BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 19 Temmuz 2016

Semboller

Bir sembol, anlatmak istediği şeyi en kesin, en belirli, en sade, en doğal şekilde ifade eden işarettir. Sayılara, tarihlere, aylara, zamana, mekana, olaylara sembolik açıdan bakmak mümkündür.
Bu bağlamda TEMMUZ AYININ Türkiye jeopolitiğinde çok önemli bir yeri vardır.
TEMMUZ AYI TÜRKİYE JEOPOLİTİĞİNDE ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELERİN SEMBOLÜDÜR. Örneğin 24 Temmuz 1923 Lozan ve 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Hareketi ilk akla gelen stratejik olaylardır. Temmuz ayında gerçekleşmiş 1683-Osmanlı ordularının Viyana kuşatması, 1878-Kıbrıs'a İngilizler'in el koyması, 1853-Ruslar'ın Kırım'ı işgali, Osmanlı topraklarına saldırması ve bu savaş için Osmanlılar'ın ilk defa İNGİLİZ BARONLARINA borçlanması ve sonunda Düyun-u Umumiye ile çöküntüye uğratılması tarihi derinliği olan olaylardır.
FETÖ darbe girişimi mimarisinde dikkati çeken semboller var. 15 Temmuz'un Osmanlı-Türkiye tarihinde bir başka yeri, tarihin derinliklerinde sembolik özelliği bulunmaktadır. 15 Temmuz 1099'da Haçlı Orduları Kudüs'ü işgal etti. 15 Temmuz 1683'te Osmanlı Ordusu'nun Viyana taarruzu başladı. Bu iki olayın Haçlı Zihniyeti ve dünyasında çok çok önemli izleri ve anlamı vardır. Müslüman Osmanlı-Türkiye'ye karşı HAÇLI seferlerinin başlatıldığı gün, 15 TEMMUZ GÜNÜ'nde, FETÖ darbe teşebbüsünün gerçekleştirilmesinin muhakkak bir sembolü olmalıdır. FETÖ'nün arkasındaki STRATEJİK BEYİN-ÜST AKIL tarafından bu tarih özellikle seçilmiştir. FETÖ de Batı'nın uşağı olduğunu tescil etmiştir.
ATATÜRK SEMBOLÜ: Korsan darbe bildirisi Atatürk'ü kullanma biçiminde dizayn edildi. Kendilerine Yurtta Sulh Konseyi adını koydular. Yurtta Sulh- Dünyada Sulh sözlerini kalkan yaparak, Atatürk'ün arkasından aziz milletimize namluları çevirdiler.
MODA DENİZ KULÜBÜ SEMBOLÜ: Darbeci eski darbecinin adresinden ayrılamaz. Fethullahçı darbeciler, 14 Temmuz gecesi Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Şanver'in kızının Moda Deniz Kulübü'nde düğün törenini hedefe koymuşlardı. Orgeneral Ünal ve Hava Kuvvetleri Komuta kademesi bu düğün töreninde rehine alındı. MODA DENİZ KULÜBÜ darbeciliğin derin adresi olarak biliniyor. Encümen-i Daniş'in düzenli toplantı yaptığı yerdir. Genel olarak, devlete rota çizmeye çalışan gizli bir güç odağı, hükümetlere yön vermek isteyen bir teşekkül, emektar eski devlet görevlilerinden oluşan buluşma-tartışma grubunu sembolize eden yerdir. Moda Deniz Kulübü'nde toplanan Encümeni Daniş'in, 28 Şubat ve 27 Nisan darbe teşebbüsleriyle yakınlığı çok konuşulmuştu.
YAVUZ GEMİSİ SEMBOLÜ: FETÖ CUNTASI, kaçırdıkları Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'yi TCG Yavuz Fırkateyni'nde rehine tuttular.
Birçok gemi varken, Yavuz özellikle seçildi.
MÜRTED SEMBOLÜ: FETÖ Cuntası, Mürted (Akıncı) Hava Üssü'nü karargah olarak seçti. Mürted'in tarihi derinliği var.
İslami literatürde dinden çıkan kişiler için kullanılan 'mürted' kelimesi daha sonra bu bölgenin ismi oldu. 1402 Ankara Savaşı sırasında Timur'un ordusundan kaçarak kurtulmaya çalışan Osmanlı askerleri Timur'un askerleriyle çatışmaya girmiş, büyük bir kıyıma uğramışlardı. 614 sene sonra, Mürted Hava Üssü'nü seçen FETÖ cuntası, ülkesine halkına ihanet eden komutanlarını burada sahneye sürdü.
İNCİRLİK SEMBOLÜ: BATI'nın arkalarında olduğu mesajı verdiler.

SONUÇ: Türkiyemiz büyük bir bela atlattı. Ülkemizin, milletimizin emanet ettiği silahları babasının malı olarak gören bir anlayış, FETÖ'nün menfaati için katliam yapan ruhsuzlar muhakkak cezalarını bulacaktır. Önemli olanlar şudur:
BİR) Gelecek kuşaklarımızın darbe kültüründen, zihniyetinden kurtulma yönünde çok değerli 15 TEMMUZ ibret-i alem vesikasını titizlikle değerlendirmeliyiz.
İKİ) Dünyayı yöneten Baronları unutursak FETÖ darbe teşebbüsleri anlaşılamaz. KÜRESEL GÜÇLERİN hedeflerinde Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan ve Büyük Türkiye yürüyüşümüz var. 2023'ün Türkiyesi onları tedirgin ediyor. Korkutuyor. Millet-Ümmet, 15 Temmuz direnişini gösterdikçe asla başaramayacaklar...