BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 29 Eylül 2015

İngiltere, HSBC ve Derviş!

Her gün köşe yazımı kaleme almadan önce, "Tarihte Bugün"e muhakkak bakarım. Çünkü tarih, bugünü anlamak ve geleceğe de referans verebilmek içindir. Bugün, 29 EYLÜL...
Tarihte 29 Eylül'e bakarsak, bugünleri çok iyi anlamamızı sağlayan iki tarihi gerçek karşımızda duruyor.
BİR) 29 EYLÜL 1923: Filistin'de İngiliz mandası resmen yürürlüğü girdi. Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkmanın bütün kumpaslarını kuran Fransızlar'la Osmanlı'nın Müslüman topraklarını parselleyen İngiltere, Ortadoğu'ya çöküyor. Filistin'i parçalıyor. Manda rejimi kuruyor. Ve bugün de Müslüman toprakların yaşadığı kan, gözyaşı, cinayetlerin arkasındaki İsrail'i yıllar sonra (1948 Mayıs) kuruyor.
İKİ) 29 EYLÜL 1960: Demokrasi şehidimiz Adnan Menderes'in, Demokrat Partisi kapatıldı. Aziz milletimizi İsmet Paşa-CHP'nin diktatörlüğünden kurtaran demokrasi şehidimiz Menderes'in Demokrat Partisi'ni kapatıyorlar. Bunun arkasında İngiltere'nin olduğu Askeri Cunta'ya yaptırıyorlar. Derin İngiltere darbe sonrası Türkiye'mize 1961 Anayasası'yla yeni format atıyor. 100 yıldır başımıza ne zaman çorap örülse, kafamızı ne zaman kaldırmaya kalksak, her taşın altından İNGİLTERE çıkıyor. Yaşadığımız günlerde her gelişen derin operasyonun arkasında yine İNGİLİZ BEYİNLERİ var. Bugün çevirdikleri dümen, BİR KOALİSYON HÜKÜMET'İ KURDURMAK. 7 Haziran seçimlerine giderken İNGİLİZ BEYİNLERİN yönettiği Amerikan Brokings Enstitü Başkan yardımcısı ve dünya para baronları IMF-Bilderberg Valisi Kemal Derviş aniden Türkiye'ye geldi. Sahibinin sesi konuşuyordu.
Aydın Doğan'ın Hürriyet-CNNTürk ve Cumhuriyet gazetesinde, "Seçimlerden, koalisyon hükümeti çıkacak. CHP, bu koalisyonda AK Parti'ye ortak olmalıdır. Çok iyi olacak. Bol kredi gelecek" diyordu. 7 Haziran'dan bir KOALİSYON çıkaramadılar. CHP'yi ortak yapamadılar. Pes ettiler mi? Hayır.
Etmezler, New York-Londra-Berlin'de oturan Baronlar pes etmez. Yeniden kollarını sıvadılar. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa'da dolaşıyor. Kemal Derviş yakında yine sahneye çıkar. Bayram sonrası gazeteleri okuyanlar, HSBC BANK Hazine Grup Başkanı Fatih Keresteci'nin açıklamalarıyla karşılaştı. HSBC BANK'ın sesi konuşuyordu: "İSTİKRAR GELECEKSE YABANCI, KOALİSYONLA DA MUTLU OLABİLİR"MİŞ! Türkiye birçok noktada tıkanıklık yaşıyorMUŞ. Mevcut siyasal konjonktürde bunun tek yolu koalisyon dan geçiyorMUŞ! Bir konuşana bak. HSBC BANK'IN ADAMI. Bir onun arkasına bak. DERİN İNGİLTERE.
Bir de istediklerine bakınız. KOALİSYON ... Derin İngiltere-HSBC Bank; tek bir şey söylememiş. "CHP'Lİ HÜKÜMET OLSUN..." Derin İngiltere, "Koalisyon tezgahı kurmuş" harıl harıl çalışıyorlar.
Yakında, Kemal Derviş gelir. Aydın Doğan-Cumhuriyet-Fethullah Gülen medyadan mesajları vermeye başlar. "CHP ortak olsun. İyi olur. Dünya Baronları istiyor. Para yağar, dolarlar akar" derler. BARONLAR, CHP'Yİ ORTAK YAPMAYI NEDEN İSTİYOR? CHP'yi Hükümet ortağı yapma yolunda, başka beyinler-odaklar devrede. Meşhur ajanlar MAKOVSKY-GRAHAM FULLERABD ESKİ BÜYÜKELÇİLERİ EDELMAN VE ABRAMOWİTZ, BENENSON STRATEJİ, BİLDERBERG-IMF-KEMAL DERVİŞ-TÜSİAD'IN bazı kanatları... Projeleri yürütüyor.
CHP hükümete ortak olunca, "DIŞİŞLERİ, EKONOMİ, YATIRIMCI BAKANLIKLAR'INI ALACAK. İstanbul'da da bazı medya patronları, bir kanadı pijamayla karşılamaya hazırlanabilirler..
Selahattin Demirtaş-HDP de CHP'nin kollarında yürüyecek.

SONUÇ: Aziz milletimizin atan nabzı diyor ki: Koalisyon istemiyoruz!