Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 3 Mart 2012

Aydın Bey

Aydın Bey'in kendi kanalına CANLI TELEFON bağlantısı yapması BİR DEVRİN bittiğinin resmidir!
Yıllarca birlikte çalıştığı YAYIN YÖNETMENİNE "Eğer Turizm Bakanı Bahattin Yücel'i 28 Şubat'ta şantajla istifaya zorladıysa ŞEREFSİZDİR" demesi çok ama çok büyük bir kırılmadır.
Yıllarca FIRTINALI sularda birbirlerinin ELLERİNİ bırakmayan iki yakın ÇALIŞMA arkadaşının KOPUŞUDUR.
Aydın Bey zaten UFUKTA kendisini NELERİN beklediğini çok iyi görüyordu. Arkadaşını SATMAKLA işin üstesinden geleceğini düşünüyor.
Daha önce gazeteye yıllarını veren yazarları TEK TEK kapının önüne koydu. Yetmedi BAŞYAZARINI yolladı. YOLLAMAKLA geçmiş temizlenmiyor ki!...
Asıl büyük yanılgısı bu zaten. Değil eski YAYIN YÖNETMENİNİ, tüm kadroyu değiştirse, gazetenin LOGOSUNU kaldırıp çöpe bile atsa bu FIRTINAYI atlatamayacak. "28 Şubat'ta TANKLARI yürütenler dışarıda. Medya o dönemin en masum kurumudur" çıkışı fayda etmeyecek...
Etmeyecek; çünkü rahmetli BÜLENT ECEVİT'i de götürdüler.
Etmeyecek; çünkü Çiller'i de koltuğundan kaldırıp attılar.
Etmeyecek; çünkü sayısız siyasetçiyi sindirdiler.
Etmeyecek; çünkü DARBECİ askerlerin DİLİ oldular.
Etmeyecek; çünkü hep FAIR PLAY dışında kaldılar...
Etmeyecek; çünkü hep "oyunu biz kurarız" dediler.
Etmeyecek; çünkü "bizden başka güç yok" saplantısına gömüldüler...
Çünkü KARTEL MEDYASI sadece 28 Şubat'ta değil öncesinde ve sonrasında da birçok operasyona imza attı. O gün kimse sesini çıkarmıyordu.
Ama bugün işler değişti. Yeni bir TÜRKİYE kuruluyor.
Aydın Bey de kendince ZEKİ BİR PLANI devreye sokmaya çalışıyor. Bir yandan en güvendiği isimleri HARCAYACAĞINI ilan ederken, bir yandan 28 ŞUBAT'ta ÇEKİMSER kalan cemaati yanına almaya çalışıyor.
İttifak için de eski defterleri yavaş yavaş açacağının işaretini veriyor. Bir süre sonra cemaate daha yüksek perdeden seslenerek "BATARSAK BİRLİKTE BATARIZ"a kadar işi götürecek.
Bunu neye dayanarak yapacak bilmiyorum. Ama yapacak.
Yazarlarına ve uzaktan kumanda ettiği MUHALİF gazeteye bakılırsa fotoğraf çok net ortada.
Aptala "kar yağıyor" demişler, "titremeye hazırım" demiş...
Anlayacağınız Aydın Bey'in RUH HALİ böyle...
Aklıma gelmişken bir de KARTELE şunu hatırlatmakta fayda var. Sevmeyecekler ama okurlarsa HAFIZA tazelemiş olurlar. "Türkiye'nin bir eli batıda bir eli de doğuda olacak. Osmanlı'nın gücü şaha kalkacak." "Türkiye'de 1980-1994 yılları arasında 7.1 KATRİLYON teşvik dağıtıldı. Bunun 1.7 katrilyonu NAKİT teşvik olarak verildi." "Bu para köylüye, çiftçiye, memura yatırımcıya değil HAYALİ İHRACATÇIYA ve sözde YATIRIMCILARA gitti!" "SABAH Grubu'na 220.4 milyon dolar, HÜRRİYET ve MİLLİYET'in sahibine ise 424.8 milyon dolar verildi." "İki patrona verilen TEŞVİK tüm basına verilen TEŞVİĞİN yüzde 90'ından daha fazla." "DOĞAN Grubu'nun arkasındaki KOÇ'lara verilen destek de şöyle:
İhracat teşviki olmak üzere sadece 1983'ten sonra 311 milyon dolar, yatırım teşviki olarak da 99.7 milyon dolar verildi. Bu grubun aldığı TEŞVİK toplamda 582 milyon dolardır. Bütün bunlar mevcut yasaların eşliğinde verildi. Ama ben NAKİT kısmını kaldırıp attım. İHRACAT MI azaldı?
Hayır. Bilakis arttı." "KARTELCİ MEDYA hükümet düşürmeye, değiştirmeye kalkışırsa işte o zaman sizin olan bütün zenginlikler gider. Hakkınızı elinizden alırlar.
Kendilerini İMPARATOR sanıyorlar.
Oysa tek imparator vardır, o da HALKTIR." "Bu iki MEDYA KURULUŞUNUN 10'ar gazetesi, 60'ın üzerinde dergi ve TELEVİZYONLARI var. Eğer bunlar SENARYOLARI haber yapıp ortalığı KARIŞTIRIRSA demokrasi nasıl işler?" "Bizi korkutamazlar. Bizi kaçıramazlar. Bizi yenemezler. Sadece halkın önünde eğiliriz, başka hiçbir güç tanımayız." Bunları kim söyledi?
Hayır bilemediniz.
TAYYİP ERDOĞAN değil...
HİLTON arazisi için yapılan istekler ya da Ceyhan'da RAFİNERİ izni için gösterilen ÇABALAR için söylenmedi.
Bu sözler 15 yıl önce SULTANAHMET MİTİNGİNDE söylendi.
Alaşağı edilmek istenen ÇİLLER tarafından.
Ben sadece BİR PERDE açtım.
İsteyen istediğini görür.
Bunlar benim gördüklerim.
Güven ERKAYA ve Erol ÖZKASNAK'ın yönettikleri FİLMDE rol almadan önce bunları düşüneceklerdi.
Maalesef vizyona yeni giren filmin GALASINDA olmayacaklar..
NOT: Yakında esecek olan 28 ŞUBAT rüzgarında neler olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz!
Bence SÜRPRİZ çok...