BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 16 Kasım 2015

Antalya'da Erdoğan fırtınası

Dünyanın kalbi Antalya'da attı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan FIRTINA'sı Antalya'da esti. 21. Yüzyıl'ın yıldızı olma yolunda yürümeye kararlı Türkiyemiz'in Antalya sahillerinden estirdiği fırtınanın yarattığı enerji nedeniyle oluşan uzun periyotlu deniz dalgalarına dönüşümün sinyalleri verildi.
Küresel aktörler eliyle eski yapıların alt üst edildiği bir süreçte, 21. Yüzyıl'ın düzeni kurgulanırken, dünyayı idare edenleri Antalya'da ağırlamak Türkiyemiz için tarihi bir fırsata dönüştü. İşte tam da böyle bir dönemde ülkemizin de dünya aktörlüğüne soyunması mecburiyeti vardı. Böyle bir atmosferde Türkiyemiz, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana inisiyatif alarak büyük hamleler yapıyordu.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan kadar gerektiğinde sadece Türkiye ölçeğinde değil dünya ölçeğinde de "güncelleme" yapan bir lider zor bulunur. Erdoğan, bir taraftan 2023 hedefine yürünmesinde tıkanıklık yaratacak engelleri yıkmakla uğraşıyordu, diğer taraftan Türkiye'nin stratejik iddialarını sergilemeye başlamıştı.
Antalya mesajları tarih sayfalarında mümtaz yerini muhakkak alacaktır.
1) AİLE FOTOĞRAFI: Bu resme dikkatle bakınız. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın sağında ÇİN, solunda Obama, yanında Putin. Arkalarında İngiltere ve Almanya. Bu resim, 21. Yüzyıl'ın yenidünya düzenini kuracak aktörleri, zihinlere nakşediyordu. Bu resim, 100 yıl önce, imparatorluğu parçalanan, toprakları cetvellerle çizilen Anadolu topraklarında yeniden filizlenen Yeni Türkiye liderliğinin, 100 yıl sonra, dünyaya nizam verecek noktaya gelişinin tarihi resmidir.
2) 'TURKUVAZ HALI'NIN MESAJI: Dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçtiği TURKUVAZ halı üzerinden yürüyerek geldiler. Ki bu liderler, KIRMIZI HALILAR üzerinden yürümeyi çok severlerdi.
Antalya'daki turkuvaz halısı, Türkiyemiz'in 21. Yüzyıl mesajıdır. TURKUVAZ, açık fikirli yardımsever ve gururlu ülke ve kişilerin rengi olup, en üst düzeydeki bir değişimin ve dönüşümün sembolüdür. İnsanlar üzerinde istikrar sağlayan, dikkat ve konsantrasyonu toplamaya yarayan özelliği sayesinde ülkeler ve kişiler kendilerini net şekilde ifade ederler.
Bu renk geçmişten ders çıkarabilen ve gündelik, sıradan olaylara yeni bir bakışla bakabilen ülkeler ve insanlar tarafından benimsenir.
3) İKİLİ LİDER GÖRÜŞMELERİNİN SIRALAMASIYLA VERİLEN MESAJ: Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın, dünya liderleriyle görüşme sırası başlı başına dünyaya mesaj veriyordu. Dünyanın, "BİR NUMARA"sı Amerika Başkanı Obama ile güne başladı. Sonra, dünyanın İKİ NUMARA'sı Rusya lideri Putin ve Avrupa'nın lideri Almanya Başbakanı Merkel. Türkiyemizin liderliği, anlayanlara mesajı veriyordu.
4) TERÖRÜ İNSANLIK SUÇU OLARAK DEKLARE ETTİRME: Terör konusunda yaklaşık 30 yılı aşkın bir süredir TERÖRLE mücadele veren bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak düşüncelerini dünya mesajına dönüştürdü. Erdoğan, "Kolektif bir terörizm anlayışıyla karşı karşıyayız. Terörün dini, ırkı, milleti, vatanı yoktur ve Fransa'da, Paris'tekinde de aynen Ankara'da, Gaziantep'te olduğu gibi, Suruç'ta, Diyarbakır'da olduğu gibi kolektif bir terörle karşı karşıya kaldık. Bu terör eylemi sadece Fransız halkına karşı değildir, tüm insanlığa karşıdır" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği gibi, Türkiye'nin uluslararası terörizme yönelik tavrı, G20 Zirvesi'nde çok kesin, keskin ifadelerle karşılığını buldu. 5) ANKARA FACİASI DÜNYA MESAJI OLDU: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara faciasını dünyanın 'Bir Numara'sı Obama aracılığıyla, dünya çapında seslendirilmesini sağladı: ABD Başkanı Obama'yı, "Ankara'daki korkunç terör saldırısında olduğu gibi masum insanların öldürülmesi sadece Fransa ve Türkiye'ye değil, medeni dünyaya yapılan bir saldırıdır" diye konuşmasını sağladı.

SONUÇ: Ülkemiz, özellikle 2013'ten bu yana onlarca badireden kurtulurken aldığı inisiyatifleri düşünün, nefes borumuzun yeniden açılması adımlarını, Allah'ın bir lütfu olarak görmeliyiz. BÜYÜK TÜRKİYE tsunamiyle oluşan dalgaların açık denizlerden Avrupa-Afrika-Asya-Amerika kıyılarına doğru hızla yayılması kaçınılmaz bir gerçek artık.