BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 26 Temmuz 2015

Balyoz

Türkiye düşmanı DEAŞ ve PKK'nın tepesine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun BALYOZ'U indi. Bir karar verildi, bir esti fırtına; düşmanları, hainleri yakıp yıkıp geçiyor. Yaptıkları yanında kar kalmıyor. Öyle bir ağır ceza veriliyor ki, hayatları boyunca unutamazlar.
32 gencimizi yok eden kahpe beyinlere, alçaklara, anlayacakları dilden cevap verildi. Askerlerimize, polislerimize, barajlara, TIR'lara saldıran satılmışlar akıttıkları kanda boğulmaya başladılar. Birkaç gündür 'Devlet nerede?' diye soranlar vardı. Herhalde cevabını aldılar. Aziz milleti çaresiz sananlar, aldandılar. Büyük Devlet serinkanlı olur. Küresel güçlerin dans ettiği, dünya savaşlarının çıktığı, yaşandığı yakın coğrafyamızda, bizi diğer devletlerden ayıran özelliklerimiz var. Arkasına 5 bin yıllık devlet geleneğini almış aziz milletimizi çaresiz mi sanıyorsunuz? Demiştik.
Balyoz kararının BEŞTEPE'DEN ÇANKAYA'YA uzanan saat gibi işleyen bir stratejisi var. Balyoz'un indirildiği gün 24 Temmuz (Türk savaş uçakları 24 Temmuz gecesi 03.00'te DEAŞ'ı, akşamı 23.00'te Kandil'i dağıttı) bambaşka önemli ve anlamlı. Nedir 24 Temmuz'un anlam ve önemi? Tarih; geçmişi tekrar canlandırmak İçin değil günümüzü ve yarınlarımızı aydınlatmak da sürekli olarak akıllarda tutulmalıdır. 1. Dünya Savaşı'nda Türk İmparatorluğu parçalanmıştı.
Ülkemizi parçalamak ve işgal etmek için harekete geçmişlerdi. O karanlık dönemden Atatürk'ün önderliğinde, bağımsız Türkiye'yi çıkarmayı başardık.
Askeri alanda gelen kesin zaferle ülkesine ve bağımsızlığına göz dikenlere gereken cevabı verdik, Lozan Barış Antlaşması'yla bağımsız bir Cumhuriyet kurduk. Lozan'la varlığımızı tüm dünyaya kabul ettirdik. Ülkemiz ve milletimizle bölünmez bütünlüğü, ekonomik ve siyasal bağımsızlığı, egemenlik haklarını kararlı adımlarla tanıttık.
BALYOZ STRATEJİSİ: Yeni Türkiye'nin balyoz stratejisine göre PKK 'nın silahlı güçleri Türkiye'yi terk etmezse, Kandil söndürülecek.
Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ ve PKK-PYD, Türkiye'yi rahatsız edecek hiçbir eylemde bulunmayacak. 22 Temmuz Akşamı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan-Başbakan Ahmet Davutoğlu, BALYOZ İNDİRMEYE karar verdiler. 23 Temmuz sabah Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Özel ve MİT müşteşarı Hakan Fidan'la stratejiyi tartıştılar. Aynı akşam Çankaya'daki kritik zirvede DAEŞ ve PKK'yı merkeze alan, BALYOZ PLANI'NA son şekil verildi.
Ve... Büyük Devlet 24 temmuz sabahında Suriye'de DEAŞ',akşamında Kuzey Irak'ta PKK'nın Kandil ve Zap'ı dağıtmaya başladı. Aradan, yüzyıl geçti.
Yeni Türkiye liderleri, vatanımıza göz diken, aziz milletimizin huzur ve istikrarını bozmaya çalışan İngiliz anahtarı DAEŞ ve PKK 'ya, onlara talimat veren hain odaklara, yine bir 24 Temmuz günü BALYOZ'U indirdi
.
Yeni Türkiye'nin Kandil'i dağıtmaya karar verişinin arka planında ne yatıyor?
BİR ) Türkiye ile Amerika'nın anlaşması, PKK'nın arkasındaki desteği azaltacaktır.
İKİ ) Kandil'in seçim sonrasındaki eylemleri Kürt vatandaşlarımızı çok rahatsız ediyor. HDP'nin siyaset yapmasının engellenmesi, Selahattin Demirtaş'ın daha çok Kandil kontrolunda kalması, çözüm sürecini yürütmenin iklimini bozuyor.
Kandil'in bombalanması (devamlı baskı altına alınması) çözüm sürecini sona erdirme değil, tam tersine, çözüm sürecini engelleyen Kandil Baronlarının etkisinin azaltılması amacını taşıyor.
Çünkü çözüm sürecini engelleyen Kandil'in sönmesi, Kandil Baronları'nca devre dışı bırakılan Abdullah Öcalan'ın eski konumuna dönüşü ve TBMM'ye giren HDP'nin, siyaset yapmasının önünün açılması manasında olacaktır.

SONUÇ: Yapılacak operasyonlar sadece noktasal değil, bu bir süreçtir. Şer odaklarına karşı yürütecek süreç geniş kapsamlıdır, bir günlük değildir. Eğer, Amerika çift yüzlü davranmazsa, PKK ve Demirtaş'ın 'Batı'nın cici adamları' olma şansı azalacaktır. PKK'ya bundan sonra Derin Avrupa yardım ederse, onlar Türkiye'nin düşmanıdır.