BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 5 Ekim 2015

AK Parti'nin manifestosu

TBMM'de temsili söz konusu olan demokrasimizin 4 partisi, 1 Kasım seçim programlarını açıkladı. Artık, 4 partimizin omurgasını, neler yapabileceklerini kıyaslayarak analiz edebiliriz. Dört siyasi partimizin programlarının mesajı: AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'un programı, tek başına iktidar manifestosu... CHP, MHP, HDP'nin programları, tek başlarına iktidar olamayacaklarını bildiklerinden, belki, "Koalisyon ortağı olabiliriz" hayaliyle, uçan, ayağı yere basmayan vaatleri içeriyor. CHP, MHP, HDP programları; günü kurtaran, kontrolünde olmayan kaynakları "Yangından mal kaçırma" hissiyle, yarını düşünmeden dağıtma içerikli... Başbakan Davutoğlu programı, ayağı yere basan, aziz milletin dertlerine kısa ve orta vadeli çözümler sunuyor. Tarafsız ve objektif bir gözle bakarsak, Davutoğlu propramı; "Tek başına iktidar olmaya" kilitlenerek, Türkiyemiz'i KOALİSYONLAR DÖNEMİNE sokmamayı hedefliyor.
CHP, MHP, HDP ise, Türkiyemize, 'koalisyonlu hükümetler'den başka bir strateji veremiyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2002-2015 arasında, Yeni Türkiye inşasına başlamıştı. Bu inşaatın planladığı Ankara'da kurulan MİLLİ Masa'ydı. AK Parti kurulmasının hemen ardından iktidar olmuş, Türkiye için "yeni olanı" inşa etmeye başladı.
Devlet dokusunda bir yenileme başlatmış, siyasal ve toplumsal alanda normalleşmeyi öncelikli hedef seçmişti. Bir başarı hikâyesi yaşanıldı. Bu başarının devam ettirilmesinde şüphesiz en önemli pay Tayyip Erdoğan'ın göstermiş olduğu liderlik becerisiydi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 2015'ten başlayan 2023 Vizyon'unu hedefleyen MANİFESTOSU 4 ayak üzerine oturuyor: 1) EKONOMİK -SİYASİ İSTİKRAR 2) HUZURGÜVENLİK
3) KALKINMA-REFAH 4) REFORMLAR Davutoğlu'nun manifestosu, öncelikle ekonomik-siyasi istikrar'ın devamını sağlayacak parametreleri Aziz Milletimiz önüne koyuyor. Ekonomik-Siyasi istikrarın anahtarı, "Tek Başına İktidar"dan geçiyor. Buna da en yakın parti AK Parti... AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesiyle, manifestonun ikinci ayağı, 'Huzur ve güvenlik' sağlam adımlarla çerçeveleniyor: ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK. PKK terör örgütü yeniden silaha sarıldı. Kamu düzenini tehdit eden bütün odakları yerle bir edeceğiz. Bütün silahların üzerine beton dökülene kadar mücadelemiz sürecek.
PKK'ya inat projeleri tamama erdirecek, Doğu'ya ve Güneydoğu'ya huzuru getireceğiz. Manifesto'nun üçüncü ayağı; kalkınma ve refah işler hale gelecek.
Manifesto'nun dördüncü ayağı; huzur ortamı, reformlarla taçlandırılacak. Birinci reform: Özgürlükçü yeni bir Anayasa.
BAŞKANLIK SİSTEMİ: Herkesin inandığı gibi yaşayabildiği bir toplum inşaa edeceğiz. Ülkemizin çoğulcu demokratik bir anayasa ile yönetilmesi. Demokratik doğasını kaybeden parlamenter sistemin yerine etkin ve dinamik başkanlık sisteminin daha uygun bir model olduğu...
YENİ SİYASİ PARTİLER KANUNU: Seçim barajıyla ilgili yeni bir düzenleme. Bütün toplum kesimlerine dönük olarak özgürlükçü siyaseti egemen kılmak.
ALEVİ AÇILIMI: Alevi toplum kesimlerimizin sorunlarının çözümü için gereken adımlar atılıyor... YARGI VE EĞİTİM REFORMLARI da geliyor.

ANALİZ: AK Parti seçim öncesi kongre yaparak yeni bir evreye geçti. "Kurucu felsefe", "fabrika ayarları", "2002 ruhu", "köklere dönüş"; "siyasal yenilenme" yeniden gözden geçirildi. AK Parti'nin stratejik beyni, "siyasi yenilenmeyi ve kurucu felsefe"yi, 13 yıllık siyaset deneyimi ışığında analiz etti.
Türkiye'de yaşanan değişim ve dönüşümü bir arada okuyarak 1 Kasım Manifestosu'nu hazırladı.
Şimdi, Ahmet Davutoğlu liderliğinde, AK Parti'nin özgürlükçü ve reformcu bir niteliğe sahip başlattığı değişim hamlesi 2023'e doğru evrilecek. BUGÜN OYNANAN OYUNLARIN HEDEFİNDE BÜYÜK TÜRKİYE VARDIR. ASLA UNUTULMAMALIDIR Kİ, AYNI KIBLEYE YÖNELEN İNSANLARIMIZIN KIBLESİNİ DEĞİŞTİRMEYE KİMSE MUKTEDİR OLAMAYACAKTIR.