BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 28 Ocak 2016

Durmadan reform

Türkiyemiz demokrasi tarihimizin en parlak sayfalarından birini 1 Kasım seçimleriyle aştı. Aziz milletimizin yol göstericiliği, BÜYÜK TÜRKİYE yürüyüşünü başlattı. 7 Haziran seçim sonuçlarına bakarak Türkiye'nin tökezleyeceğini sananlar 1 Kasım'da hak ettikleri dersi aldılar. Aziz milletimiz kaos simsarlarına unutulmayacak bir ders verdi.
Seçimlere giderken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çok veciz, çok vurucu bir parolası vardı: "ONLAR KONUŞUR, AK PARTİ YAPAR." Bu söz, kendisini Anadolu'nun aziz vatan evlatlarına adamış iddialı bir siyaset adamının net yol haritasıydı. Pusulasıydı. Seçimlerin üzerinden 90 gün geçti. Çok güzel gelişmeler var. ANKARA, BİR BAŞKA HEYECANI YAŞIYOR. ANKARA, GEÇMİŞİN KÖRDÜĞÜMLERİNİ ÇÖZECEK BİR BAŞKA MARATONA BAŞLIYOR. Başbakan Davutoğlu, 10 Aralık 2015 tarihinde Eylem Planını açıklarken, "Hükümetimiz bugüne kadar gerçekleştirilen köklü dönüşümler zemininde ve 2023 hedeflerimiz doğrultusunda inşa edeceği yeni reformlarla vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini genişletmeye devam edecek" demişti. Bu strateji, DEVAMLI REFORM olarak kendini göstermeye hazırlanıyor. ANKARA semalarındaki yeni parıltıları gözleyelim.
1) TBMM YENİ ANAYASA KOMİSYONU 4 ŞUBAT'TA MARATONA BAŞLIYOR. Başkanlık modelli Yeni Anayasa Taslağı'nın 2016 Eylül ayında referanduma götürülmesi düşünülüyor.
2) REFORMLAR MASTER PLANI DEVLETİN ZİRVESİNDE... Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan liderliğindeki DEVLET AKLI, operasyonların ve sokağa çıkma yasaklarının aşama aşama bitirilmesinin hemen ardından seferberlik ilan edilmesini görüşüyor. Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, 5 ana başlık ve 303 maddeden oluşan master planını onayladı. Master planın başlıkları heyecan verici: Milli birlik ve kardeşlik içerisinde hareket edilmesi, sivil halkın uğramış olduğu maddi ve manevi zararların ortadan kaldırılması, kardeşliği ve bütünleşmeyi sağlayacak her türlü insani tedbirin uygulanması, yoğun kamu diplomasisi, idari tedbirlerin somut verilere dayandırılması.
Türkiye'nin ihtiyacı olan yapısal reformlar üç başlıkta toplanıyor. Siyasal reformlar, sosyal reformlar, ekonomik reformlar. Her üçü de birbirine bağlı.
Demokrasi seferberliğinin kodlarında, 12 Eylül yasalarının ayıklanması, insani tedbirlerin alınması, AB reform düzenlemelerinin yasalaştırılması ve yayınlaştırılması önemli yer tutuyor.

SONUÇ: Muhalefet, suya, kuma yazı yazıyor, Yeni Türkiye liderleri Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu ise taşa, kayaya hiç silinmeyecek hitabeler yazıyor. Hedefleri, insanlık onurunu yükseltmek ve yüceltmek. Daha itibarlı bir Türkiye, daha güçlü bir toplum için çalışmak. Daha adil, daha müreffeh, daha güçlü, daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye idealiyle geleceğe yürümek. 2023'e giderken, hak ve hürriyetlere herkesin daha kolay eriştiği güçlü bir Türkiye inşa ediliyor. BU VATAN HEPİMİZİN. TÜRK-İSLAM MEDENİYETİ YENİDEN CANLANIYOR. YENİ TÜRKİYE'YE BİR TUĞLA DAHA KOYMAYA HAZIR MIYIZ!