BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 23 Nisan 2016

Antalya’ya 41 kere maşallah

Antalya tarih yazdı. Antalya uçuyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'yı dünya markası yapacak 41 önemli tesisin açılışını yaptılar. Antalya'ya 41 kere maşallah. Yıllardan beri 2 cumhurbaşkanı, 5 başbakanla beraber Antalya'ya çok gelmiştim. İlk defa bir güçlü lider Cumhur-başkanımız Tayyip Erdoğan'ın kader değiştiren hamlelerinin bir şehrin ufuk çizgisini nasıl değiştirdiğine tanık oldum.
Antalya'da 41 projenin-vizyon tabloları'nın kısa zamanda yapıldığını görünce, açıkça ifade ediyorum,"Erdoğan el atarsa, işler, yatırımlar, inanılmaz bir tempo ile başlıyor ve bitiyor." Vizyon tablolarının içinde birisi var ki, sadece Antalya'nın değil, Yeni Türkiye'nin vizyonunu, 2023 Yürüyüşü'nün bir başarı hikâyesine konu olacaktır. EXPO-ANTALYA.
G-20 için Antalya'da dünya çapındaki bir organizasyonu gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, EXPO alanını da gezince, işlerin yavaş yürütüldüğünü görmüştü. İşte o noktada kader değiştiren kararlılığını göstermiş, "Bu proje benim himayemde yürüyecek. 22-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açacağım" demişti. Zaman kısaydı.
Dünya çapındaki bir projenin 22 Nisan'da bitirilmesinin zor olacağı söyleniyordu. Bu gelişmelerde Turkuvaz Medya-Sabah sponsorluğu da devreye girince, harikulade sonuçlara imza atıldı. Sadece Antalya'nın değil Yeni Türkiye'nin vizyon projesi tamamlandı.
22 Nisan'da açılışı yaparken Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sevincini görmeliydiniz. 21 Nisan'da Marmara üzerinde dünyanın dördüncü asma köprüsü OSMAN Gazi'nin üzerinden ilk geçişi yapan Erdoğan ve Davutoğlu, bir gün sonra Antalya'da tarih yazıyordu. Bir başarı hikayesinin kahramanları, Antalya'lıların coşkusuyla karşılığını bulmuştu. Bu eserler bir abide gibidir. Emeği geçenler unutulmaz. Aziz Milletimiz, ülkemiz için tek ağaç dikene sevgisini hiç esirgemez. Teması "Çiçek ve çocuk", sloganı "Gelecek nesiller için yeşil bir dünya" olan EXPO 2016, 112 hektarlık alanda kapılarını açtı.
Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, burada bir başka ruhu ve heyecanı yaşayacaklar. Antalya sergi alanına 120 türde 25 bin ağaç dikilirken, Türkiye'deki dev eserler de birer birer hizmete girecek. EXPO 2016 Antalya, eğitim ve eğlenceyi birleştirecek, geniş bir sergi, aktivite ve gösteri çeşitliliği ortaya çıkaracak, interaktif sergiler, çığır açan teknolojiler ve yoğun kültürel programlarla kültür hayatımızın kılcal damarları görevi yapacak. EXPO 2016 Antalya'da 52 katılımcı ülke ile Osaka'nın ardından en yüksek katılımı gerçekleştiren Türkiye oldu. Ülke Bahçeleri, Mozaik Kültür, Türkiye'nin Eyfel'i olarak adlandırılan EXPO Kulesi, Antalya'nın kalıcı sembolü olacak.
Kule, Antalya'nın simgesi Üç Kapılar ve palmiye ağaçlarından esinlenerek tasarlandı. Kongre Merkezi ve amfiler, toplam kapasitesi 6 bin 500 kişilik kongre merkezi, son teknoloji altyapı sistemleri ile Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler içerisinde en önemli kongre merkezlerinden birisi olarak faaliyete geçti. Biyoçeşitlilik ve Tarım Müzesi:
Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en önemli tarım ve çevre müzelerinden birisi olacak. Çocuk Adası, Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde dijital kütüphane, sergi alanları, uzay merkezi simülatörü, kimya, biyoloji, fizik ve robot atölyeleri ile botanik, tarım ve biyosfer ile mars kolonisi kampı, çocuklarımızın yeni hayat alanı olacak. EXPO Göleti, Kültür Sanat Sokağı, Yeni Türkiye'nin gurur tabloları olarak yaşanacak, yaşatılacak

SONUÇ: Antalya, MEGA PROJELERLE BÜYÜYOR, güzelleşiyor.
Sadece havasına, suyuna ve doğal güzelliklerine değil, giderek nitelik kazanan sosyal ve kültürel yaşamı da Türkiye sınırlarını çoktan aşmış durumda.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vizyonlarının bir simgesi olarak Antalya'yı MARKA KENT yapıyor. Antalyalılar işi ehline vermiş.