BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 24 Temmuz 2015

ABD'nin İslam stratejisi ve Suruç

Suruç, sadece bir bombalama değildir. Esasında enerji savaşının izdüşümüdür.
İngiliz-Fransız Emperyalist devletleri, merkezinde petrol olan Birinci Dünya Savaşıyla Müslüman dünyanın o günlerde lideri konumunda bulunan Osmanlı İmparatorluğunu parçaladılar. SYKES-PİCOT'la Ortadoğu haritasını çizdiler. Aradan yüzyıl geçti. Bu sefer Amerika patronluğunda Batı, Sykes-Pıcot'un yerine geçecek bir düzen kuruyor.
1914'te parçalanan Türkiyemiz, bu sefer, Yeni Ortadoğu düzeninin kuruluşunda AKTİF OYUNCU olmak isterken, Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan, 2023-2053-2071 projesiyle, emperyalist devletlerin rüyasını bozuyor. İşte, büyük resim bu... Suruç'ta canlı bombayı yönlendiren, 'üst akıl", Erdoğan'ın ve Yeni Türkiye'nin, yeni Ortadoğu haritasının çizilmesinde etkili olmasını istemiyor.
NEDEN ACABA?
Neo-Con BUSH, 2004'te "Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika" hedefli, ABD'nin İslam Stratejisi'ni devreye soktu. ABD'nin şahin Dışişleri Bakanı Condolezza Rice'ın, Fas'tan Basra körfezine kadar Ortadoğu'da bulunan 22 devletin rejiminin, sınır ve haritalarının değiştirileceğini, (Türkiye'de içinde ) vurguladı. Domino etkisiyle cereyan etmekte olan olaylar da bu stratejinin gözle görülür kanıtıdır.
Operasyonlar, "medeniyet içi çatışma", daha doğrusu "İslam kendi içinde çatışacak" tezine uygun yürütülmektedir. ABD-İNGİLTERE'nin, 21. yüzyılda İslam coğrafyasını nasıl kolonileştireceğini işaret eden projenin mimarlarından birisi, RAND'ÇI, Siyonist öncülerden Daniel Pipes'tir. Kim bu isim?
Fethullah Gülen'e kefil olan, yeşil kart aldıran Amerikalı. Ne tesadüf değil mi?
22 YENİ DEVLETÇİK KURULACAK.
"Müslüman dünya iç çatışmalara sürüklenecek ve hem etnik hem de mezhep eksenli bölünecek." Hıristiyan-Siyonist bu proje, iki çok önemli bölünme üzerinde duruyor:
1- SÜNNİ-Şİİ AYRIŞMASI: Irak'ta, Sünni-Şii ayrımı sağlandı. İran küresel plana sokuldu. Suriye'de Sünni-Şii ayrışmasına devam ediliyor. Lübnan ve Ürdün üzerinde derin uygulamalar sürüyor. "İslam'a karşı İslam" modeline geçerek, Mursi iktidarını tasfiye ettiler. Arka planda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye-Mısır hattını kurması yatmasın? Irak'a yöneldik, Şİİ Maliki (İran) kanalıyla set çektiler. Kuzey Irak Kürt yönetimiyle petrol anlaşması yaptık, Fethullah Gülen Cuntasıyla, 17/25 Aralık darbesi yaptılar.
2- ARAP VE ARAP OLMAYAN AYRIŞMASI: Türklerin, Kürtlerin, Arap'ların ayrışması çok sinsice gerçekleştiriliyor. Bu strateji içinde, Türklerin ve Kürtlerin birlik olması, ortak hareket etmesi de, değişik taktiklerle bozuluyor.
DEAŞ VE PKK ENSTRÜMAN: Deaş'ı (IŞİD), Kandil Baronları-PKK'yı salt bir terör hareketi olarak görür isek, analizlerimiz eksik kalır. Tüm bilinen(uyutulan) örgütler, Irak ve Suriye'nin istikrarsızlaştırılarak, Yeni devletçikler kurulmasında,
ABD-İNGİLTERE-ALMANYA-İSRAİL tarafından kullanılmaktadır. (Gölge CIARand 2004-Projesi) Derin Amerika-İngiltere, bir yandan, Sünni-Arap orijinli DEAŞ ile Arap olmayan Kürtler arasındaki ayrışmayı Kobani üzerinden yürütürken, diğer yandan; PKK-PYD aracılığıyla da Türk-Kürt işbirliği bombalanmaktadır.
Amerika-İngiltere, Kobani'ye DEAŞ'ı yönlendirdi, PYD-PKK'yı hemen kontrola aldı, sarmaladı. PKK'yı kucaklıyorlar, Kobani olayını Selahattin Demirtaş'a kullandırıyorlar. HDP'nin baraj aşmasında kullandı. 'Türkiye-Deaş işbirliği' yalanı üzerinden halen algı operasyonunu sürdürüyor.

SONUÇ:
AMERİKAN CIAPENTAGON-RAND VE İNGİLİZ CHATHAM HOUSE STRATEJİSİ ile Irak'ı 3'e böldüler. Suriye 4'e bölünüyor. 22 devletçik kurulacak. ÜST AKIL UYUMAZ...