BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 22 Mayıs 2015

Demirtaş Diyanet'e çarptı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Elazığ mitinginde "Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracağız. Bakın dini imanı en çok kullananlar Diyanet İşleri. O nedenle diyorum ki bu beladır bela.
Din hizmeti vermiyorlar.
Din hizmeti keşke verseler. Diyanet bir israf mekanizmasıdır. Onu kaldıracağız"
demişti.
Demirtaş'ın çok tuhaf, çok rahatsız edici, akla ziyan bu konuşması toplum nezdinde büyük tepkiyle karşılandı.
Dindarmütedeyyin insanlarımız çok rahatsız oldu. Bu rezaletin muhakkak bir karşılığı olmalıydı. HDP'nin yüzde 9 civarında görünen oylarının düşmeye başladığı anında hissedildi. Nitekim O günden sonra HDP'nin yaptırdığı gizli anketlerde, büyük çoğunluğu dindarmütedeyyin Kürt vatandaşlarımızın tepkileri apaçık ortaya çıktı. Aziz milletimiz, "Mübarek dinimize çatan, Diyanet'i bela olarak gören" Selahattin Demirtaş'tan çok rahatsız olduğunu anketlere yansıtarak, tavrını sergiledi.
Yazık. Sosyalist-Marksist, eski komünist ve katı laiklerden oy alma uğruna yaptığı konuşmanın altında ezilen Demirtaş, çok uğraşsa da, talihsiz sözlerinin altında kaldı. Demirtaş'ın biletini kesen bir ciddi anketi, İletişim uzmanı Ali Atıf Bir açıkladı.
TNS'nin "Liderlerin Form Grafiği"ni ortaya koyan araştırmaya dayanarak, "HDP Diyanet'e tosladı" başlıklı dikkat çekici bir analize imza attı. Ankete göre Selahattin Demirtaş'ın formu sapır sapır dökülmüş. HDP seçmenini bence iyi tanımıyor. HDP seçmeninin yüzde 85'i Diyanet'in kalkmasına karşı! Kalkmışlar "Diyanet'i kaldıracağız" diyorlar! Demirtaş tam 3.5 puan kaybetmiş. Bu ne demek?
HDP seçime kadar bir şey yapmazsa 6-8 bandında baraja gömülür demek.

Duvara çarpma: 2

2'inci kez duvara çarpışın hikâyesi:
Demirtaş ve Cumhuriyet... Demirtaş'a büyük destek veren Cumhuriyet'in Yay.
Yön. Can Dündar'ın, "HDP dışarıdan desteğe sıcak" başlıklı yazısıyla, çarşıyı karıştırdı. Demirtaş, gazete yayınlanır yayınlanmaz, panik atak yaşadı. "Dıştan destek yok. Cumhuriyet yanlış anlamış" diye, perişan bir halde açıklamalar yapsa da, kendisine destek veren, eski komünist, sosyalist, laik, Cihangir-Şişli bileşenlerinin bozulan morallerini düzeltemedi. Duvara çarpış 2'nin yansımasını bir yazar şöyle aktarıyor: "8 Haziran kokteylleri: Can Dündar'ın Cumhuriyet'teki 'HDP'nin dışarıdan desteğiyle iktidar' yazısı çarşıyı karıştırdı. Beyaz Türkler coğrafyasında bir soru işareti oluştu. Sayıları hiç de az olmayan Beyaz Türkler arasında 'Sırf barajı aşsın, AK Parti iktidar olmasın diye HDP'ye oy verelim' muhabbeti uzun süredir yapılmakta.
Şimdi... Can Dündar'ın yazısıyla 'HDP'nin dışarıdan desteği söylemi devreye girince testide çatlaklar başladı.' AK Parti gitsin diye HDP'ye vereceğimiz oylar AK Parti iktidarına payanda mı olacak' sorgulamasına kapı araladı.
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş 'İçeriden, dışarıdan destek yok.
Cumhuriyet'teki yazı kötü niyetli değil ama yanlış algılama'
diye bir açıklama yaptı. Demirtaş 'Hayır, ne içeriden destek veririz, ne de dışarıdan' diyorsa sorun yok. Ancak... 'HDP'ye emanet oylar akışı üzerinde beliren tereddüt bulutlarını uzaklaştırmak için ret rüzgârını sürdürmeli..." (Güneri Civaoğlu-Milliyet)
SONUÇ: Selahattin Demirtaş, "Diyanet Duvarına" çarptın. Kankan Cumhuriyet de "Aptal dostun olacağına"... hikayesi gibi, seni duvara çarptırdı. Doğan Medya Lojistik de bakalım seni kurtarabilecek mi?