BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 26 Mayıs 2016

Her şey büyük Türkiye için

Kriz çıkmadı. Borsa çökmedi. Bayrak yarışı sürüyor. Türkiye'nin Ferhat'ı Binali Yıldırım'ın yeni hükümetinin kurulmasıyla beraber Türk siyasetinde yepyeni bir siyaset başladı. Bu yeni süreç aslında 10 Ağustos 2014'te Tayyip Erdoğan'ın halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilmesiyle başlayan süreçte hayati bir dönemeci ifade ediyor. Dolayısıyla bu içinden geçtiğimiz dönem aslında 10 Ağustos'la başlamış bir sürecin önemli bir ayağını oluşturuyor.
Hem siyasetin hem de Türkiye'nin bundan sonra alacağı şekli, Haziran ayında yapılacak PARTİLİ BAŞKANLIK OYLAMASI belirleyecek. Lider Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin Ferhat'ı Binali Yıldırım siyasetin kılcal damarlarına akacak yeni kanları belirlerken, hedefi tam 12'den vurdular. Binali Yıldırım hükümetinin şifrelerine bakarsak, 2 paradigma önümüzdeki sürecin net mesajını vermektedir:
1) Yeni kabine; birlik, milli duruş, uyum, ufka bakış, kalkınmacılık, medeniyet özelliklerinin öne çıkarılışının ifadesi oldu.
2) Başbakan Binali Yıldırım'ın kabinesinin ilk toplantısını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapması da "Partili Cumhurbaşkanlığı" yolunda başlamış dönüşümün hayati dönemeçlerinden birisi olarak yazılacaktır.
Yeni kabinede, ekonomi, dış politika, güvenlik ve projeler pozisyonlarında, USTA'NIN ELİ var. 2023'te dünyanın onuncu ekonomisi olma kararlılığında, ekonominin nabız atışlarını çok güçlü bir kadro, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Nihat Zeybekci, Naci Ağbal, Faruk Çelik, Lütfi Elvan, Bülent Tüfenkci tutacak.
Dış politikanın direksiyonu birbirini çok iyi anlayan Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'te olacak. Muhafazakârmerkez sağın kucaklayıcı kadrosunu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu güçlendiriyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ beraberliği güveni besliyor. Sivaslı İsmet Yılmaz'ın Milli Eğitim Bakanı olmasının güzel mesajları var. Sivas demek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda sembol şehir. 7 Haziran sonrası TBMM Başkanı olması, Cumhuriyet paradigmalarını temsil ederken, Eğitim'in yeni yüzyıla yönelik evriminde yeni hedefleri içeriyor.
Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na derinlik kazandıracak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tam birer görev adamı olarak Teknokrat özellikleri ile Yıldırım'ın en yardımcılarından birisi olacak. Savunma, Bilim, Sanayi ve Teknoloji cenahında, Faruk Özlü ve Fikri Işık beraberce hayati projelere imza atacaklar. Faruk Özlü, Türkiye'nin kendi tasarımı "ilk milli tankı ALTAY", "ilk insansız hava aracı ANKA", "ilk milli gemisi MİLGEM" projelerinin yürütülmesinde aktif görevler yaptı.
Efsane Bakan Sağlık Bakanı Recep Akdağ yeniden döndü. Şehir Hastaneleri projesinin lokomotifi olarak ismini çok duyuracaktır. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki proje ve yerel yönetimler konusunda tecrübelerini konuşturacak. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ın kaderinde rol aldı. Kadınlarımızı, Fatma Betül Sayan Kaya temsil edecek. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın yanında çok önemli hizmetler vermiş, kabinede hayati görevler yüklenmiş bir isim olan Yalçın Akdoğan'ın yeni kabinede görev almaması sürpriz olarak değerlendirilirken, Cevdet Yılmaz, Mehmet Müezzinoğlu ve Volkan Bozkır Parti'de Genel başkan yardımcısı oldu. Mustafa Elitaş da TBMM Grup Başkanvekilliği'ne dönecek.

SONUÇ: Ortadoğu kelimenin tam anlamıyla bir satranç tahtası... 16 Mayıs 1916 tarihli Müslümanları parçalayan Sykes-Picot'u paçavraya döndürdük, şimdi Yeni Sykes-Picot'ları paçavraya çevirmeliyiz. Emperyalist kuşatmaları kırmak ve Yakın Coğrafyamızda söz sahibi olmak için Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve Yıldırım hükümetinin hamlelerinin arkasında BİRLİKTE DURMAK Zorundayız. HERŞEY, BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN...