BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 22 Mayıs 2016

Durmak yok yola devam

Değerli okuyucularımız sizler bu yazıyı okurken Ankara Arena'da AK Parti'nin gerçekleştirdiği DEMOKRASİ ŞÖLENİNİ takip ediyor olacağız. Bu şölenin konsepti "Kutlu yürüyüşe devam"... Anlamı çok özellikli olan konsepte uygun olarak hazırlanan materyallerin ortak noktası, "Davanın sürekliliği"ni vurguluyor olması... Nedir, bu davanın kodları?
BU DAVA, 1071'LERDEN GELEN ÖYKÜMÜZÜN 21'İNCİ YÜZYIL'DA DEVAM ETTİRİLMESİDİR...
Yeni Türkiye'nin lideri Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın asıl ve tarihsel önemdeki başarısı da yazmakta olduğu 21'inci Yüzyıl öykümüzdür. 21'inci Yüzyıl'daki Türkiye öykümüzün iki pusulası var. 1) Büyük Türkiye olmak. Yakın coğrafyamızın 3 milyon kilometrekarelik gönül coğrafyasında Türk-İslam medeniyetini yaşatmak. 2) Şeyh Edebali'nin sözlerinde hayat bulan, "İnsanları yaşat ki, devlet yaşasın" felsefesidir. Geriye doğru 400 yıl geçmişe baktığımızda, 100 yılda bir yeni bir dünya kuruluyor.
18. YÜZYIL (1715): Avrupa'da da etkili olan İspanya Kralı öldüğünde, imparatorluğun varisi yoktu. Diğer güçler, İspanya'yı ve Avrupa'yı bölüşerek, İspanya Veraset Savaşları Anlaşması'yla yeni bir dünya düzeni kurdu.
19. YÜZYIL (1815): Viyana Kongresi'yle yeni bir dünya kuruldu. Hedeflerine Osmanlı İmparatorluğu'nu parçalamayı koydular.
20. YÜZYIL (1915): Birinci Dünya Savaşı'yla Osmanlı İmparatorluğu parçalandı. İngiliz-Fransızlar Sykes- Picot'la Müslüman dünyayı paramparça etti. Sultan Abdülhamit Masonlarİngilizler- Fransızlar'ın kurdurduğu İttihat-Terakki ile devrildi.
21. YÜZYIL (2002-2024): Şu sıralar yaşadığımız bütün gelişmeler kurulmakta olan yeni dünyaya ilişkin kavganın görüntüleridir. 21. Yüzyıl dünya düzenini kurma yolunda, Amerika-Rusya-Çin baş aktör.
Ve Yeni Türkiye de bölgesel güç özelliğiyle, 2002'den itibaren aziz milletimizin devrimiyle Tayyip Erdoğan'ın kutlu yürüyüşünü başlatıyor. 21. Yüzyıl'a damgasını vurmakta olan Tayyip Erdoğan görevde. 2023-2053-2071 stratejisiyle nereye yüründüğünü ilan ediyor. 21.
Yüzyıl kutlu yürüyüşümüzün yeni aşamasında Binali Yıldırım AK Parti'nin demokrasi şöleninde 2023-2053-2071 hedeflerine kilitleniyor. Binali Yıldırım'ın yeni hükümet programının 4 ayak üzerine oturacağını duyuyoruz. 1) AK Parti'de devamlılık 2) Reformlarda kararlılık 3) Anayasal değişim ve Başkanlıkla Proaktif Türkiye 4) Ekonomik devrim, dünyanın ilk 10 devleti içine girme kararlılığı... AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım'ın öncelikli mesajı "Devletin zirvesinde uyum" olacak.
"İstişare mekanizmalarının çalışacağının" altını çizecek. Konuşmasında, AK Parti'nin reformcu kimliğini kararlılıkla korunacağını, reformları hızlandıracağını açıkça vurgulayacak. Programının en önemli bölümünün, Yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin hayata geçirilmesi olacağı biliniyor. YILDIRIM HÜKÜMET'İNİN ekonomi ve anayasal dönüşümü eş zamanlı gerçekleştirmesi "bürokraside etkili koordinasyon", "STK'lar ile etkili işbirliği" mesajlarının verilmesi söz konusu olacak.

SONUÇ: Türkiyemiz'de sessiz bir devrim oluyor. Aziz millet egemenliğini ilan ediyor. Sessiz devrimin dinamikleri, kodları, yarattığı imkânlar, bunun nasıl gerçekleştiği pek çok alanda merak konusu oluyor. Bu sebeple Yeni Türkiye'nin demokratikleşme iradesi, dış politikasının yükselen kapasitesi, ekonomik performansı, bütün sektörleri kucaklayan onları çerçeveleyen, onlara vizyon veren, onların marka değerini yükselten birtakım sonuçlar doğururken, YILDIRIM HÜKÜMETİ'NİN de hayati gelişmelere imza atmasından kimsenin kuşkusu yok. VATANIMIZ VE MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN...