yi böyle götürmek istiyor.
Bir dakika! Nasıl?
Meral Hanım ASENA'dır... Çatlı'ya çok yakındı. MHP'nin yeni lideri olması için düğmeye basıldı! Aklıma gelmişken, MHP'deki kaset olaylarını da NİHAL ATSIZ grubuna sormak lazım... Onların parmağı vardı. Onlardan çıktı!
Aklım karıştı. Ne dedin?
Nasıl CHP'de Kemal Bey kalmayacaksa, MHP'de de Devlet Bey kalmayacak. Bütün planlar bunun üzerine. İç ve dış güçler el ele...
İçeriyi mi dizayn edecekler?
Etmek istiyorlar. Yeni DEVLET direniyor. Baykal'ı götüren güç, şimdi bu iki lideri de götürmek istiyor.
AKŞENER'in sırtı sıvazlanıyor. "Yürü arkandayız" deniliyor. Bu nedenle KURŞUNA bakmam. Amaç ne, ona bakarım. Sen de öyle yap.
Kim bu güçler?
Müttefikler dahil herkes Tayyip Erdoğan ve Hakan Fidan'dan kurtulmak istiyor. AK Parti'nin adını anan yok. Erdoğan olmazsa partinin olmayacağını iyi biliyorlar. Bakın oy veren vermeyen herkes iyi bilmeli ki ERDOĞAN çok önemli bir lider. Bu yapılara şimdiye kadar kimse kafa tutamadı. Ama o üste üstüne gitti.
Cemaat-hükümet soğukluğu?
Cemaat adına iş yapanlar var.
Cemaat, AK Parti'siz bir ortamda ne kadar HUZUR bulabilir. Dün yaşananlar unutulmasın. Yine de birilerinin çıkıp YANLIŞ ANLAMALARI gidermesi lazım. Ama bu yapılmıyor.
Konuşulmazsa sorun daha da büyür.
Birileri bunu istiyor. MİLLİ ve BAĞIMSIZ bir TÜRKİYE için herkes fedakarlık yapmalı. Yapmayanlar altında kalır. Mesut Yılmaz'dan çekinenler ANKARA'yı hafife almasın.
Yanılırlar...
Yanlış anladımsa düzelt.
Düşünülen OPERASYONLARIN asıl amacı AK Parti mi?
Elbette. Erbakan'ın çalakalem yaptığı şimdi MEDENİ bir şekilde yapılıyor.
Devlet hortumları kesiliyor. Sen yazdın ŞAFAK PAVEY'i... CHP'nin başına düşünülüyor. BARONLAR kadınlarla gelmek istiyor. Kadınlar gelinceye kadar da AK PARTİ'yi bölmeye çalışacaklar.
Allah'tan Gül ve Erdoğan çok uyanık.
Oyuna gelmiyorlar. Bu ikilinin arasını açamayınca ORDUYA saldırıyorlar. Az önce söylediğim gibi çürük sepete sağlam koyuyorlar.
Şarjım bitiyor. Son sözün ne?
Yeni Türkiye'ye FORMAT atmaya çalışanlar kaybeder. İçten, dıştan nereden gelirse gelsin her saldıran fukara sümüğü gibi duvara yapışır. Aklı olan pastadan pay almaya çalışır.
Herkese yetecek kadar OKSİJEN var.
Güneşin bu kadar güzel doğduğu bir başka yer yok...