BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 14 Mayıs 2017

Trump’a karşı A-B-C planlarımız

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın Çin-Amerika seferine başlarken Trump ile görüşmenin "Virgül mesabesinde değil, nokta mesabesinde olacaktır" sözü ulusal ve küresel düzeyde dalgalanmalara yol açtı Stratejistler, bu sözlerin Tump'la görüşme olmadan söylenmesini (12 Mayıs), adrese teslim olarak yorumlandı. Herhalde, "17 Mayıs'a kadar Trump-Pence- Pentagon-CIA çelik çekirdiği, NOKTA vurgulamasının ne manaya geldiğini yorumlama şansı bulacaktır'' dediler.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın kafasında-masasında, A-B-C planları var. Türkiye Devlet Aklının, bir jeopolitik hamleyi yapmadan önce çok değişik boyutlarını, altertaniflerini masaya yatırdığını bildiğimizden, son açıklamasının yol haritası belli demektir. Nitekim Amerika'da derinlikli görüşmeleri yapıp Türkiye'ye dönen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT müsteşarı Hakan Fidan, çok ileri boyutta bilgi vermiş, Trump'ın havasını, Trump'ı etkileyen Pentagon ve eski Centcom komutanlarının ruhunu Beştepe'ye yansıtmışlardır.
Erdoğan'ın, NOKTA metaforuna çok dikkatle bakınız. Cumhurbaşkanımız bugüne kadar PKK-YPG konusunda koyulan virgüllerin Türkiye için tehdit olan kukla-taşeron YPG'yi daha güçlendirdiğini vurgulamıştır. Teminat, güvence gibi söylemlerin kabul görmediğini bildirmiştir.
Müttefik ABD'nin YPG'yi ortak görerek attığı her adımın Türkiye'ye milli güvenlik riski oluşturduğunu, BEKA HATTINA TEHDİT gördüğünü, net olarak aktarmıştır.
Türkiyemiz sınırlarından yönelen PKK-PYD tehdidlerine karşı gerekli tedbirleri hiç çekinmeden alacaktır. Bu işlerin arka planını iyi bilmektedir. Derin Amerika-İsrail planlarına göre, PKK-PYD'nin arkasında saf tutulmasının, Kuzey Suriye'de PKK UYDU DEVLETÇİĞİNE gidiş olduğunu çok iyi okumaktadır.
A-B-C planlarımız içinde, Fırat'ın Doğu'suna harek‚tımızın olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır. Bunun içinde, Erdoğan Trump'a açıkça, "PKK - YPG önünde set oluşturan Amerikan askerini çekin" diyecektir. ABD'nin Kuzey Suriye'de federe veya bağımsız Kürt devleti planı var, biliyoruz, bağımsız Ankara'nın gür sesi Erdoğan'da, bölgedeki tüm dengeleri kökten değiştirecek A-B-C planlarını ya uygulayacaktır, ya uygulayacaktır.
Erdoğan'ın ziyaretine bir hafta kalmışken, Trump-Pentagon PKK-YPG'ye ağır silah göndermek için apar topar düğmeye basması, yangından mal kaçırır gibi görüşme masasından kaldırma teşebbüsü küstaklıktır. Kabalıktır.
Bir karar alarak, kritik bir dönemde PKK'yı arkalamaları, işleri oldu-bittiye getirmeleri unutulmayacaktır. Nitekim Süleymaniye'de Türk askerinin başına çuval geçiren ABD 'li jonileri unutmadık.
Yıllar geçse de unutmayacağız. A-B-C planlarımız uzun vadeli eylemlerimizin yol haritasıdır. Amerika'ya meydan okuyan, diş geçirmek isteyen diğer küresel oyuncular hep var olacağından, Cepheleri böleriz, yeni ittifaklar kurarız. Bugun kü güçler dengesi yarın değişebilir.
Çıkarlar ülkeleri yarın farklı konumlara sokabilir.
Dost ve müttefik yapısı değişmeye mahk˚mdur. Kuşatmaları kırma şansımız,100 yıllık geçmişe göre daha yüksektir. Türkiye'nin jeostratejik konumu, birçok diplomatik, siyasi, ekonomik harekatı yapmamıza yardıumcı olacak özelliktedir. Barışçıl yarma operasyonları tasarlayıp yapabilecek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Türk Aklı var oldukça, SEÇENEKLERİMİZİ geliştirme sabrımız vardır. Stratejik alanımız çok geniştir. Türkiyemizin Asya Türk devletleri ve İslam Dünyası sathında, ekonomik ve siyasal atakları, sadece Trump'ı değil, sarsılan Avrupa içinde yeni değerlendirmeleri beraberinde getirecektir

SONUÇ: Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın oyun değiştirici hamleleriyle kurgulanan planları bozmak, esnek, çok yönlü ilişkiler Network'umuzu devamlı gözden geçirmek, A-B-C planlarımızın ruhudur NOKTA.
ABD Başkanı-Pentagon, PKK-PYD'' nin Münbiç'ten çekileceği sözünü vermesine rağmen, yalan söylemişlerdir.
Onlar çekmezse, TÜRK ORDUSU NE PAHASINA OLURSA OLSUN ÇEKECEKTİR NOKTA.