BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 30 Aralık 2015

20'nci Yüzyıl parantezi kapanıyor

1900'de başlayan günümüzde parantezi kapatılmakta olan 20'nci yüzyılın sonuna geldik. Parantezi kapatılmakta olan 100 yıllık geçmişe bakarak, Türkiyemizi merkeze oturtarak, bir iddiada bulunmak istiyorum.
İddiamın ana fikri de özeti de yalnızca iki cümlelik:
1) Geçen Yüzyıla (20'nci) Sultan Abdülhamit ve Atatürk damgasını vurdu.
2) Gelecek (İçinde yaşadığımız) 21'inci Yüzyıla, Yeni Türkiye lideri Erdoğan damga vuracak.
Halkın sesi, Takvim'in başta Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler ve değerli yazarlarının dile getirdiği konulara dikkatle bakıldığında, hepimiz, BU ÜLKEYE AŞIĞIZ. Bu görüş açımızdan, parantezi kapanmakta olan 100 yılın kısaca, Osmanlı'dan Türkiye'ye nasıl gelindiğini, 21'inci yüzyılda Türkiye'den BÜYÜK TÜRKİYE'YE nasıl yürüdüğümüzü analiz etmeye çalışacağım. 20'nci yüzyıl düzeni'nin kurulması 1900 yılında başlamıştı. 20'nci yüzyıl aslında "Savaş ve Acı Yüzyılı" oldu. Yüzyılın başından itibaren, Asya ve Afrika'da PETROLE ÇÖKME-toprak paylaşımı, koloniler teşkili ve denizlere hâkimiyet, Avrupalı devletler tarafından önceliğe yerleştirildi. Hedef OSMANLI İMPARATORLUĞU oldu. Osmanlı Devleti'ni parçaladılar, 5 milyon kilometre kareden 789 bin km. kareye küçülttüler. Haçlı zihniyet, Osmanlı tarihinin son 30 yılına damga vuran Sultan Abdülhamit'i, masonlar-Yahudiler-İngiliz ve Fransız emperyalist beyinlerin kurguladığı İttihat-Terakki darbesi ile devirdiler. Çünkü Abdülhamit, 1904 yılında Ortadoğu petrol haritasını çıkarmış, İstanbul-Bağdat-Mekke demiryollarını inşaya geçmişti. İngiliz emperyalizminin Kızıldeniz-Basra körfezi-Hindistan nefes borusunu kesecekti.
Darbeyle getirdikleri Enver Paşa-İttihat-Terakki iktidarını, Akılsızca-düşüncesizce tezgâhlarla dünya savaşına soktular.
Bugün paçavraya dönen SYKES-PICOT ile Ortadoğu'yu paramparça ettiler. Mezopotamya'nın kadim insanları Türkler, Kürtler, Arap kardeşliğini cetvelle böldüler. Sultan Abdülhamit'ten sonra Mustafa Kemal Atatürk, 20'inci yüzyıla damga vuracak hamleleri yaptı. İstiklal Savaşı ile Haçlı Zihniyetince küçültülmüş Anadolu coğrafyası Türkler için yeniden şekillendirilme ve Misak-ı Milli - Lozan Antlaşmasıyla yeniden toparlanma dönemi başlatıldı.
İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI: Almanya, İkinci Dünya Savaşını başlattı. Savaş, 20'nci yüzyılın Yenidünya düzenini oturttu.
İki süper güç ortaya çıktı. ABD ve SSCB. SSCB'nin, tarihi emeli olan sıcak denizlere çıkma planı hortlarken, Türkiye, Nato şemsiyesi altına girdi. ABD, Truman doktriniyle Batı Avrupa'ya, Türkiye ve Yunanistan'a çökmeye başladı. Ve. Soğuk Savaş sürecine girildi.
BERLİN DUVARI YIKILDI: Berlin duvarının 1989'da yıkılmasıyla, soğuk savaş dönemi bitti. Avrupa Birliği, Doğu Avrupa'yı içine alarak eski topraklarını ele geçirme sürecinde. Putin, (2000 yılı) Rusya Federasyonu başkanı seçildi. Ve. Yeni Dünya Düzeni'nde setler kurarken, ABD, Büyük Orta Doğu projesiyle YENİ BÜYÜK OYUN'A girdi. (GRAND STRATEGY)
İKİZ KULELER: Amerikan Bush-Neo-Con-Yahudi beyinler-CIA operasyonuyla, 2001 yılından itibaren, YENİ ORTADOĞU HARİTASI hazırladılar.
Amerikan'ın (İsrail) Irak işgali, Irak'ın üçe bölünmesi, Suriye ve yeni 22 devletçik kurma projesi yürüyor.
TÜRKİYE 2002 SESSİZ DEVRİMİ: 1950'den 2002'ye kadar, ABD-İngiltere-onların kurduğu İsrail, Türkiye'de kendilerine yakın hükümetler kurdurdu. Türk Ordu'sunu DARBELERLE, 2000'li yıllara kadar askeri ve bürokratik oligarşinin dümenleriyle, Batı'nın çıkarlarına eklemlenmiş bir Türkiye'yi, maalesef ellerinde tutmayı sürdürdüler. ANCAK, AZİZ MİLLETİMİZ 2002'DE SESSİZ DEVRİMLE BU DÜZENE SON VERDİ.

YARIN: Hazar, Basra Körfezi ve Ortadoğu DENKLEMİNDE, AVRASYA'NIN KALPGAH'I TÜRKİYEMİZ hedef ve ilgi odağı durumunda olurken, 21'inci YÜZYILA DAMGA VURACAK YENİ TÜRKİYE LİDERİ TAYYİP ERDOĞAN-BÜYÜK YÜRÜYÜŞ BAŞLADI.